Çorlu heyetinden Bulgaristan çıkarması

Bulgaristan'ın Haskovo iline bağlı Topolovgrad ilçesinde, Avrupa Kültür Koridoru Çorlu Sakar Projesi gezisinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çorlu 22.11.2011 18:18:00 0
Çorlu heyetinden Bulgaristan çıkarması
ZİYARETLERDE BULUNDULAR
Proje kapsamında Çorlu'dan Topolovgrad'a giden 50 kişilik heyet çeşitli ziyaretlerde de bulundu. İlk olarak şehrin yakınlarında bulunan Sveti Troitsa Manastırı'nı ziyaret eden heyet, Bulgaristan Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınan, yerli ve yabancı pek çok kişi tarafından ziyaret edilen Sveti Troitsa Manastırı bünyesinde bulunan kilise, ibadet yerleri, gizli merdivenlerden girilen sığınma amaçlı mahzen, rahibelerin kaldığı bölümler ve şadırvanları rehberler eşliğinde gezdi.
 
BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
Çorlu heyeti manastırın yapılışı ve tarihçesiyle ilgili de bilgiler aldı. Etkinlik programı kapsamında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Topolovgrad Belediyesi'ni ziyaret etti. Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Kemaleddin Avcı ve Oktay Çolpan, Proje Başkanı Sezgin Engin, Belediye Meclis Üyeleri Osman Öztürk ve Ali Çimen, Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür, Şeyhsinan Mahallesi Muhtarı Salim Sarıer ve Çorlu Balkan Türkleri Derneği yönetim kurulu ve üyeleri de hazır bulundu.
 
SERGİ AÇILIŞI
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov, kendi şehirlerinden bahsederek komşuluk ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmeye yönelik fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından ev sahibi ve misafir heyet 1894 Kiril ve Metody Kültür Merkezi'ne gitti. Burada bulunan sergi salonunda Çorlulu ressamlar Günseli Ayan, Tezcan Bahar, Lütfiye Aydoğdu Bahar, Filiz Öz, F. Uğurlu Karaca'ya ait resimler ve Heykeltraş Ersin Alyakut'un heykellerinin yer aldığı serginin açılış töreni gerçekleştirildi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreci ve Bulgaristan ile komşuluk ilişkilerini konu alan resimler katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.
 
ÇORLU SENFONİ ORKESTRASI KONSER VERDİ
Resim ve heykel sergisinin açılışının ardından Tiyatro Salonunda, Çorlu Belediyesi Senfonu Orkestrası bir konser verdi. Konserin ardından Çorlu ve Topolovgrad Belediyelerinin folklor ekipleri yöresel danslarını sergiledi. Folklor gösterisinin ardından ise iki şehrin folklorcuları birlikte sahneye çıkarak hep birlikte halay çekti. Türk ve Bulgar folklorcuların oyunları izleyenler tarafından beğeniyle izlendi. Etkinlik programının bir sonraki gününde de Çorlu heyeti rehberler eşliğinde Bulgaristan'ın Kazanlık şehrini gezdi. Bu şehirde bulunan İskra Müzesi ve Sanat Galerisi ile Altın Kubbeli Şipka Manastırı ve Trak Mezarları gezildi. Gezi programının sonunda ev sahibi ve misafir heyet verilen yemekte bir araya geldi.
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10