Öğrencilerin ‘mavi kapak’ yarışı

Çerkezköy Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin yürüttüğü ‘mavi kapak’ kampanyasına destek verdi. Öğrenciler, topladıkla

Çerkezköy 13.12.2011 17:19:00 0
Öğrencilerin ‘mavi kapak’ yarışı
Tüm Türkiye’nin seferber olduğu ve toplanan pet şişe kapaklarının engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye olarak döndüğü ‘mavi kapak’ kampanyasına bir destek de Çerkezköy Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden geldi.
 
70 KİLOGRAM MAVİ KAPAK
‘Mavi kapak’ kampanyasına 70 kilogram kapak ile destek olan öğrencilere teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, kampanyanın maddi değil manevi anlamının büyük olduğunu dile getirdi. Öğrencilere seslenen Başkan Hayrettin Çetinkaya, “Topladığınız kapaklar ile engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye ihtiyacı gideriliyor. Bu kapakların hedefine ulaştığından hiçbir şüpheniz olmasın” dedi.
 
HERKESE ÖRNEK OLSUN
Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin bu duyarlılığının herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, “Okulların kendi içlerinde düzenledikleri kampanyalar, çocuklara engelliye ve engelli olmanın ne demek olduğunu bir kez daha hatırlatıyor” diyerek, bir kapakla engelliye ulaşabilmenin anlamının büyük olduğunu belirtti. Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu öğretmenleri ise öğrencilerin büyük bir istekle kapakları topladıklarını belirterek, öğrencilerin kendi aralarında en çok kapak toplamak için yarış yaptıklarını ve kapak toplamaya devam edeceklerini ifade etti.
 

Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10