8 çocuk parkı yenilenerek hizmete sunuldu

Belediye Başkanı Alpay Var, “Çocukların yanı sıra ebeveynlerine de hitap eden parklarımızla vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarını yeni bir soluk getirdik.

Şarköy 13.11.2023 12:31:00 0
8 çocuk parkı yenilenerek hizmete sunuldu

 

Şarköy Belediyesi tarafından ilçede bulunan 8 çocuk parkının yenilendiğini kaydeden Belediye Başkanı Alpay Var, “Çocukların yanı sıra ebeveynlerine de hitap eden parklarımızla vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarını yeni bir soluk getirdik. Yenilediğimiz çocuk parklarında miniklerimizin mutluluğunu görmek paha biçilemez” dedi.
 

Şarköy Belediyesi tarafından ‘Mutlu Çocuklar Parkı’ ile başlayan park yenileme çalışması Zeytinli Parkı, Gökkuşağı Parkı, Renkli Düşler Parkı, Parlayan Yıldızlar Parkı, Masal Parkı, Minik Kalpler Parkı ve Küçük Kalpler Parkı’nın yenilenmesi ile noktalandı. 


ÖZENLE TASARLANDI 


Çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, “Yenilenen çocuk parklarında, modern çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri, aydınlatma sistemleri, kent mobilyaları, kamera güvenlik sistemleri, banklar, çöp kovalarına yer verildi. Çocukların gönüllerince eğlenebileceği parklarda; kuleli oyun grubu, ahşap temalı oyun grubu, gemi temalı oyun grubu, yamuk ev temalı oyun grubu,

 

 ip tırmanmalığı, döner platform, trambolin, denge oyun elemanları,  ikili anne-bebek salıncağı, engelsiz salıncak, tahterevalli, zıp zıp ve kondisyon aletleri özenle tasarlanarak; konumlandırıldı” dedi. 

 


KAMERA GÜVENLİK SİSTEMLERİ KURULDU 


Yenilenen parkların zemininde toplam 4 bin 797,26 metrekarelik dökme epidiyem kullanıldığını söyleyen yetkililer, “Oyun gruplarının da TSE standartlarında olduğu belirtildi. TSE standartlarındaki oyun gruplarıyla çocuklar güvenli bir şekilde oyun oynarken, epidiyem zemin çalışmasıyla da miniklerin hijyenik koşullarda eğlenmeleri sağlandı. 

 

Ayrıca yenilenen parklara kamera güvenlik sistemlerinin kurulmasıyla çocuklara karşı dışarıdan oluşabilecek tehditlere karşı önlem alındı” şeklinde konuştu. 


“MİNİKLERİMİZİN MUTLULUĞUNU GÖRMEK PAHA BİÇİLEMEZ”


Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, “Çocuklarımızın eğlenerek vakit geçirebilecekleri ve öğrenme sürecine de katkı verecek çağdaş parkları kentimize kazandırdık. Yeni nesil çocuk parklarına epidiyem zemin uygulaması ve güvenlik kameraları da yerleştirerek yaşama sevincimiz olan çocuklarımızın güvenliğini göz önünde bulundurduk. 

 

Çocukların yanı sıra ebeveynlerine de hitap eden parklarımızla vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarını yeni bir soluk getirdik. Yenilediğimiz çocuk parklarında miniklerimizin mutluluğunu görmek paha biçilemez. Şarköy’ümüzde yaşayan hemşehrilerimiz ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalışmalarımız artarak devam edecek. Yeni nesil parklar, çocuklarımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 


Haber / Dilek Hilal DURAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10