Vali Karahisarlı; Çerkezköy çok gelişti

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu “Acılar Paylaşıldıkça Azalır” isimli konserle önceki akşam müzikseverlerin karşısına çıktı. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nu hınca hınÃ

Çerkezköy 27.11.2011 19:52:00 0
Vali Karahisarlı; Çerkezköy çok gelişti
Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, Çerkezköylü müzikseverler için konser verdi.
Önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Acılar Paylaşıldıkça Azalır” isimli konser, Çerkezköylüler tarafından ilgi gördü.
 
İLGİ GÖRDÜ
Sunuculuğunu Avukat Engin Özden’in yaptığı ‘Acılar Paylaşınca Azalır’ isimli konserde, koro yönetimini ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanı Şef F. Fahrihan Ünsal üstlendi. İki bölümden oluşan konserin ilk yarısında koro tarafından Seyfettin Osmanoğlu’na ait Hüzzam Peşveri ve Hacı Arif Bey’e ait olan ‘Güzel gün görmedi avare gönlüm’ adlı Hüzzam şarkı seslendirildi. Koronun seslendirdiği şarkıların ardından sahneye çıkan Solist Cengiz Özkaran’ın seslendirdiği ‘Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır’ ve görme engelli Solist İlkay Erden’in seslendirdiği ‘İçimde bin türlü keder’ isimli şarkılar Çerkezköylülerinin beğenisini kazandı.
 
DİNLEYENLERİ DUYGULANDIRDI
Konser, Solist Fikret Puza’nın ‘Ömrümüzün son demi’, Solist Nurcihan Başkent’in ‘Ölürsem yazıktır’ şarkıları ile devam etti. Sahneye çıkan solistler Betül Günay ve Vahdettin Tan da “Uzun yıllar ötesinden” şarkısını birlikte seslendirdi. Koronun en genç solistlerinden Nihat Ersoy seslendirdiği “Aman dayler” şarkısı ile dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Konserin ilk bölümü koronun ‘Gelin alayı’ ve ‘İndim havuz başına’ adlı eserleri seslendirmesinin ardından sona erdi.
 
KORO AYAKTA ALKIŞLANDI
Türk Müziği Korosu, konserin ikinci yarısında, sekiz eser ile birlikte Çerkezköylü müzik severlerin karşısına çıktı. İlk olarak Nevzat Ş. Duran ‘Gittin Gideli’ adlı eseri seslendirirken, devamında da Solist Rojda Eryılmaz ‘Bu ne sevda bu ne tatlı yalan’ adlı eser ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Koronun seslendirdiği “ben güzele güzel demem” şarkısı ile devam eden konser, Solistler Şehnaz Tuğran ve Hayrettin Danyeli’nin “Neden kaçtın uzaklara” şarkısını seslendirmesi ile devam etti. Konser, koronun hep bir ağızdan seslendirdiği “Dün yine günümüz geçti beraber”, “İki gözüm sensin”, “Çek küreği güzelim” ve Otomobil uçar gider” şarkılarını seslendirmesinin ardından sona erdi. Konserin ardından sanatçılar uzun süre alkışlandı.
 
36 KİŞİLİK EKİP
Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nda seslerde, Aynur Düzgünel, Betül Günay, Cansu Fidan, Fatma Aybars, Hülya Ağbayır, Hülya Dediğidoğru, Nevin Şentürk, Nurcihan Başkent, Nurhan Altıntaş, Roja Eryılmaz, Seyhan Gabralı, Şehnaz Turan, Zümrüt Arıcan, Bahtiyar Karakaş, Cengiz Özkaran, Engin Özden, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, İlkay Erden, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Nihat Ersoy, Ufuk Koroğlu, Oktay Aybars, Selami Tetik, Ufuk Alagöz ve Vahdettin Tan yer alırken, saz ekibinde de kemanda Ayhan Çakır ve Namık Aydın, kanunda Abdi Altınbaş ve Levent Gülez, klarnette Şükrü Metin, bendirde Fikriye Gencebay, darbukada Halil Kelebek ve udda ise Musa Kaya yer aldı.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN GELİŞİMİNİ DEĞERLENDİRDİ
Konseri dinleyenler arasında Ankara Merkez Valisi ve Çerkezköy Eski Kaymakamlarından Saffet Karahisarlı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İl genel meclis Üyesi Hasan Karaca, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Ekinci, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Eski Müdürlerinden Ali Günal Kahramanoğlu ve çok sayıda müziksever katıldı. Konser arasında Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile sohbet eden Vali Saffet Karahisarlı, kendi döneminde Çerkezköy’ün gerçekten de köy denilebilecek bir yapıda olduğunu, aradan geçen yıllar içerisinde bölgenin çok geliştiğini söyledi. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yıllar önce var olan bir fabrikanın etrafında onlarca daha fabrika açılmış olmasının nüfusun da aynı oranda arttığının göstergesi olduğunu belirten Karahisarlı, Çerkezköy’ün bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10