Veliköy’de bozuk yol kalmayacak

Veliköy’de doğalgaz alt yapı çalışmaları ile bozulan yollar, onarılarak parke taşı ile döşeniyor. 25 bin metre kare kilitli parke taşı döşeyeceklerini belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Be

Çerkezköy 23.11.2011 18:05:00 0
Veliköy’de bozuk yol kalmayacak
Veliköy Belediyesi Fen İşleri ekipleri kanalizasyon, su patlağı ve doğalgaz çalışmalarıyla bozulan yollarda onarım çalışmalarını sürdürüyor.
 
YOLLAR 500 BİN TL İLE ONARILIYOR
Veliköy’de doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediye fen işleri ekipleri, Veliköy’ün tüm yollarını parke taşı ile kaplıyor. Bozulan kaldırım ve yoldaki parke taşları yerinden sökülerek kamyon ile kaldırılıyor. Daha sonra kaldırım ve yol kum ile tesviyelenerek parke taşları diziliyor.  Doğalgaz altyapı çalışmalarından dolayı yol onarım çalışmalarında gecikme olduğunu belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Mimarsinan, Cumhuriyet, Orhangazi ve Sanayi Mahallelerindeki yol çalışmaları kapsamında yaklaşık 25 bin metrekare kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Veliköy’de yapılmayan, onarılmayan yol kalmayacak. İki ay içinde Veliköy’deki tüm yol çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Belindir, yol çalışmalarının maliyetinin ise yaklaşık 500 bin TL olduğunu ifade etti.
 
‘PERDE BETON CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ’
Veliköy’deki dik yollarda da perde beton yol çalışması yaptıklarını kaydeden Belindir, “Deprem ve heyelan gibi afetlerde risk faktörü yüksek olan yollar, perde betonla sağlamlaştırılıyor. Herhangi bir doğal afet durumunda, istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için şimdiden önlemlerimizi almak zorundayız. Vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önce gelir” diye konuştu. Cumhuriyet Mahallesi’nde meydan düzenlemesi yapacaklarını ifade eden Belindir, meydan yakınındaki gecekonduların yıkıldığını ve vatandaşların rahat kullanımı için yeni yolların açıldığını söyledi.
 

Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10