“2012 daha verimli geçecek”

Tekirdağ Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı, dün Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Akos Projesi, kanalizasyon çalışmalarÄ?

Tekirdağ 7.12.2011 19:19:00 0
“2012 daha verimli geçecek”
Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç başkanlığında gerçekleşen toplantı dün Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
 
TEKİRDAĞ FİNALDE
Toplantının başlangıcında Belediye çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, özellikle Akos Projesi ile eTR ödüllerinde finale kaldıklarını belirterek, Tekirdağ Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.
 
‘ARITMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR’
Toplantıda söz alan Tekirdağ Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler de çalışmalar hakkında detaylı açıklama yaptı. Başkan Yardımcısı Güler, "Akos projesi ile önemli bir başarıya imza attık. Biyolojik arıtma konusunda önemli adımlar atıyoruz. Projenin finansmanını hazırladık, danışman firmamız saha çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayı içerisinde yer ile ilgili sondaj çalışması yapılacak. Mart ayı ile birlikte ihale aşamasına geçmeyi planlıyoruz. Dereağzı-Değirmenaltı arasında terfi istasyonlarını yenileyerek bu bölgede kanalizasyonların denize akmasını engelledik. Eski çöplük yeri rehabilitasyonu için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
 
TEKKARTLARA PARALAR YATIRILDI
Hürriyet Mahallesine 5 bin tonluk su deposu için 2012 başında yapım ihalesine çıkacaklarını belirten Güler, “Katı atık tesisimizde geri dönüşüm tesisi kurma konusunda çalışmalarımız sürüyor. Altınova Mahallesi'nde yağmur suyu hatları yenileniyor. Tekkartlara vatandaşlarımızı kömür ihtiyacını karşılamaları için paraları yatırıldı. Muratlı Caddesi'nde su ve kanalizasyon çalışmalarında evsel bağlantılar ve su deposu bağlantıları tamamlandı. Üst yapı çalışmaları da hızla devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
‘2012 DAHA VERİMLİ GEÇECEK’
Konuşmalardan sonra meclis gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gerekli gündem maddeleri de görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, toplantı sonunda meclis üyelerine hitap ederek, 2011 yılının çok verimli geçtiğini, 2012 yılının çok daha iyi geçeceğini söyledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10