Polisleri soydular, yine polise yakalandılar

Muratlı’da görev yapan iki polis memurunun görevde oldukları sırada evine girerek değerli eşyalarını çalan hırsızlar, Tekirdağ polisinin ısrarlı takip sonrasında yakalandı.

Muratlı 3.12.2011 14:30:00 0
Polisleri soydular, yine polise yakalandılar
OTO KİRALAYIP AYNI GÜN HIRSIZLIK YAPTILAR
Edinilen bilgiye göre hırsızlık yapmak için çete kuran K.M,(25) B.Ö,(23) R.A,(16) adlı zanlılar Tekirdağ Merkez Hürriyet Mahallesi’nde üç ayrı daireden ve Muratlı İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli iki polis memurunun evlerinden LCD tv, altın, bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi kıymetli eşyalarını çaldıktan sonra kiraladıkları 34 HG 1896 plakalı araçla İstanbul’a kaçarken kaza yaptı.  Kaza yapınca arabadaki çalıntı eşyaları yol kenarındaki çalılıklara saklayan zanlılar, kiraladıkları başka bir araçla kaza yerinden kaçtı. Olay yerine yakın bir fabrikanın işçileri saklanan eşyaları bularak polise haber verdi.
 
POLİS İZLERİNİ İSTANBUL’DA BULDU
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubesi ekipleri de, soygun yapılan adreslerde yaptıkları incelemelerde, zanlılardan K.M’nin kent merkezinde girdikleri bir dairede uyanan ev sahibi ile yüz yüze geldiğini ev sahibinin gözüne elindeki fenerle ışık tutarak kaçtığını ev sahibi ile yapılan görüşmede zanlının kimliğini ve kiralık otomobilin plakasını tespit etti. Buradan yola çıkan ekipler rentacar yetkilisi ile yaptıkları görüşmede zanlıların İstanbul’daki adreslerine ulaştı. İstanbul’daki operasyonla gözaltına alınarak Tekirdağ’a getirildi.
 
CİNAYET SORUŞTURMASINDAN ARANIYORMUŞ
Edinilen bilgiye göre zanlılardan K.M, 2004 yılında Siirt’te işlenen bir cinayet soruşturmasından arandığı bu yüzden yakalandığında üzerinden yeğenine ait kimlik çıktığı, diğer zanlıların da 16 suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.
 
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Zanlıların Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece “Nitelikli hırsızlık” suçlarından tutuklanarak ceza evine sevk edildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10