Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Ekiplerinden “Terörizm ve Gençlik” brifingi

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yurtta kalan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine “Terörizm ve Gençlik” konulu brifing verdi.

Çerkezköy 24.11.2011 18:54:00 0
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Ekiplerinden “Terörizm ve Gençlik” brifingi
TERÖRİZM VE GENÇLİK BRİFİNGİ
Terörizm ile yürütülen silahlı mücadelenin yanında psikolojik savaşında önemine değinen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hüseyin Gelener ve şube memurlarından Fevzi Yüksel, Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine verdikleri brifingte geleceğin teminatı olan gençlere çok büyük görevler düştüğünü söyledi.
 
TERÖR, SADECE BİR GÜVENLİK SORUNU DEĞİL
Polis Memuru Fevzi Yüksel, terörün ülkemize verdiği sosyal ve ekonomik zararları anlattı. Günümüzde insanoğlunun uğraşması gereken en büyük sorunlar arasında terörün ilk sırada yer aldığını ifade eden Yükseli, “Türkiye’de uzun süreden beri sürekli gündemde kalan en önemli sorunlar arasında terörizm var. Terörizm halen Türkiye’de genel güvenliği tehdit edici ve huzur bozucu bir faktör olarak etkisini devam ettiriyor” dedi.
 
GENÇLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Terörizmin yalnızca güvenlik sorunu değil, aynı zamanda ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi ve psikolojik nedenlere de bağlı bir olgu olduğunu ifade eden Polis Memuru Yüksel, bu nedenle terörizmle mücadele ederken yalnızca güvenlik güçlerine değil; bütün devlet kuruluşlarına, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, basına ve toplumda yaşayan herkese özellikle gençlere büyük görevler düştüğünü vurguladı.
 
ZARARLARINI DA ANLATTI
Fevzi Yüksel, terörün tarihsel boyutunu ve verdiği zararları da anlattı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından terörle mücadeleye yönelik brifinglerin devam edeceği belirtildi.
 

Haber / Cengiz YEŞİLYURT  


0282 726 91 91
0282 747 65 10