Yılın son toplantısı gergin geçti

Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında dün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Norm kadro cetvellerinin oluşturulmasÄ

Çerkezköy 6.12.2011 18:10:00 0
Yılın son toplantısı gergin geçti
Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
 
NORM KADRO OLUŞTURULDU
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleşen toplantıya İrfan Demir dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir önceki toplantıda alınan kararların okunmasıyla başlayan toplantı, 28125 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte yapılan değişikliklerin görüşülmesi”ne geçildi. Yeni gelen yönetmelikle Kapaklı Belediyesi’nin 75 bin ve 99 bin nüfusa hitap edecek olan norm kadronun oluşturulduğunu belirten Başkan Mandalı, ‘Bilgisayar İşletmenliği, Zabıta, Halkla İlişkiler, İtfaiye ve Evlendirme Dairesi’ bölümlerinde eleman alımı ve değişiklikler yapıldığını ifade etti.
 
‘DEVİR ÜCRETİ ÇERKEZKÖY’DE DAHA DÜŞÜK’
Toplantının bir sonraki gündem maddelerinde görüşülen ‘Kapaklı Belediyesi T plakalı ticari taksi çalışma yönetmeliği’ ve ‘Kapaklı Belediyesi (S-J) plakalı işçi-personel servisi, öğrenci servisi ve M plaka ticari hatlı minibüs yönetmeliği” oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürü V. Seyit Ahmet Akkuş tarafından meclise sunulan dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Araç devir ücretlerinin 2011 Gelir Tarifesi’ne eklenmesi konulu dilekçe hakkında görüşlerini bildiren meclis üyeleri, söz konusu ücretin Çerkezköy’de Kapaklı’dan daha düşük olması dolayısıyla Kapaklı halkının bu işlemleri Çerkezköy’de yapmayı tercih ettiğini söyledi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
YILANCI, ‘GÜVENİMİZ KALMADI’
Bir diğer dilekçede de belediyenin çöp dökümü için 2048-2049 nolu parsellerde bulunan 13 dönümlük araziyi satın alması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Şu anda Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem kontrolünde olan ve 8 belediyenin ortak çalışma kararı aldığı Katı Atık Bertaraf Tesisi yapımı için yer bakılıyor. Yaklaşık 50 milyon TL’lik bu projenin neticelenmesini bekliyoruz. Fakat bu süreçte çöplerin döküleceği bir arazinin satın alınması gerekiyor” dedi. Alınacak olan arazinin metrekare fiyat aralığının kararnamede belirtilmesi gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Nedim Yılancı da “7 yıldır yapılan çalışmalar neticesinde size güvenimiz kalmadı. Bu yüzden her şeyin açık bir şekilde belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Mecliste gerginliğe sebep olan ve 4 kişinin red oyu verdiği gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
OTOGAR 10 YILLIĞINA KİRALANACAK
Bir sonraki dilekçede de Kapaklı Belediyesi’ne ait otogarın kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Meclis üyelerinden Ahmet Yörük’ün, “sanayi bölgesinin toplu olarak kiraya verilmediğini fakat otogarın toplu şekilde kiraya verildiği” şeklindeki tepkisi üzerine Başkan Mandalı, “Belediyeye ait otogar toplu halde değil 10 yıllığına ayrı ayrı kiraya verilecek” dedi. 
 
CAMİLERE ÜCRETSİZ SU
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde belediyeye ait olup kullanılmayan ve işletilmeyen taşınmazların 10 yıllığına kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Belediye Encümeni’nin 3 yıllığına kiraya vermeye yetkisinin 10 yıla çıkarılması konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca 4 yıldır depoda bulunan ve çürümeye terk edilen cenaze aracının tamir edilmek suretiyle bağış usulüyle muhtarlığa tahsis edilmesi oybirliği ile karara bağlandı. Camilerden alınan su ücretlerinin kaldırılması ve akıllı sayaç kullanımı ücret tarifelerinin belirlenmesi de görüşülmek üzere oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
‘KAPAKLI İLÇE OLMALI’
Kapaklı Belediyesi Aralık Ayıl Olağan Meclis Toplantısı’nın son gündem maddesinde imar planı ile ilgili dilekçeler görüşülerek, komisyona havale edildi. Toplantı sonunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı nüfus ve gelişmişlik itibari ile ilçe olmayı hak ediyor. Çevre beldelerle ve Kapaklı halkıyla ilçe olma konusunda görüş alıyorum. Tekirdağ’ın büyükşehir olması durumunda Kapaklı ilçe olmalı” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10