Belde kongreleri tamamlandı, sıra ilçe kongresinde

AK Parti Veliköy, Kızılpınar, Karaağaç ve Kapaklı belde Kongrelerini tamamladı. Her dört beldede de seçimlere tek liste ile gidilirken, AK Parti Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, Kızılpınar Belde BaÅ

Çerkezköy 5.12.2011 16:44:00 0
Belde kongreleri tamamlandı, sıra ilçe kongresinde
Belde Kongrelerine Veliköy ile başlayan AK Parti; Kızılpınar, Karaağaç ve Kapaklı Belde Kongrelerini de tamamladı.
 
KIZILPINAR BELDE KONGRESİ YAPILDI
Toplantıya AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir,AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Büyükyoncalı Eski Belediye Başkanı Nurettin Yılmaz, AK Parti Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Sait Yazı, ilçe ve belde yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
“24 SAAT GÖREVE HAZIRIRIZ”
Yönetim kurulu 2011 yılı faaliyet raporunun görüşülerek kabul edilmesinin ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Belde Teşkilatı olarak 24 saat göreve hazır olduklarını söyledi.
 
“YOLU AÇILMAMIŞ MAHALLEMİZ YOK”
Kızılpınar’da belde teşkilatının tarih yazdığını belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da “Kızılpınar’da gecikmiş hizmetler vardır. Keşke bizden önce görevde olanlar bizim yaptıklarımızın çeyreği kadar Kızılpınar’a yatırım yapsaydı, şimdi Kızılpınar nereden nereye gelirdi. Bu yapılanları şimdi dışardan gelenler çok iyi görüyorlar. Kızılpınar’da yolu yapılmamış mahallemiz yok. Her mahallede parkımız bulunuyor. Endüstri meslek lisemiz ikinci dönem açılacak. Bizler kendimizi buraya adadık” diye konuştu. 
 
“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yolları altın kaplasanız da, milletin gönlünü kazanamamışsanız siz belediye başkanlığı yapmış sayılamazsınız” sözünü hatırlatan Korkmaz “Bizler Kızılpınar halkı ile bütünleştik. Buna layık olmaya ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“HERKESİN VEFAKARLIK YAPMASI GEREKİYOR”
Kongrenin Kızılpınar’a hayırlı olmasını temennisinde bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da “Yönetime talip arkadaşlar bu işin ciddiyetini kavramış insanlardır. Laik olarak hareket edeceklerini umuyorum. Bugün kongre olmasına rağmen salonun boş olduğunu görüyoruz. Teşkilat mensuplarımızın bu zamanlarda vefakarlık yapması gerekiyor. Bu katılımlara iştirak etmesi gerekiyor. Ben 24 saatimi bu teşkilata adadım. Kızılpınar halkı seçimlerde yüzde 55 oy verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Teşkilat mensupları olarak daha çok vefakarlık gösterin” diye konuştu.
 
“HALKIMIZ HÜKÜMETTEN MEMNUN”
“Çok umutluyum ve çok mutluyum” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da “Bu partinin çatısı altında halkımız ve milletimize hizmet ettik. Kızılpınar’ın 2002 yılındaki halini biliyorum. Sokaklar çamur içinde, küçük bir köydü. Bugün AK Parti sayesinde birçok ilçemizden daha çok ileride imkanları olan belediye hizmetleri olan belde haline geldi. Bu seçimler bizleri mutlu ediyor. 8 sene önce yapılan araştırmada Türk halkının hükümetten memnuniyeti yüzde 50’nin altında idi. Hayatından bıkmışlardı, ekonomide istikrar yoktu. 2011 yılında yapılan halkın memnuniyetinin yüzde 75’dir. Bu hizmetleri vatandaşlarımız görüyor” dedi. 
 
“AK PARTİ İNSANLARI İNSAN YERİNE KOYAN YEGANE PARTİDİR”
“Bu ülkede Alevi demek suçtu. Kürt, Çerkez demek ise hataydı” diyen Akbulut, şimdi bu sorunların ortadan kalktığını belirterek “Tarihten ders almak lazım. Dersim  ve Kerbela’dan ders çıkartmamız lazım. Amacımız bunları konuşup bu gibi olayların bir daha Türkiye’de yaşanmamasını sağlamak ve bu olaylardan mağdur olanlardan özür dilemektir” dedi. AK Parti’nin insanları insan yerine koyan tek parti olduğunu savunan Milletvekili Akbulut, “Bizler AK Parti olarak Türkiye’de ayrım yapmıyoruz. 74 milyon insan AK Parti’nin nezdinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında birdir ve beraberdir” ifadelerini kullandı. 
 
