Korkmaz’ın Van izlenimleri

Van’da meydana gelen deprem sonrası tüm imkanlarıyla yardım kampanyaları düzenleyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, depremzedelerle Van’da bir araya geldi.

Çerkezköy 23.11.2011 18:01:00 0
 Korkmaz’ın Van izlenimleri
ÇADIR YERİNE PREFABRİK EVLER
Van dönüşü izlenimlerini paylaşan Başkan Korkmaz,  bölgedeki yapıların çoğunun yıkıldığını, yıkılmayan binaların ise oturulacak durumda olmadığını söyledi. Van’da çeşitli incelemelerde bulunduklarını söyleyen Korkmaz, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığını ve şu anki tek sıkıntının çadırlarda yaşayan insanların prefabrik evlere aktarılması olduğunu söyledi. Depoların yardım malzemeleri ile dolu olduğunu belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz, bir an önce prefabrik evlerin yapılması ve halkın ısınma, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı. Korkmaz, hayırseverlerin bölgeye bot, ayakkabı, kışlık giyecek gibi malzemeler göndererek bölge halkına yardım edebileceklerini ifade etti.
 
HAYALET ŞEHİR VAN
Van’da karşılaştıkları manzara karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Korkmaz, bölgedeki neredeyse bütün evlerin yıkıldığını, insanların büyük şehirlere göç ettiğini belirtirken, bir an önce gerekli çalışmaların yapılarak bu göçlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Evlerde kimsenin oturmadığına dikkat çeken Korkmaz, Van’ın adeta bir ‘Hayalet Şehir’ haline geldiğini ifade etti.
 
‘ASIL CAN KAYBI SAYISI BİN 500’
Bölge halkı ile sık sık sohbet etme imkanı bulduğunu söyleyen Korkmaz, “Görüştüğümüz Vanlı vatandaşlar resmi rakamlara göre 502 kişi olarak açıklanan ölü sayısının gerçeği yansıtmadığını, asıl sayının yaklaşık olarak bin 500 kişi civarında olduğunun tahmin edildiğini dile getirdi” dedi. Bölgedeki hemen hemen tüm otel, okul, kamu kurumları ve binaların yıkılmış durumda olduğunu söyleyen Korkmaz, “Yaptığımızı incelemelerde çoğu enkazın durumuna bakarak kalitesiz iş yapıldığını, malzemeden çalındığını gördük. Halbuki TOKİ’nin yapmış olduğu evlerde çizik dahi yok, vatandaşlar buralarda oturmaya devam ediyor” dedi.
 
VAN YENİDEN İNŞA EDİLECEK
Erciş Belediyesi’ni de ziyaret ettiğini ifade eden Korkmaz, belediye binasının ağır hasar alması sebebiyle, Erciş Belediye Başkanı’na Halk Eğitim Merkezinden bir oda hazırlandığını ve Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu’nun buradan hizmete devam etmeye çalıştığını söyledi. Burada bölge yöneticileriyle bir dizi görüşmelerde de bulunduklarını ifade eden Korkmaz, depremde yıkılan şehrin başka bir bölgeye yeniden inşa edileceğini, sıfırdan yeni bir şehir kurulacağını öğrendiğini belirtti. Ziyaret esnasında Karayolları Müdürlüğü’nün Van’da yapmış olduğu yol çalışmalarına hayran kaldıklarını belirten Korkmaz, “Orada yapılmış olan yollar Tekirdağ’da bile yok” dedi.
 
75 ÖĞRENCİ OKULLARA YERLEŞTİRİLDİ
Yaşanan deprem sonrası okullarının yıkılması üzerine eğitimlerini devam ettirmek amacıyla çeşitli illere giden öğrencilerden 75’inin Kızılpınara geldiğini söyleyen Korkmaz, kendilerini burada çeşitli okullara yerleştirdiklerini ifade etti. Okul kıyafeti, defter, kitap gibi ihtiyaçların belediyece karşılanacağını söyleyen Korkmaz, Van’da da prefabrik okuma evleri kurulduğunu, buradaki öğrencilerin zor şartlar altında eğitime devam etmeye çalıştıklarını kaydetti.
 
YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Faruk Korkmaz, bugüne dek sözde, bölgede yaşayan Kürt kökenli vatandaşları temsil ettiklerini iddia eden bazı grupların kendilerine zarar vermekten başka bir şey yapmadıklarını, bu zor günlerinde bile topladıkları yardım malzemelerini kendi yandaşlarından başkasına vermediklerini söyleyen vatandaşların bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını belirtti. Böyle bir acının tekrar yaşanmamasını ve açılan yaraların en kısa zamanda sarılmasını temenni eden Başkan Korkmaz, bunca acı yaşamalarına rağmen misafirperverliklerinden değer kaybetmeyen Van halkına da teşekkür etti. Korkmaz, Kızılpınar’a yerleşen depremzedelere yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.
 
BİR VAN’LI OLARAK GURUR DUYDUM
Korkmaz ile birlikte Van’a giderek incelemelerde bulunan AK Parti Belde Başkanı Kamil Yiğit de Van’da büyük bir acı yaşandığını belirterek, böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10