Çerkezköy’ün ilk pilates salonu açıldı

Çerkezköy’de kısa bir süre önce hizmete giren Studio Pilates’te pilates eğitiminin yanında dans dersleri de verilmeye başlandı. Alanında uzman iki dans öğretmeni ile modern dansların yanında yerel danslar

Çerkezköy 25.11.2011 19:40:00 0
Çerkezköy’ün ilk pilates salonu açıldı
Çerkezköylü bayanlar dans ederek bir yandan günlük hayatın stresinden uzaklaşırken bir yandan da formlarını koruyacak.
 
BAYANLARA ÖZEL
Sürekli bayanlarla iletişim halinde olduğunu söyleyen Studio Pilates’in sahibi ve aynı zamanda pilates eğitmeni Zehra Akem, Çerkezköy’de bayanların sosyal yaşamlarını idame ettirecekleri, streslerini atabilecekleri bir ortamın olmadığını fark ettiğini ve Çerkezköy’deki bu boşluğu profesyonel bir ekiple doldurmak için bu tesisi açmaya karar verdiğini söyledi. Hedef kitlelerinin bayanlar olduğunu belirten Akem, yediden yetmişe her yaş grubuna hitap ettiklerini, pilatesin bir spor türü olmasının yanında, insanların rahatladıkları bir spor dalı olduğunu ifade etti. Pilatesin bir yaşam tarzı olduğunu söyleyen Akem, bu spor sayesinde bir çok insanın bel ağrısı, sırt ağrısı gibi şikayetlerden kurtulduğunun altını çizdi.
 
‘DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK’
Pilates yapan bayanların daha etkili sonuç alabilmeleri için tesiste hijyenden ve disiplinden taviz vermediklerini ifade eden Akem, pilates eğitmenliği üzerine birçok belge ve sertifika sahibi olduğunu ve bu konuda uzmanlardan bizzat ders aldığını söyledi. Hem ev hanımlarının hem de çalışan bayanların bu hizmetten faydalanabilmeleri için eğitim saatlerini esnek hale getirdiklerini belirten Akem, grup halinde yapılan kayıtlarda indirim yapıldığını ifade etti.
 
ÇOCUKLARA JİMNASTİK DERSLERİ
Çerkezköylü bayanların pilates yaparak rahatladıkları tesiste aynı zamanda dans dersleri de verilmeye başlandı. Sedat İşbilen ve Akın Yengin’in öğretmenlik yaptığı dans kurslarında katılımcılar cha cha, vals, salsa, mambo, rumba, bachata, samba, oryantal gibi dünya danslarını öğrenebilme şansı buluyor. Çocuklara jimnastik derslerinin de verildiği kurslarda okul müsamereleri, mezuniyet, okuma bayramı gibi etkinlikler için show dansları da öğretiliyor. Dans öğretmenleri özellikle çocukların küçük yaşta alacakları jimnastik eğitiminin gelişimleri üzerinde önemli katkıları olacağını belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10