“KAT SAYISI KALKTI” 
Oy almak için Kürt ve Alevileri bölmek isteyenlerin olduğunu savunan Akbulut “Bu ülkede geçmişi çabuk unutuyoruz. Normal liselerle aynı dersleri görüp bitirdi diye dinci denilen gençlerimiz 15 yıldır üniversiteye alınmadığını herkes biliyordu. Ama artık kat sayı kalktı. Bugün seçim yapılsa AK Partinin oyu yüzde 54, Cumhuriyet Halk Partisinin yüzde 22 ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyu ise yüzde 22’ye düşüyor. Türkiye ekonomide de Çin ile birlikte yarışıyor. 9 yıldır istikrarımız devam ediyor” dedi. Akbulut, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.
 
TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ
Programda son konuşmayı AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen yaptı. AK Parti Belediyeciliğini her yerde gösterdiklerini belirten Çizen, Ak Parti teşkilatının bu davaya inancı ve vefakarlığından ötürü üç dönemdir seçimlerden galip çıktıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Mevcut Başkan Kamil Yiğit, yeniden başkanlığa seçildi.
 
KARAAĞAÇ BELDE KONGRESİ YAPILDI
AK Parti Karaağaç Belde Başkanlığı 4. Olağan Kongresi önceki gün saat 12.00’da Belediye Çay Bahçesi’nde yapıldı. Kongreye Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dede, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Eski Başkanı Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Karaağaç Belediye Eski Başkanı Onur Karahanlar, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılırken, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Karaağaç Belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek’te telgraf göndererek kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.
 
FAALİYET RAPORU OKUNDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı’na AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dede seçilirken, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığı’na Mehmethan Atbaşı, Katip üyeliğe de Ahmet Yazı, Salih Yurteri ve Çetin Özhan seçildi. Seçim için Tasnif Komisyonu’nun oluşturulmasının ardından okunan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu oybirliği ile kabul edildi.
 
‘SUÇLU BİZİZ’
Kongrede ilk konuşmayı yapan AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, teşkilatçılığın çok zor olduğunu fakat iktidar partisinde iken bir o kadar kolaylaştığını belirtti. AK Parti’nin Karaağaç’ta yerel seçimler hariç diğer tüm seçim ve referandumlardan başarı ile çıktığını söyleyen Kanat, “Yerel seçimleri kaybetmemizin suçu kesinlikle bize ait. Aksi takdirde Karaağaç’ta seçim kaybetmemiz mümkün değildir” dedi. Kızılpınar’dan Karaağaç’a geldiklerinde şehirden köye gelmiş gibi hissettiklerini belirten Kanat, “Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’i özverili çalışmadığı için kınıyorum” diye konuştu.
 
‘KARAAĞAÇ’A LİSE ŞART’
Karaağaç’a en kısa süreçte bir lise yapılması gerektiğini vurgulayan Kanat, “Belediye Başkanımızdan bu yönde çalışmalar bekliyoruz. Talebimiz üzerine belediye ile bir protokol oluşturduk ve lise için yardım kampanyası başlattık. Karaağaç’ta 87 fabrika var ve onların da lise için yardım etmesini istiyoruz. Karağaç’ta lise olmaması bizim olduğu kadar onların da ayıbıdır” dedi. Karaağaç’ın diğer beldelere göre çok geride kaldığını söyleyen Kanat, Karaağaç’ın coğrafi yapı ve diğer bakımlardan bölgenin en güvenli yeri olduğunu söyledi. Karaağaç’ta lise olmadığı için her gün yaklaşık 8 bin TL’nin dışarıya gittiğini ifade eden Kanat, lise yapılması durumunda bu paraların da beldede kalacağını kaydetti. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Karaağaç’ın da belde olmaktan çıkarak Çerkezköy’e bağlanacağını söyleyen Kanat, bugüne dek AK parti teşkilatında görev alan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
 
