Kapaklı Belediyesi’nden “Kapaklı Okuyor” kampanyası

Kapaklı Belediyesi, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türkçe’yi doğru ve güzel kullanmak, geliştirmek amacıyla beldede bulunan İlköğretim Okulları ikinci kademe Ã?

Çerkezköy 10.12.2011 16:04:00 0
Kapaklı Belediyesi’nden “Kapaklı Okuyor” kampanyası
100 ESER ARASINDAN SEKİZ KİTAP
Yaklaşık 5 aylık bir süreyi kapsayacak olan “Kapaklı Okuyor” yarışmasında öğrenciler ilk olarak beldedeki İlköğretim Okullarının Türkçe Öğretmenleri tarafından oluşturulan komisyonun 100 Temel Eser arasından seçtiği 8 kitabı okuyacak. 4 Nisan 2012 tarihinde okullarda yapılacak sınavlarda 6,7 ve 8.sınıflarda dereceye giren üç öğrenci, 18 Nisan 2012 tarihinde Kapaklı Belediye Binası’nda yapılacak sınava girecek. Sınavlar 8 kitaptan çıkacak 80 sorudan oluşacak. Sınav sonunda dereceye giren ilk öğrenci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları’nda Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan ödüllerini alacak.
 
“AMACIMIZ OKUMAYI SEVDİRMEK”
Kampanyayla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkan Yardımcı İrfan Demir “Kapaklı Okuyor kampanyamızda bin öğrenci hedefliyoruz. Yarışmada amacımız öğrencilere bu yaşlarda okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap okumayı özendirmek ve sevdirmek, Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma bilgisini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusu geliştirmektir” diye konuştu. 
 
KALAN KİTAPLAR OKULLARA HEDİYE EDİLECEK
Yarışmada komisyon başkanlığını kendisinin yürüteceğini, komisyon üyeliklerinde Türkçe Öğretmenleri Metin Çetin, Erdem Ateşli, Nesrin Ceylan, Mehmet Kahrimanoğlu, Yeşim Bahtınagül, Melike Dinçer ve Ayşe Çetin’in bulunduğunu söyleyen Demir “Kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı ve Çerkezköy Kaymakamlığının belirlemiş olduğu 100 temel arasından seçildi. Bu kitaplar; Yürek Dede ile Padişah, Mor Salkımlı Ev, Bitmeyen Gece, Yankılı Kayalar, Şeker Portakalı, Momo, Sol Ayağım, Yaşlı adam ve Deniz. Kitapların okunmasını sağlamak ve öğrencileri teşvik etmek Türkçe öğretmenlerine ait. Yarışmada her öğrenciye bir kitap verilmeyecek. Kitaplar yarışmaya başvuran öğrenci sayısıyla orantılı olarak dağıtılacak. Aynı zamanda kalan kitaplar okula hediye edilecek. Bu yarışma sayesinde yarışmaya katılamayan öğrenciler de bu kitaplardan faydalanacak” dedi. 
 
“KAYBEDEN OLMAYACAK”
Bu kampanyayı ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ olarak niteleyen Başkan Yardımcısı Demir “Çağımız bilgi çağı, bilenle bilmeyenin ayırt edildiği bir zamanda yaşıyoruz. Yarışmadaki en önemli sloganlarımızdan biri ‘Kitap okumayan bir kimsenin okuma bilmeyene karşı bir üstünlüğü yoktur’. Bunun için Kapaklı’daki billboardlara ve okul girişlerine yarışmanın afişlerini asarak herkesi bilgilendirmek istiyoruz. Öğrencilerin bu duygularla gelecekte milletine, devletine, ailesine karşı iyi birer insan olması için gayret etmeye çalışıyoruz. Kapaklı Okuyor kampanyasının en önemli özelliği budur” diye konuştu.
 
KAPAKLI BELEDİYESİ EĞİTİME ÖNEM VERİYOR
Böyle bir yarışmanın Belediye ve okulların işbirliği ile ilk kez düzenlediğini söyleyen Demir, bu yarışmanın Kapaklı Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin de bir göstergesi olduğunu belirtti. Sosyal Belediyecilik adına bu zamana kadar eğitim, sağlık, kültür dallarında pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Demir, bu etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Demir ayrıca, yarışmada dereceye giren öğrencilere Kapaklı Belediyesi tarafından çeşitli ödüllerin verileceğini belirtti.
 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10