Yüce ele el kaldırmadılar

Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Özkan Yücel başkanlığında yapıldı. Yedi gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda MHP’li mec

Çerkezköy 6.12.2011 16:09:00 0
Yüce ele el kaldırmadılar
Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan meclis Toplantısı’nı dün yaptı.
 
İLK OTURUM YAPILDI
Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapılan ve tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı saat 10.00’da başladı. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Bin Yapı Beton Prefabrik yetkilisi Ünal Güneş’in okul yapımı “Bir Tuğla da sen koy” projesi kapsamında 5 bin 100 TL bağış yaptığını söyledi.
 
MUHALEFET ŞERHİ
Meclis toplantısında ilk olarak 2012 yılı Zabıta ve İtfaiye personeli maktu mesai ücretleri görüşüldü. Aylık 173 TL olarak belirlenen mesai ücretlerinin oylamasında Başkan Yücel’in ve MHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Mert’in kabul oyuna karşılık diğer 8 meclis üyesi red oyu kullandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Adem Bakırcı’ya ait dilekçede Fatih Mahallesi 76.sokakta bulunan alana taksi durağı yapılması talebi görüşüldü. İlgili talebin komisyona havale edilmesi için Özkan Yücel ve Yılmaz Mert’in kabul oyuna karşılık, muhalefet şerhi koyan diğer 8 meclis üyesi yine red oyu kullandı.
 
“TEİAŞ’IN TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ”
Meclis toplantısının dördüncü gündem maddesinde Belediye ile Özel Optimed Hastanesi arasında yapılacak olan sağlık sözleşmesi için Belediye Başkanına protokol yetkisi verilmesi konusu görüşüldü. Belediye çalışanlarına yüzde 50’lik indirimi kapsayan protokol için Özkan Yücel kabul oyu kullanırken, diğer 9 meclis üyesinin red kararı sonucu ilgili gündem maddesi oy çokluğuyla reddedildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından, uzun süredir gündemde olan Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin  (TEİAŞ) 544 ada 2 parselde yapılacak imar plan tadilatı talebinin görüşülmesi geçildi. Toplantıya katılan TEİAŞ Yetkilisi konu hakkında meclis üyelerine bilgi verirken, Çerkezköy’ün enerji ihtiyacını karşılamak için trafo yapıldığını, bununla bağlantılı olarak 11 direk olduğunu ve dikilmeyen bir direk kaldığını dile getirerek söz konusu alana da kalan direği dikeceklerini kaydetti.
 
“PROTOKOL YERİNE GETİRİLMİYOR”
İlgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan DSP’li Meclis Üyesi Şahin Salgar, TEİAŞ yetkilisinin çağırılmasını ve bu şekilde açıklama yapmasını kınarken, AK Partili Meclis Üyesi Çetin Özhan da “OSB Karaağaç’la imzalanan protokolü yerine getirmiyor. Biz de bu sebeple hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz. Tepkimiz TEİAŞ’a değil” diye konuştu. Meclis Üyeleri ayrıca, kaldırımdan yüksek gerilim hattı geçmesine ve yeşil alanların tahribatına da karşı çıkarken, TEİAŞ Yetkilisi direğin yerinin değiştirilmesi talebini tekrar Genel Müdürlüğe ileteceğini söyledi. Talep diğer maddelerde olduğu gibi 8’e karşı 2 oyla reddedildi.
 
HİSSE SATIŞLARINA RED
Toplantının altıncı gündem maddesinde de 572 ada 8 parsel, 659 ada 5 parsel, 728 ada 4 parsel, 727 ada 4 parsel ve 672 ada 3 parselde bulunan Belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşüldü. Satış için encümene yetki verilmesi oylamaya sunulurken, Başkan Yücel ve meclis üyesi Yılmaz Mert’in oyuna karşılık diğer 8 meclis üyesi tarafından reddedildi.
 
PLAN TADİLATI DA REDDEDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 600 ada 4 parselde yapılacak imar plan tadilatı konusunun görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi de oy çokluğuyla reddedildi. Toplantının son gündem maddesinde de “beldede çevre kirliliğine neden olan baraka tipi yapıların durumu” görüşüldü. İlgili gündem maddesinin İmar Komisyonuna havale edilmesi için Başkan Özkan Yücel ve meclis üyesi Yılmaz Mert’in kabul oyuna karşılık diğer 8 meclis üyesi bu maddesi için de red oyu kullandı.
 
“TEPKİMİZİ DİLE GETİRDİK”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel Belediye olarak Van’a yardım kampanyası başlatmak istediklerini söyledi. Başkan Yücel’in konuşmasının ardından sitem dolu ifadeler kullanan AK Partili Meclis Üyesi Çetin Özhan “Karaağaç Belediyesi olarak Türkiye’de Van’a yardımda bulunmayan tek beldeyiz. Karaağaç Belediyesi olarak neden bu zamana kadar kampanya başlatmadık” dedi.
 
“ALINAN KARARLAR UYGULANMADI”
Mecliste bu güne kadar Karaağaç yararına alınan hiçbir karar uygulanmadığı gerekçesi ile diğer 7 meclis üyesi ile birlikte gündem maddelerine ‘muhalefet şerhi’ koyarak tepki gösterdiklerini söyleyen Özhan “Bu zamana kadar meclis olarak karara bağladığımız halk otobüsü, halk ekmeği, köprünün genişletilmesi ve toprağın dökülmesi konularında her hangi bir çalışma yapılmadı. Biz de bu nedenle tepkimizi dile getirdik” ifadelerini kullandı. Başkan Yücel ise halk ekmeğinin ihalesine bir kişinin gelmediğini, halk otobüsü talebinin ise trafik komisyonunda olduğunu,  toprak alımı ve dökümü ile ilgili de hiçbir yerde döküm yapmadıklarını söyledi. Konuşmaların ardından meclis toplantısı sona erdi.  Görüşülen tüm gündem maddelerinin reddedildiği toplantının ardından Çerkezköy Cumhuriyet Savciığının konuya ilişkin soruşturma başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor. 

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10