‘BÖLÜNMEMELİYİZ, PARÇALANMAMALIYIZ’
Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Karaağaç’ın her seçim döneminde etkili çalışmasıyla Trakya’nın en yüksek oy oranını yakaladığını ifade ederek, “Karaağaç çok şey hak ediyor ama çalışmalarının karşılığını alamadı. Özellikle okul yatırımlarında ve yerel yönetim yatırımlarında sıkıntı var. Bütün seçimlerde birinci olmasına rağmen yerel seçimlerde birinci olamadı. Bunun kabahati teşkilatta” dedi. Karaağaç Eski Belediye Başkanı İsmet Şimşek’ten beri Karaağaçta hiçbir çalışmanın yapılmadığını ifade eden Ertem, “Belediye Başkanı önceki çalışmaların üzerine bir şeyler katmalıdır. Karaağaç’ın Kızılpınar ile kıyaslanma hakkı var ama kıyaslama yapıldığında Anadolu’nun ücra bir kasabası görünümünde. Oysaki Kızılpınar modern bir kasaba görünümünde. Bunun müsebbibi sizlersiniz, biziz. Karaağaç’ta AK Partili bir belediye başkanı olsaydı İsmet Başkan döneminde yapılanların 2.5 katı hizmet yapılırdı” diye konuştu. ‘Bunlardan ders çıkarmalıyız’ diyen Ertem, “Bölünmemeliyiz, parçalanmamalıyız, yerel seçimlerde hemşericilik anlayışıyla oylar şimdiki belediye başkanına verildi. Şimdi başımızı ellerimiz arasına alıp düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 
‘OYUNLARA GELMEYELİM’
Depremde hasar gören Van’ın kısa sürede yeniden inşa edileceğini söyleyen Ertem, “Ama yıkılan gönüller nasıl inşa edilecek? Bunu hepimizin kendine sorması lazım. Birilerinin oyunlarına gelmemeliyiz. Aynı ülkeyi, aynı hedefi paylaşıyoruz. Seçimlerde de ‘Ben AK Parti’nin adayını beğenmedim’ diyerek başka bir partiye oy vermemeliyiz. AK Parti bir fikirdir, bir harekettir” dedi. AK Partili Eski Belediye Başkanı İsmet Şimşek’in de en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşmasını temenni eden Ertem, Çerkezköy Belediyesi olarak bundan sonrada Karaağaç Beldesi’ne desteklerinin devam edeceğini söyledi. Karaağaç’taki AK Partililerden lise konusunda Özkan Yücel’e sitemde bulunmamalarını isteyen Ertem, “Bu onun görevi değil, devletin görevidir. Ondan yol isteyin, derelerin ıslah edilmesini isteyin” diyerek kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
 
‘SANAYİCİLER DESTEK OLMUYOR’
Kongrede konuşan AK Parti Eski İlçe Başkanı Sait Yazı da yerel seçimlerde Karağaç’ın hemşericilik yaparak AK Parti dışında başka bir partinin adayına oy verdiğini belirterek, “Geleceğimizi yeteneksiz insanlara teslim ettik. İğneyi herkes kendine batırmalı. AK Parti Trakya’da en çok oyu Karaağaç’ta almasına rağmen yerel seçimleri kazanamadık” dedi. Karaağaç’a yapılan hizmetlerin İsmet Şimşek AK Parti’ye geçtikten sonra yapıldığını söyleyen Sait Yazı, “Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden birine sahibiz. Ama Karaağaç’a hiç katkı sağlamıyorlar. Tekirdağ Büyükşehir olunca bölgeye kaynak sağlanacak” diyerek tüm AK Parti çalışanlarına teşekkür etti ve kongrenin hayırlı olmasını diledi.
 
‘ÇAMUR ATMAK KOLAY’
Kongrede son konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptı. Başkanlığa geldiği günden itibaren Karaağaç’ın bir Endüstri Meslek Lisesi’ne  ihtiyaç duyduğunu dile getirdiğini belirten Demirbağ, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan randevu talep ettiklerini ve bu görüşmede de 2012 yılı bütçesinden lise için pay ayrılmasını isteyeceklerini söyledi. Hükümetin sağlık ve diğer alanlarda yaptığı çalışmalardan da bahseden Demirbağ, İsmet Şimşek’in tutuklanması konusunda da düşüncelerini paylaşarak, “Hizmet eden insanlara çamur atmak çok kolay. Yargıya karşı boynumuz kıldan ince ama İsmet Başkan tutuklanalı beş ay olmasına rağmen dosyası daha yeni mahkemeye gitti. Biz referandum da bunların mücadelesini verdik” diyerek göreve başlayacak yeni yönetime başarılar diledi. Konuşmaların ardından seçime geçilirken, seçime mevcut başkan Metin Kanat’ın tek listesi ile gidildi.
 
KAPAKLI’NIN KONGRESİ DE YAPILDI
AK Parti Kapaklı Belde Başkanlığı 4. Olağan Kongresi önceki gün saat 14.00’da Beyaz Saray Düğün Salonu’nda yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir ve Demokrat Parti Kapaklı eski Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin’in de katıldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kongrede Divan Kurulu Başkanlığına AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dede seçilirken, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığı’na Sevgi Aksoy, Katip üyeliklere de Süleyman Bahçekapılı, Mehmethan Atbaşı ve Erol Demir seçildi.
 
