Öğretmenler fidanlarda yaşayacak

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çorlu Kent Konseyi tarafından ağaç dikme kampanyası düzenlendi. Çorlu Kent Konseyi Toplum ve Sosyal Dayanışma Çalışma Grubu’nun girişimiyle gerçek

Çorlu 25.11.2011 19:38:00 0
Öğretmenler fidanlarda yaşayacak
Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen törende konuşan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, harf devrimini yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün, yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başına geçerek milletimize yeni harfleri öğretmek için canla başla çalışmaya başladığını belirterek “Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928 günü yaptığı toplantıda, Ata’mıza “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını verdi. 24 Kasım, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Ata’mızın yüzüncü doğum yıldönümünün kutlandığı 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler gününde, öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını ve hizmetlerini hatırlar, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayrete geliriz. Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve insani değerlere sahip insanlar olmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır” dedi.
 
ÖĞRETMENLİK BAHAR GÜNEŞİ GİDİR
Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Cesur, “Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtırlar bize. Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Bize anne, baba, kardeş ve arkadaş olurlar” diye konuştu. Öğretmenliği bahar güneşine benzeten Cesur, “Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya. Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Onu alır muasır medeniyetler haritasında yeri neresi ise oraya koymak ister. İnsanlık, medeniyetle öğretmen sayesinde tanışmıştır” dedi.  
 
100 FİDAN DİKİLDİ
Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Cesur, Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenleri de minnetle andı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının yapılmasının ardından Çorlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve çalışma grupları, Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri ile birlikte 100 adet fidan dikti.
 

Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10