Sevinç ve hüzün bir arada

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla idareci ve öğretmenleri yemekte ağırladı. Trakyum Restaurant’ta düzenlenen yemeğe beldedeki dört okulda gör

Çerkezköy 25.11.2011 19:48:00 0
Sevinç ve hüzün bir arada
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla beldede görev yapan öğretmenler için yemek düzenledi. Kızılpınar Anadolu Lisesi, Kızılpınar İlköğretim Okulu, Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu ve 125. Yıl İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerinin aileleri ile birlikte katıldı.
 
HEM SEVİNÇLİ HEM ÜZÜNTÜLÜYÜZ
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı yemekte konuşan Belediye Başkanı Korkmaz, “eğitim ordusu” olarak nitelendirdiği öğretmenlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. “Sevinçliyiz, gururluyuz fakat aynı zamanda buruğuz” diyen Korkmaz, Van’da meydana gelen depremde, başta öğretmenler olmak üzere hayatını kaybeden tüm vatandaşların üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de baş sağlığı diledi.
 
‘MİLLETİMİZ VATANSIZ, MİNARELER EZANSIZ KALMASIN’
Öğretmenlerin bir ülkenin geleceği için ne derece önemli olduğuna dikkat çeken ve her zaman, ‘Allah’ım bizi vatansız, minarelerimizi de ezansız bırakma’ şeklinde dua ettiğini söyleyen Korkmaz, öğretmenlerin yetiştirecekleri gençler sayesinde ne milletin vatansız, ne de minarelerin ezansız kalacağını ifade etti. Ailelerin yedi yaşına kadar büyüttüğü evlatlarını öğretmenlere emanet ettiğini belirten Korkmaz, “Siz de onların vatanına ve milletine faydalı bir şekilde yetişmeleri için elinizden geleni yapacaksınız, yapıyorsunuz da. Yapmasanız bu ülkede Cumhurbaşkanları, Başbakanlar gibi devlet büyükleri yetişmezdi” dedi. Öğretmenlerin fedakar ve cefakarca, Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yere eğitim götürmek için koşarak gittiğini belirten Korkmaz, buralarda Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda pırıl pırıl gençler yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti.
 
‘SİZLERİN HAKKI ÖDENEMEZ’
Kendisinin asker emeklisi olduğunu hatırlatan Korkmaz, başından geçen bir anıyı davetlilerle paylaştı. Güneydoğu’da görev yaptığı yıllarda bir okulun teröristler tarafından kurşun yağmuruna tutulduğunu, kendilerinin de öğretmenlerin can güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Bir ara öğretmenlerden birinin saatine baktığını daha sonra da ağlamaya başladığını belirten Korkmaz, kendisine ‘neden ağlıyorsun’ diye sorduğunda, öğretmenin, “komutanım ders zilinin çalması lazım, derse başlamamız lazım, öğrencilerim beni bekler” şeklinde cevap vermesi üzerine çok duygulandığını söyledi. Böyle fedakar öğretmenlerin hakkının asla ödenemeyeceğini ifade eden Korkmaz, öğretmenlerin vatanına, milletine sadık mühendisler, mimarlar, bilim adamları, devlet adamları yetiştirmelerini temenni ederek konuşmasını tamamladı. Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Bedri Tunç da tüm meslektaşları adına Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a çiçek verdi.
 
200 KİŞİLİK YEMEK VERİLDİ
Kızılpınar Belediyesi’nin Trakyum’da düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, eşi Ragibe Korkmaz, idareciler, öğretmenler ve ailelerinin yanı sıra Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Kızılpınar Belediyesi Meclis Üyeleri Ramazan Çokbilir ve İbrahim Eren, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit ile Kızılpınar Kent Konseyi Eski Başkanı Uğur Erem de katıldı.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10