El işi sergisine görkemli açılış

Tekirdağ Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla önceki gün Tekira Alışveriş Merkezi’nde el işi sergisi açıldı.

Çerkezköy 9.12.2011 17:03:00 0
El işi sergisine görkemli açılış
İYİ BİR EĞİTİM ORTAMI İÇİN SEVGİ GEREKİYOR
Sergi açılış programı, Öğretmenler Yasemin Özcan ve Fatma Şamlı yönetiminde, zihinsel engelli öğrencilerin halkoyunu gösterisi ile başladı. Tekirdağ Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Ayşe Akgül Dönder, açılış töreninde yaptığı konuşmada, okulda öğrenciler için çeşitli kurslar açtıklarını belirtti. Bu kurslarda kazandırılan mesleki becerilerin öğrencilerin kendine olan güvenlerini ve başarı duygularını arttırdığını ifade eden Dönder, aynı zamanda okulda çocuğa destek amacıyla veliler için de kurslar açtıklarını söyledi. Eğitimde sevginin çok önemli olduğunu vurgulayan Dönder, “Sadece sevgi ile iyi bir eğitim ortamı oluşturulabilir. Bizim çocuklarımız farklı ve özel çocuklardır. Onlara her zaman sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmak gerekiyor. Önemli olan onların başarı duygusunu tatmaları, kendilerine olan özgüvenlerini kazanmaları, toplumda kendi ayakları üzerinde durabilmeleridir. Bu da ancak onlara fırsat verilerek gerçekleştirilebilir. Biz okul olarak inanarak çalışıyoruz ve gördük ki başarmaya, üretmeye hiçbir şey engel değil’’ dedi.
 
BEĞENİ İLE İZLENDİ
Konuşmanın ardından Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in eşi Zehra Kemelek, Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük’ün eşi Fatma Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın eşi Münevver Dalgıç, daire müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri ve vatandaşların katılımıyla serginin açılışı gerçekleştirildi. Tekirdağ Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri ile velilerin eserlerinin yer aldığı sergi davetliler tarafından beğeni ile izlendi.
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10