Vali Kemelek, depremzedeleri ziyaret etti

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Şarköy ilçesindeki öğretmenevine yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

Tekirdağ 25.11.2011 19:30:00 0
 Vali Kemelek, depremzedeleri ziyaret etti
YERİNDE İNCELEDİ
Kemelek, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, depremzede misafirlerin durumunu yakından görmek istediğini belirterek, Türkiye'nin her yerinde insanların depremzedelere yardımcı olduğunu ve acıların paylaşmakla azalacağını ifade etti.
 
“115 DEPREMZEDEYİ MİSAFİR EDİYORUZ”
Şarköy Öğretmenevi'ne de bölgeye gelen depremzede misafirlerin yerleştirildiğini ve her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Kemelek, “Şarköy Öğretmenevi'nde 115 depremzedeyi misafir ediyoruz. Depremzedeler içinde ilköğretim çağında 29 ve ortaöğretim çağında 6 olmak üzere toplam 35 öğrencinin okul kayıtları yapıldı. Eğitim ve öğretime devam etmeleri sağlandı. Bu kamptaki kardeşlerimizin durumunu biz takip ediyoruz. Çalışmalar hakkında bilgim vardı, ama gidip yerinde de görmek istedim. Her şey normal yolunda gidiyor burası zaten insanların barınmasına uygun bir yerdi, hazır bir yerdi, bacası tüten bir yerdi. O bakımdan daha pratik hemen yerleştirebildik. İhtiyaçları gereği çocukların okula ulaştığını gördüm. Öğrenci olanlar tabii bir ay kadar okuldan ayrı kaldılar. Onların da bu durumdan kaynaklanan eksikliklerini gidereceğiz. Her şey normale doğru gidiyor ve önemli olan şu anda onların ikameti, giyimi, iaşesi ve bu konuda hiçbir aksama yok. Ama boş durmak istemiyorlar ona yönelik çalışmalar olacak” dedi.
 
ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Çocuklarla yakından ilgilenen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, depremzedelerin sorunlarını ve isteklerini de dinledi. Vali Kemelek, depremzedeleri ziyaretinin ardından ilçeye yeni atanan Kaymakam Zekeriya Güney'i de makamında ziyaret etti.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10