Lostra Salonu’na soğuğa karşı kartondan koruma

Çerkezköy Belediyesi tarafından önceki ay ayakkabı boyacıları için yapılan ‘Lostra Salonu’nun etrafı ayakkabıcılar tarafından soğuk havaya karşı kartonlarla kaplandı. Kış şartlarından

Çerkezköy 1.12.2011 17:41:00 0
Lostra Salonu’na soğuğa karşı kartondan koruma
Yıllardır Belediye Meydanı’nda ayakkabı boyayarak, ekmek parası kazanmaya çalışan ayakkabı boyacıları için Çerkezköy Belediyesi tarafından önceki ay, ‘Lostra Salonu’ yapılmıştı.
 
SOĞUĞA KARŞI KARTONLA KORUNUYORLAR
Salonda, gün boyunca hizmet veren ayakkabı boyacıları, her geçen gün ağırlaşan kış şartları karşısında kara kara ne yapacağını düşünüyor. Lostra Salonu’nun etrafını karton kutularla kaplayan ayakkabı boyacıları, kendilerini soğuğa karşı korumak için ilkel yöntemlere başvurmak zorunda kalıyor.
 
“CAMLA KAPANMASINI İSTİYORUZ”
Havaların her geçen gün soğuduğunu ve soğukta çalışamadıklarını söyleyen ayakkabı boyacısı Ali Bozdağ, “Yıllar sonra harika bir mekâna kavuştuk. Ama etrafı açık olduğu için çok üşüyoruz. Soğuk olduğu için müşteri de gelmiyor. Kar yağmaya başladığında hiç tezgâh açamayacak hale geleceğiz” dedi. Tek şikâyetlerinin ‘soğuk’ olduğunu söyleyen Bozdağ, “Belediyemizin Lostra Salonumuzun etrafını, camla kapatmasını talep ediyoruz. Camla kapanırsa, hem biz üşümeyiz hem de mekân daha şık bir hale gelir” ifadesini kullandı.
 

Haber/Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10