Cinayet zanlısı tutuklandı

Çorlu’da koyun otlatması yüzünden çıkan kavgada tarla sahibi 60 yaşındaki Recep Oyman’ı öldüren ve oğlu Halil Oyman’ı da yaralayan Şaban Gideroğlu mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gö

Çorlu 5.12.2011 19:45:00 0
Cinayet zanlısı tutuklandı

 Edinilen bilgiye göre; olay geçtiğimiz hafta ilçeye bağlı Kırkgöz köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Şaban Gideroğlu'nun otlattığı koyunlar Recep Oyman'ın tarlasına girdi. Oğlu Halil Oyman ile birlikte tarlasını dolaşmaya gelen Recep Oyman, tarlasındaki koyunlarını görünce sinirlendi ve Gideroğlu ile tartışmaya başladı.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Şaban Gideroğlu, belinde bulunan ruhsatsız tabancayı çıkartarak ateş etti. Baba Recep Oyman olay yerinde yaşamını yitirirken, oğlu 31 yaşındaki Halil Oyman ise ağır yaralandı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı Halil Oyman'ı Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olay yerinden kaçan şüpheli Şaban Gideroğlu, jandarma ekipleri tarafından, saklandığı çukurda ruhsatsız tabancasıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Gideroğlu kasten adam öldürme ve yaralama suçlarından tutuklanarak Silivri cezaevine gönderildi.

 

AFTAN YARARLANMIŞ

 

Şüpheli Şaban Gideroğlu'nun 1998 yılında bir kişiyi av tüfeğiyle öldürüp cezaevine girdiği, 2000 yılında, kamuoyunda 'Rahşan Affı' olarak bilinen aftan yararlanarak cezaevinden çıktığı öğrenildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10