Vali Kemelek, depremzedeleri dinledi

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Van’da meydana gelen deprem sonrası Çerkezköy’e gelerek Polisevi’ne

Çerkezköy 14.12.2011 17:43:00 0
Vali Kemelek, depremzedeleri dinledi
Çerkezköy ve beldelere yerleşen depremzedeleri ziyaret etmek ve okullarda çeşitli incelemelerde bulunmak üzere dün öğlen saatlerinde Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, ilk olarak Kızılpınar Belediyesi’ni ziyaret etti. Vali Kemelek ve beraberindekilere Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de eşlik etti.
 
DEPREMZEDELER HAKKINDA BİLGİ ALDI
Van’dan gelerek Kızılpınar’a yerleşen depremzedelerle ilgili Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’dan bilgi alan Vali Kemelek, daha sonra beraberindekilerle birlikte Kızılpınar’da yapımı devam eden Endüstri Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulundu.
 
KIZILPINAR’A ‘YÜKSEK OKUL’ SÖZÜ
Yapımı devam eden Endüstri Meslek Lisesi’ni çok beğendiğini söyleyen Kemelek, beldede yeni yapılacak okulların yerlerini de gezdi. Beldenin bir eğitim merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz da, Vali Kemelek’ten bir yüksek okul talebinde bulundu. Bu talebe sıcak bakan Kemelek, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra protokol için Korkmaz’a söz verdi.
 
POLİSEVİNE GELDİLER
Kızılpınar ziyaretinin ardından Çerkezköy Polisevi’ne gelen Vali Kemelek, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç ve beraberindekiler, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar karşıladı. Polisevi’nde öğle yemeği yiyen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve beraberindekiler, Çerkezköy Polisevi’ne yerleştirilen depremzedelerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. 
 
22’Sİ ÇOCUK 37 KİŞİ GELDİ
Toplantıdan sonra basına açıklama yapan Vali Kemelek, “Çerkezköy’e getirilen 37 depremzede vatandaşımızın barınma ve yeme içme ihtiyaçları karşılanıyor. Vatandaşlarımıza başka ihtiyaçları var mı diye sormaya geldik. Çocuklar anaokulu ve kreşlere başladı. Onların sıcak bir ortamda hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak için devlet olarak elimizden geleni yapacağız. Depremzede vatandaşlarımızdan gerekli bilgileri aldık, hepsine iş imkanı sağlamak için arkadaşlarımız çalışmalara başladı” dedi.
 
TEK SIKINTIMIZ EV
Van’da meydana gelen deprem sonrası Çerkezköy’e gelen depremzedelerden Abdullah Sezener de Çerkezköy’de çok iyi karşılandıklarını ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek “Burada bize çok iyi davranıyorlar. Biran önce başımızı sokacak bir eve girip yeniden hayata başlamak istiyoruz. Tek sıkıntımız budur” diye konuştu.
 

Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10