500’üncü traktör ihraç edildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makineleri ve Sanayi A.Ş., Polonya’ya 500’üncü traktörünü ihraç ederek bir ilki başardı. Üretimi Türkiye’de yapılan y?

Çerkezköy 13.12.2011 17:18:00 0
500’üncü traktör ihraç edildi
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makineleri ve Sanayi A.Ş., Polonya’lı firma Pol-Mot Holding S.A. ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, 500’üncü yerli malı traktörü ihraç etti. 500’üncü traktörün ihraç edilmesi dolayısıyla önceki gün kokteyl düzenlendi. 
 
‘DÜNYANIN EN HIZLI PROJESİ’
Kokteylde konuşan, Hattat Tarım Pazarlama Müdürü Mustafa Yıldırım, 500’üncü traktörü ihraç etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. ‘Dünyanın en hızlı projesi’ olarak nitelendirdikleri projenin çalışmalarını, 15 gün içinde tamamladıklarını ve bir saat içinde sözleşme imzaladıklarını belirten Yıldırım, “Polonya ile yaptığımız anlaşma sonrasında bize, üç ay sonrasına yetişip yetişmeyeceğini sordular. Önceleri, yetişeceğine kimse inanmamıştı. Ancak, tam üç ay sonra, üç traktör üretilerek, Polonya’ya teslim edildi. 2009 yılından bu yana bu sayıyı 500’e kadar çıkardık” dedi. Pol-Mot’un Polonya’nın en büyük ilk üç firması arasında yer aldığını ve Avrupa’da ses getiren bir firma olduğunu ifade eden Yıldırım, Polonya ile yapılan bu anlaşmanın, Hattat grubunun yaptığı en büyük ihracatlarından biri olduğunu kaydetti.
 
‘YILIN TRAKTÖRÜ SEÇİLDİ’
Hattat Tarım Pazarlama Müdürü Mustafa Yıldırım’ın konuşmasının ardından, konuşan Pol-Mot Holding S.A. yetkilisi Adam Dobielinski, Hattat’tan aldıkları traktörün Polonya’da yılın traktörü seçildiğini belirterek, “Kimse böyle bir projenin gelişeceğine inanmıyordu. Her şey çok hızlı gelişti ama sonuçta başarılı olduk” dedi.  2012’de yüzde yüz Türk Malı traktörlerin, Polonya’da ilk 10’a gireceğini dile getiren Dobielinski, “Hattat’ın ürettiği traktörlerin, 2013 yılında da ilk beşe gireceğine inanıyoruz. Hattat Tarım Makineleri ve Sanayi A.Ş. ile şuana kadar yaptığımız ortak çalışmalarda hiçbir sorun yaşamadık. Verimli iş birliğimizin devamını diliyorum” diye konuştu.
 

Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10