‘YANLIŞTAN DÖNÜN’
Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan yaptı. Herkese eşit davranarak yeni bir milat başlatacakları sözünü veren Orhan, “İktidarın nimetleri ile halkımızı buluşturacağız. Hedef 2014 Kapaklı” diyerek kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın da Kapaklı halkına seslenerek, “AK Parti bayrağının çok yakında Kapaklı’da dalgalanacağı kanaatine vardım. Hayırlı olsun” sözlerine, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tebessümle cevap verdi. Korkmaz “Bir daha yanlış yapmayın, yanlıştan dönün. Kapaklı halkı iyi düşünsün ki bir daha karanlık günlere geri dönmeyelim. AK Parti’nin icraatlarını görün ve ona göre kararınızı verin” diyerek kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Engellilerin sağlıklı yaşaması için yerel yönetimdeki çalışanlara büyük görev düştüğünü ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, bu kapsamda alt yapı çalışmalarının, kaldırımların, yolların ve diğer çalışmaların tamamlanması gerektiğini belirtti.
 
“BABAMIN OĞLU BİLE OLSA OYUMU VERMEM”
Çerkezköy’de yapılan çalışmalardan bahseden Ertem, gerekli kıyaslamayı Kapaklı halkının yapmasını istedi. Kapaklı’da Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerindeki su ve kanalizasyon sıkıntısını orda yaşayanların kendisinden daha iyi bildiğini vurgulayan Ertem, “Çerkezköy’de su sıkıntısı yaşayan tek bir ev yok. Döşenmemiş kaldırım, yolları yapılmamış tek bir sokak yok. Bazı yerlerdeki kavşak ve refüj çalışmalarımız da bitmek üzere” ifadelerini kullandı. Çerkezköy’ün modern bir şehir görünümünde olduğunu belirten Ertem, “Babamın oğlu bile olsa AK Parti’den başka bir parti ile adaylığını koyarsa ben ona oyumu vermem. Çünkü AK Parti’de isimler değil misyon önemli. Bizler Müslüman’ız. Müslüman aynı hatayı iki kere yapmaz” dedi ve kongrenin tüm Kapaklı halkına hayırlı olmasını diledi.
 
‘AK ELLERLE YÖNETİLMELİ’
Kongrede konuşan bir diğer isim de AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Sait Yazı oldu. Kapaklı’nın büyük bir yer olduğunu ve ak ellerle yönetilmesi gerektiğini söyleyen Sait Yazı, “Genel seçimlerde ve referandumlarda AK Parti Kapaklı’da hep birinci oldu. Bunun için tüm Kapaklı halkına teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de AK Parti bayrağını yere düşürmezler” dedi.
 
KAPAKLI’DA GARİP SEÇİM
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ, toplumun bütün katmanlarında engelliler için yapılacakların bir bağış ya da lütuf değil bir borç olduğunu ifade eden Demirbağ, AK Parti hükümetinin çalışmalarında da bahsetti. Millete efendi değil hizmetkar olmaya geldiklerini söyleyen Demirbağ, “Arzulanan hedeflere hep birlikte ulaşma inancımız tamdır. Dünyada 5 milyon üyesi olan başka bir parti yok” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere mevcut başkan Ali Osman Orhan’ın tek listesi ile gidilirken, seçimlerde ne sandık kuruldu ne de oy kullanıldı. Yönetim kurulu için belirlenen tek listede asil ve yedek üyeler belirtilmedi.
 
KIZILPINAR’IN YENİ YÖNETİMİ
Kamil Yiğit, Faruk Dumlu, Ali Eş, Hayrettin Turan, Dursun Karakaya, Nihat Arslan, Cezmi Toptaş, Mücahit Aydın, Zülküf Ezer, Veli Hasar, Nesim Karataş, Ender Kutlu, Arif Albay, Mevlüt Subay ve Mustafa Böğüş.    
 
KARAAĞAÇ’IN YENİ YÖNETİMİ
Metin Kanat, Mustafa Şefik, Tarkan Mehmetoğlu, İsmail Taş, Süleyman Çığal, Nadim Deniz, Muhlis Yılmaz, Garip Dilbilmez, Turgut Gezer, Hasan Küpeli, Murat Kurucu, Vezir Şenok, Tekin Yurteri, Onay Boy ve Gökhan Babacan.
 
KAPAKLI’NIN YENİ YÖNETİMİ
Ali Osman Orhan, Türkan İbrahimoğlu, Bilal Keleş, Cevdet Gündoğan, Ceylan Yanar, Engin Kangal, Fahrettin Bayırlı, Fevzi Akbaş, Gökhan Alphan, Hakan Kaptan, Hüseyin Keleş, İlker Çetintaş, İsmail Karagöz, Kamuran Karagöz, Kemal Özel, Mehmet Boz, Murat Eviş, Mutlu Canbaz, Niyazi Ayık, Reşat Coşkun, Sami Canbaz, Selim Vuran, Sefer Demir, Serdar Türkmen, Şakir Demirel, Yahya Arabacı, Yahya Erdoğan, Yaşar Gediklioğlulları, Yusuf Kırım ve Ziya Arslan.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ – Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10