“Hayvanlar ölüme terk edildi” tepkisi

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Şarköy Belediyesi’nin hayvan barınağında çalışan personelinin ödenek yetersizliği nedeniyle işten çıkarılarak hayvanların ölüme terk edildiğini öne sür

Şarköy 6.12.2011 15:41:00 0
“Hayvanlar ölüme terk edildi” tepkisi
Şarköy’de belediyeye ait olan hayvan barınağında görevli personelin hizmet süresi geçen kasım ayı sonunda bitti. Belediye yeni personel vermediği barınakta bulunan hayvanları da iddiaya göre dışarıya saldı. Barınak yanındaki çöplük alana dağılan köpeklerden çoğu 3 gün içerisinde öldü. Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri gelen şikayetler üzerine Şarköy'e giderek hayvan barınağı ve çevresinde inceleme yaptı. Barınakta personel olmadığı için hayvanların salındığını ve çoğunun da öldüğünü belirleyen dernek üyeleri dilekçe ile Tekirdağ Valiliği'ne başvuruda bulundu.
 
“HAYVANLAR SAVUNMASIZ KALDI”
HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, Şarköy Belediyesi'nin yaz aylarında tatilcilerin rahatsız olmaması için köpekleri toplayarak barınağa koyduğunu ifade ederek, "Kışın ise hizmet alımı kanunu bahanesi ile barınakta çalışan iki işçinin işlerine maaşını ödeyemedikleri gerekçesiyle son verildi. Savunmasız hayvanlar ise tarlalara ve çöplüğe terk edildi. Çoğu yiyecek bulamadığı için otoyola çıktı ve telef oldu. Diğerler ise çöplük alanda dolaşıyor ve savunmasız kaldı. Sığınacak yeri olmayan bu hayvanlardan bir günde 40'ı öldü” dedi.
 
“BİR SÜRE DOĞAL YAŞAMA SALMIŞTIK”
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ise iki personelin barınaktaki işlerinden ayrıldığını doğrulayarak, "Hayvanları çöpe salmadık, zaten barınak çöplüğün yanında. Şarköy'de 600 civarında başıboş köpek var. Bunların çoğunu kısırlaştırdık. Salınan köpeklerin çoğunu da geri topladık ve toplamaya devam ediyoruz. Barınaktaki küçük yavruları zaten salmamıştık. Kendi personelimizle bakımlarına devam ediyoruz. Zaten hayvanları yeniden personel alana kadar doğal yaşamlarına salmıştık. Şarköy'de her gün köpekler tarafından ısırılan insanlar var. Hayvanların yaşama hakkı var ancak insanların rahat yaşama hakkı yok mu?" diye konuştu.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10