Bir babanın feryadı

Kapaklı İnönü Mahallesi Eski Camii Caddesi’nde ikamet eden Serdal ve Rahşan Akman çifti, damar çekmesi nedeniyle yürümekte zorluk çeken oğulları 4 yaşındaki Murat Akman’a 600 TL’lik ortopedik ayakkabÄ

Çerkezköy 8.12.2011 18:47:00 0
Bir babanın feryadı
DAMAR ÇEKMESİ HASTALIĞINA YAKALANDI
 
 İki yaşına kadar gayet sağlıklı görünen oğulları Murat’ın yürümeye başladığında ayak parmaklarına bastığını görünce doktora giden Akman çifti, çocuğunun damar çekmesi hastalığına yakalandığını öğrendi.
 
“OĞLUMA ORTOPEDİK AYAKKABI ALAMIYORUM ”
 
Maddi sıkıntı yaşadıklarını ve zor durumda olduklarını belirten baba Serdal Akman, uzun süre işsizlik sorunu yaşadığını ve bir ay önce asgari ücretle bir fabrikada çalışmaya başladığını belirterek “Çocuğumun tedavi ücretleri gerçekten beni çok zorluyor. Doktorlar oğlumun fizik tedavi ile yürüyeceğini söylediler. Oğlum fizik tedaviye başladı. Yetkililer, ortopedik ayakkabının oğlumun yürümesi için çok faydalı olacağını, ayakkabıyı aldıktan sonra parasının sigortadan geri ödeneceğini söylediler. Ama benim bu ayakkabıyı alacak gücüm yok” dedi.
 
 “ÇOK ZOR DURUMDAYIM”
 
 Yardım için gittiği çoğu kurumdan eli boş döndüğünü söyleyen Akman “Oğlumun, fizik tedaviye devam ederse 2 yıl sonra yürüyebileceğini öğrendik. Yardım için Tekirdağ Valiliğine, Kapaklı Belediyesine, Kapaklı Bedensel Engelliler Derneğine, İstanbul Kimse Yok mu Derneğine oğlumun belgelerini gönderdim. Ancak gönderdiğim hiçbir yazıdan herhangi bir olumlu cevap gelmedi. Çerkezköy Kaymakamlığı ise oğlumun geçici özürlü olduğu için talebi karşılaşamayacaklarını söyledi. Nereye gitsem elim boş dönüyorum. Çok çaresiz durumdayım” diyerek hayırseverlerin kendilerine yardım elini uzatmasını istedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10