Konsey’in yeni başkanı ‘Gayretli’

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 4. Olağan genel Kurul Toplantısı dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Çerkezköy 23.11.2011 18:06:00 0
Konsey’in yeni başkanı ‘Gayretli’
DİVANA ‘ÖZEK’ BAŞKANLIK ETTİ
Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu belirlendi. Divan Kurulu Başkanlığına Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek seçilirken Divan Kurulu Üyeliğine de Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu ve Akbank Çerkezköy Şube Müdürü Erol Taşdelen seçildi.
 
56 PROJEDEN 7’Sİ DESTEKLENDİ
Toplantının dördüncü gündem maddesinde 2011 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu ile ilgili yapılan bilgilendirmede; Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı tarafından Çerkezköy Belediyesi’ne 56 proje sunulduğu ve projelerin yedisinin desteklenmesine karar verildiği belirtildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından 2011 faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.
 
‘KATILIM ÜST DÜZEYDE’
Faaliyet raporunun görüşülüp genel kurulda kabul edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem konuşma yaptı. Ertem, yaklaşık iki yıl önce kurulan Çerkezköy Kent Konseyi’nin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, “İlk etapta yeni kurulmuş bir konsey olması dolayısıyla çok fazla icraat yapılmamış gibi görünmesine rağmen Kent Konseyi verimli bir dönem geçirdi. Önümüzdeki dönemde Çerkezköy için çok daha iyi işlere imza atacaklarına inanıyorum” dedi. Birçok yerde henüz Kent Konseyi bulunmadığını ifade eden Ertem, Çerkezköy Kent Konseyi’ne olan katılımın üst düzeyde olmasının da mutluluk verici olduğunu söyledi.
 
‘STANDARTLAR YÜKSELTİLMELİ’
Olağan Genel Kurul’da konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da Çerkezköy’ün sanayi ve üretim merkezi olması dolayısıyla Türkiye’de en çok göç alan bölgelerden biri olduğunu belirtti. Hızlı nüfus artışı dolayısıyla sorunların da hızlı bir şekilde arttığını ifade eden Bayhan, oluşan sorunların çözülmesi ve standartların yükseltilmesinde Kent Konseyi’ne büyük görevler düştüğünü belirtti. Kent Konseyi’nde emeği geçenlere teşekkür eden Bayhan, görev alacak yeni yönetime de başarılar diledi.
 
BAŞKANLIK İÇİN İKİ ADAY YARIŞTI
Konuşmaların ardından, toplantının başında gündem maddelerine eklenen “1 başkan, 2 daimi üye, 6 asil ve 6 yedek üye” ibaresinin, “1 başkan 2 daimi üye 4 asil ve 4 yedek üye” şeklinde değiştirilmesi önerisi oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Kent Konseyi Başkanlığı için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ahmet Gayretli ile Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Hatice Sadıkoğlu Avcı aday oldu. Yapılan seçimde 28 oy alan Ahmet Gayretli Kent Konseyi Başkanlığına seçilirken, diğer aday Hatice Sadıkoğlu Avcı da 17 oy aldı.
 
YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ
Konsey başkanlığı seçiminin ardından yürütme kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Başkanlık seçiminde kendisine rakip olan Hatice Sadıkoğlu Avcı’yı yürütme kurulunda görmek istediğini belirten Başkan Ahmet Gayretli, Avcı’yı aday gösterdi. Yürütme kurulu üyeliğine Hatice Sadıkoğlu Avcı, Serkan Karagöz, Emine Demir ve Ali Bozdağ, seçilirken, yürütme kurulu yedek üyeliğine de Nigar Erdoğan, Sakine Arslan, Kenan Tatlı ve Ahmet Yücel Başaran seçildi.
 
ÇERKEZKÖY İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Çerkezköy Kent Konseyi başkanlığına seçilen Ahmet Gayretli, toplantının sonunda bir konuşma yaptı. Kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür eden Gayretli, önceki yönetimin başarılı işlere imza attığını ve yeni dönemde de onlarla sürekli fikir alış verişinde bulunacaklarını ifade etti. Gayretli  “Çerkezköy’ü, Çerkezköy’e yakışır bir şekilde vizyonumuzu genişleterek bayrağı aldığımız noktadan daha yükseklere taşımak için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız” dedi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10