Depremzedelerin sıkıntılarını dinledi

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz Van’da meydana gelen depremin ardından Kızılpınar’a gelen 66 depremzede ailesinin sıkıntılarını dinledi.

Çerkezköy 27.11.2011 19:51:00 0
Depremzedelerin sıkıntılarını dinledi
“BÜYÜK BİR ACI YAŞADINIZ”
Önceki gün saat 13.00’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda depremzedelerle bir araya gelen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Van’da meydana gelen 7.2’lik depremden dolayı Türk milleti olarak büyük üzüntü duyduklarını belirterek “Geçen hafta Belde Başkanımız ile birlikte deprem bölgesine giderek bir fiil yerinde inceledik. Gerçekten büyük bir acı yaşadınız” dedi.  
 
“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Bu gibi depremlerin Allah’tan gelen bir imtihan olduğunu söyleyen Korkmaz “Hep birlikte sabırlı olacağız. Kızılpınar Belediyesi olarak size kucak açarak elimizden gelen desteği sizlere vereceğiz.  İnşallah en kısa zaman içinde Van eski haline gelecektir” diye konuştu.  
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay’a bu konu için talimat verdiğini söyleyen Korkmaz; Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ ile görüştüğünü belirterek “Sizler için ne gerekiyorsa yapacağız. İmkanları sizin için seferber ediyoruz. İşsiz arkadaşlarımızı Belediye olarak fabrikalara yerleştireceğiz. Okula giden çocuklarımıza kıyafet alarak sizlere teslim ettik” ifadesini kullandı.
 
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Çerkezköy Polisevi’nde depremzedeler için kriz masası oluşturulduğunu ifade eden Korkmaz, depremzedelin kriz masasına kayıt yaptırmalarını istedi. Depremzedelerin soba, halı, yatak gibi ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Korkmaz, “Bu konuda hayırseverlerin ve duyarlı vatandaşlarımızın kullanmadıkları eşyaları Belediyemize getirmelerini istiyoruz. Büyük marketlerle görüşme içersindeyim. İnşallah onlar da sizlere erzak konusunda yardımcı olacak” dedi.  Toplantıda Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay ve AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit de hazır bulundu.
 

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10