Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclislerini oluşturdu

Kısa bir süre önce yapılan olağan genel kurul ile yeni yönetimini belirleyen Çerkezköy Kent Konseyi, dün de kadın ve gençlik meclislerini oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanlığına Çerkezköy Belediye M

Çerkezköy 5.12.2011 19:08:00 0
Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclislerini oluşturdu
Kısa bir süre önce yapılan Çerkezköy Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından, dün de Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi seçimleri yapılarak, meclis başkanları, başkan yardımcıları, yazmanlar ve üyeler belirlendi.
 
KATILIM AZ OLDU
Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda dün saat 13.00’da yapılan Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimlerine, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, yönetim kurulu üyeleri Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Hatice Sadıkoğlu Avcı, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Kenan Tatlı ile Emine Demir katılırken, Kadın Meclisi seçimine, Çerkezköylü vatandaşlar ilgi göstermedi.
 
YENİ ÜYELERİ BİLGİLENDİRDİ
Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin belirlenmesinden önce, konseye katılan yeni üyelere konseyin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kent Konseyi’nin iki yıldır faaliyette olduğunu, yeni yönetimle beraber Çerkezköy için çalışacaklarını belirtti. Kadın Meclisi’nde, kadınların isteklerini, düşüncelerini ve önerilerini paylaşmaları ve tartışmaları için toplanacaklarını ifade eden Gayretli, kadınlara seslenerek, “Çerkezköy’ün gelişmesi ve yaşam koşullarının daha da iyiye gitmesi için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Çerkezköy’ün sorunlarını, kendi sorunumuz sayıp, çözümle için el ele olacağız” dedi.
 
‘KATILIM FİKİRLE OLACAK’
Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin, en az ayda bir defa toplanarak, fikir alışverişi yapması gerektiğini kaydeden Gayretli, kadınların kendi aralarında karalaştırdıkları proje önerilerinin, Kent Konseyi’nde masaya yatırılacağını ve ardından, ‘Kent Konseyi’nden gelen öneriler’ olarak belediye meclisine sunulacağını belirtti. ‘Kent Konseyi, Çerkezköy’ü kucaklayan bir platform’ diyen Başkan Gayretli, katılımcıların, gönüllülerden oluştuğunu, katılımın da fikirlerle olacağını ifade etti. Gayretli, altı ay içinde üç defa konsey toplantısına katılmayan üyenin, üyeliğinin iptal edileceğini vurgulayarak, üyelerin toplantıları aksatmamalarını istedi.
 
KADIN MECLİSİ BAŞKANI DÜZGÜNEL OLDU
Başkan Ahmet Gayretli’nin konuşmasının ardından, üç yıl görev yapacakların belirlenmesi için Kadın Meclisi seçimlerine geçildi. 12 üyeden oluşan, Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı için tek aday olan Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel, oy çokluğuyla başkanlığa seçildi. Başkan yardımcılığına, Kadınlarla El Ele Derneği üyesi Sena Özdemir, yazmanlığa ise Gönül Kaynarcalıdan seçildi.
 
GENÇLİK MECLİSİ BELİRLENDİ
Kadın Meclisi’nin oluşturulmasının ardından saat 15.00’da da Gençlik Meclisi oluşturuldu. Toplantıda konuşan Konsey Başkanı Ahmet Gayretli, gençlere konseyle ilgili bilgi verdi. Gayretli’nin konuşmasının ardından, Gençlik Meclisi’nin oluşturulması için seçimlere geçildi. Çerkezköy Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığına, Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Özgün Geyiktepe seçilirken, başkan yardımcılığına Sosyolog Kenan Yoleri, yazmalığa ise Cihan Pektaş oy çokluğuyla seçildi.
 
‘KATILIM DAHA FAZLA OLMALI’
18 üyenin bulunduğu Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde söz alan AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Yaraşır, geçmiş dönemde Kent Konseyi’nin yeteri kadar çalışmadığını, gençlerin, yeni dönemde daha etkin rol oynaması gerektiğini belirtti. Murat Yaraşır, “Çerkezköy’de faaliyet yapabilecek çok imkan var. Bu açıdan, belli bir noktada değil geniş bir noktada konsey oluşturulmalıdır” diyerek katılımın daha fazla olması gerektiğini kaydetti.

 

Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10