Öğretmenler Günü’ne buruk kutlama

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 14.00’da Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Hükümet Kona

Çerkezköy 24.11.2011 19:08:00 0
Öğretmenler Günü’ne buruk kutlama
İLK KONUŞMAYI ÖĞRETMEN YAPTI
Tek bir öğretmenin yüzlerce çocuğa örnek olabileceğini ifade eden Turan “Bu sebeple öğretmenlik bu mesleğe gönül vermeyenin yapamayacağı, gönlünü bir kere verince de vazgeçemeyeceği tek meslektir. Her mesleğin kendince kutsallığı vardır. Fakat, öğretmenlik gibi malzemesi insan olan ve bu insanı şekillendiren, kutsallığını ise ortaya koyduğu gönlüyle sağlayan başka bir meslek yoktur” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’e göre dünyanın her tarafında öğretmenliğin insan topluluğunun en fedakar, en saygı değer unsuru olduğunu ifade eden Turan “Tüten bacada, yükselen fabrikada, çözülen problemlerde onun emeği onun göz nuru vardır. Fabrika onunla çalışır, toprak onunla yeşerir, istikbal onunla aydınlanır” diye konuştu.
 
ZENGİNAL ÖĞRETMENLERE SESLENDİ
Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Özge Turan’ın konuşmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Van depreminde hayatını kaybeden başta öğretmenler olmak üzere bütün vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara da sabır dileyerek sözlerine başlayan Zenginal, öğretmenlere seslenerek “Bağımsızlığımızın ve cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerimizin, müspet ilim ışığında Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda devletini, ülkesini ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacak biçimde yetişmeleri sizlerin elindedir” dedi.
 
‘ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERE EŞİT DAVRANMALI’
Öğrencileri Türk örf, adet, inanç ve milli ahlakına sahip, kendine güvenen, insan sevgisi ve saygısıyla dolu, çalışkan ve üretken, geçmişini bilen, geleceğini yücelten insanlar olarak yetiştirmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Zenginal, “Öğretmenler, görevleri sırasında, ırkı, dili, rengi,cinsiyeti, dini ve mezhebi ne olursa olsun daima her öğrenciye eşit davranmalıdır. Göreve başlama sırasında yaptığınız yemine sadık kalın. Öğretmenlik kutsal bir meslektir” dedi. Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünü hatırlatarak, öğretmenlerin değerine vurgu yapan Zenginal, öğretmenlere meslek hayatlarında başarılar diledi.
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın konuşmasının ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Sibel Topal, ‘Öğretmen Olmak İstiyorum’ adlı şiiri seslendirdi. Programa, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile devam edildi. Kompozisyon dalında dereceye giren Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Hasibe Karagöz, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Turgut ve Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Beril Yağmur Geceoğlu ödülünü Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan'ın elinden aldı. Şiir dalında dereceye giren Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Çankaya, Gülerçin İlköğretim Okulu öğrencisi Özge Sağlam ve Veliköy İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Karagöz’e ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem verirken, resim dalında dereceye giren Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Eda Küçük, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Efnan Törnük ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Öykü Aydın’a da ödüllerini Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal verdi.
 
EMEKLİ ÖĞRETMENLER UNUTULMADI
Ödül töreninin ardından emekliliğe ayrılan öğretmen ve personeller Hanifi Akyar, Cevat Çınar, Serap Aksoytürk, Nasrullah Sevim, Ayşe Yıldız, Kadir Akın ve Mustafa Özdemir’e Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan tarafından hizmet şeref belgesi verildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da emekliliğe ayrılan öğretmen ve personellere çeşitli hediyeler
verdi.
 
ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Mesleğe yeni başlayan, çeşitli okullardan 51 öğretmenin, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmeni Ali Ercan eşliğinde yemin etmesinin ardından müzik öğretmeni Ayşegül Ülkü yönetiminde Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğretmen Korosu davetlilere konser verdi. Koronun Öğretmen Marşı’nı seslendirmesi ile program sona erdi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Halk Eğitim Merkezi’ndeki Öğretmenler Günü Kutlama Programına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Metin Taşkın, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, AK Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal,
İlçe Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın yanı sıra il genel meclisi üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Haber / Kader BİLGEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10