Olin Edirne Avrupa’da ilk galibiyetini aldı

FIBA Eurochallenge’deki temsilcilerimizden Olin Edirne, Edirne Mimar Sinan Arena’da karşılaştığı Belçika temsilcisi Generali Okapi Aalstar’ı 92-86 yenmeyi başardı. Baştan sona büyük bir çekişmeye sa

8.12.2011 19:08:00 0
Olin Edirne Avrupa’da ilk galibiyetini aldı
Olin Edirne, F Grubu’ndaki beşinci maçında, Belçika takımı Generali Okapi Aalstar’ı 92-86 yenerek, galip oldu.
 
EDİRNE’DE OYNANDI
Olin Edirne, Çarşamba günü, saat 19.00’da, Edirne Mimar Sinan Arena’da, Belçika temsilcisi Generali Okapi Aalstar’ı konuk etti.  Aynı saatlerde futbolda, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olmasına rağmen 500 dolayında gerçek basketbol seyircisi salonda yerini alarak, maç boyu muhteşem bir tezahüratla takımını destekledi. Yeni başantrenör Ali Burgul yönetiminde ilk kez sahaya çıkan Olin Edirne’den, Christopher Wright 14 (2 ribaund-7 asist), Ogün Sevinç (3 ribaund-1 asist), Mustafa Abi 5 (2 ribaund-2 asist), Vladimir Stimac 35 (9 ribaund-1 asist), Wesley Wilkinson 9 (6 ribaund-1 asist)), Polat Kocaoğlu 7 (1 ribaund), Filip Videnoc 19 (2 ribaund-3 asist), Reha Öz 3 (2 ribaund) ve Davud Kamer (1 ribaund) yer alırken, Generali Okapi Aalstar ise Jorn Steinbach 5 (1 ribaund – 1 asist), Kevin Kruger 5 (1 ribaund – 2 asist), Ruben Luyten 11 (2 ribaund), Christopher Copeland 29 (7 ribaund – 7 asist), Hans Van Langenhove 4 (2 ribaund), Justin Holiday 6 (1 ribaund), Stefan Jackson 18 (12 ribaund – 4 asist) ve Christopher Young 8 (3 ribaund) kadrosu ile çıktı.
 
TEMSİLCİMİZ OYUNA ETKİLİ BAŞLADI
Karşılaşma, temsilci takımımız Olin Edirne’den Vladimir Stimac’in boyalı alanda bulduğu basket ile başlarken, ardından her iki takımın basketleri geldi ve ilk üç dakika 9-9’luk eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra rakibi karşısında etkili olmaya başlayan takımımız, Filip Videnov ve Vladimir Stimac ile 8-0’lık bir seri yakalayarak skoru 17-9’a taşıdı. Okapi Aalstar, Stefan Jackson ile takımımızın serisine son verse de Videnov’un üç sayılık atışı ile Olin Edirne farkın kapanmasına izin vermedi. (20-11)  Okapi Aalstar, Olin Edirne’nin üst üste bulduğu sayılara cevap vermekte zorlanınca ilk periyot 29-19 takımımızın üstünlüğü ile son buldu.
 
ÜÇ SAYILIK BASKET FARKI BEŞE İNDİRDİ
Karşılaşmanın ikinci periyodunda, Stimac’ın boyalı bölgede bulduğu  basket ile başlayan Olin Edirne, iki dakikayı geride bırakırken Polat Kocaoğlu’nun üç sayılık basketi ile skoru 36-22’ye getirdi. Beşinci dakika 40-29 üstünlüğümüzde geçildi. Fark giderek açılmaya başlarken  ve devrenin son iki buçuk dakikasına girilirken Mustafa Abi’nin basketiyle fark 17 sayıya yükseldi. (47-30) Ancak bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Okapi Aalstar özellikle temsilcimizin kayıplarından  arka arkaya bulduğu sayılarla 10-0’lık bir seri yakalayarak farkı yedi sayıya indirdi (47-40). Rakibimizin serisine Reha Öz’ün serbest atış sayısı ile son versek de devrenin son saniyesinde gelen üç sayılık baskete engel olamayınca fark beş sayıya indi ve  ikinci periyot 48-43 Olin Edirne’nin üstünlüğü ile sona erdi.
OKAPİ AALSTAR İLK KEZ ÖNE GEÇTİ
Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın üçüncü periyodu, temsilcimiz Olin Edirne’nin etkili oyuncusu Vladimir Stimac’ın sayısı ile başlarken, konuk ekip Christopher Young ile cevap verdi. Bu periyotta takımımıza göre daha etkili bir görünüm sergileyen konuk ekip  savunmasının yanı sıra hücumda da etkili olunca periyodun ilk beş dakikası içinde farkı bir sayıya kadar indirerek, maçta ilk kez öne geçti (55-58). Bu dakikadan sonra maçta başa baş bir mücadele yaşanırken, final periyoduna,  63-67 Generali Okapi Aalstar’ın üstünlüğünde girildi.
 
OLİN EDİRNE’NİN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SON BULDU
Final periyoduna Christopher Wright’ın sayıları ile başlayan Edirne temsilcisine karşı Okapi Aalstar Copeland’ın el üstünden bulduğu basketlerle skorun Olin Edirne’nin lehine değişmesine izin vermedi. İkinci dakikada Vladimir Stimac’ın  sayısı ile 72-72’lik eşitliği yakalayarak, ardından Chris Wright’ın peş peşe bulduğu dört sayı ile 3.38’de tekrar öne geçtik. (76-75) Maçın son beş dakikasına 78-77 takımımızın üstünlüğünde girilirken, bu dakikadan sonra rakibimizin tekrar öne geçmesine izin vermeyen Olin Edirne, son dakikalarda rakibin taktik faullerini de sayıya çevirerek karşılaşmadan 92-86 galip ayrıldı.
 
‘GÖZE HOŞ GELEN BİR BASKETBOL OYNAYACAĞIZ’
Karşılaşmanın ardından, basın açıklaması yapan Başantrenör Ali Burgul, “Gökhan Taştimur gibi başarılı bir koçun ardından göreve gelmek çok zordu. Ama biz tüm kulüp olarak kafamızı toparlayıp bu maça hazırlandık ve bu çok önemli maçı da kazandık. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Generali Okapi Aalstar maçında, kazanmış olmalarına rağmen, çok fazla sayı yediklerini belirten Burgul, “Generali Okapi Aalstar, bu gruptan bir üst tura çıkacak olan bir takım. Kolay bir ekibi yenmedik. Çok zor bir ekip karşısında kazandık” diye konuştu. Çok çalışacaklarını ve Edirne’nin istediği düzeyde bir basketbol takımı olmak için mücadele edeceklerini kaydeden Başantranör Burgul, “ Geçtiğimiz yıl ki başarıyı yakalayabilecek miyiz bilmiyorum. Ama göze çok hoş gelen bir basketbol oynayacağız” diyerek derbi maçı günü salona gelen gerçek basketbol seyircisine teşekkür etti.
 
‘MAÇI BIRAKMADIK’
Olin Edirne’nin etkili oyuncularından Christopher Wright maça çok iyi başladıklarını belirterek, “Farkı 15 sayıya kadar çıkardık. İkinci devrenin başında oyundan düşsek de  serbest atışlardan bulduğumuz sayılarla maçı  bırakmadık. Rakibimizin orta bölgesi zayıftı ve biz de oradan Stimac’ı besleyerek sayılar bulduk. Videnov’da çok kaliteli ve düzgün bir oyuncu. Bugün bunu gösterdi. İyi bir takımı yendiğimiz için sevinçliyiz” diye konuştu.
 

Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10