”Basit tedbirlerle hırsızlıkları önleyebilirsiniz”

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği muhtarlarla huzur toplantısı düzenleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Çerkezkö

Çerkezköy 15.12.2011 17:59:00 0
”Basit tedbirlerle hırsızlıkları önleyebilirsiniz”
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Çerkezköy ve beldelerinde bulunan muhtarla huzur toplantısı yaptı.  
 
MUHTARLARLA HUZUR TOPLANTISI
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda dün saat 10.00’da düzenlenen toplantıya Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Ogan, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Sedat Kayrak, polis memurları ile mahalle muhtarları katıldı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar toplantıda Toplum Destekli Polis Amirliği’nin yaptıkları çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi. 
 
“AÇIK CAM BIRAKANLARI UYARIN”
Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinin Türkiye’de 2006 yılında faaliyete başladığını, 2009 yılında ise İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulduğunu söyleyen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği olarak ilçenin asayiş ve güvenliği için vatandaşlar ile birlikte çalışmak istediklerini ifade etti. Mahalle muhtarlarının da vatandaşların temsilcisi olduğunu ve o nedenle bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Emniyet Müdürü Yırtar, Kapaklı’da son dönemde hırsızlık olaylarının çoğaldığına dikkat çekti. Hırsızların balkonculuk olarak bilinen yöntemlerle özellikle ilkbahar ve yaz aylarında pencerelerini açık bırakan vatandaşların evlerine girdiğini ifade eden Kadir Yırtar, muhtarlardan, vatandaşları camlarını açık bırakmamaları yönünde uyarmalarını istedi.
 
“KAPILARI KİLİTLEYİN”
Kapılar kilitlenmeden kapatıldığında çok basit yöntemlerle açılabileceğine dikkat çeken Yırtar, vatandaşların evlerinden kısa ve uzun süreli ayrılırken çelik kapılarını kilitlemeleri gerektiğini vurguladı. 
 
“İŞYERLERİNE KAMERA KONMASI ÇOK ÖNEMLİ” 
Apartman sakinlerinin, apartmanlara giren tanımadıkları şahıslara ‘kime geldikleri’ şeklinde basit sorular sormaları, alacakları cevaba göre 155 Polis İmdat’ı arayarak ihbarda bulunmalarını isteyen Yırtar, muhtemel işyeri hırsızlıklarına karşı da işyerlerine kamera sistemi konulması gerektiğini belirtti. İşyeri sahibinin ve çalışanların, dükkana gelen kalabalık müşteri gruplarına karşı dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, “İşyerlerinde bulunan değerli ürünlerini kontrol edebilecekleri şekilde vitrine dizmeleri ve değerli ürünlerine alarm takmaları gerekir” dedi.  
 
155 POLİS İMDAT’I ARAYIN 
Son dönemlerde artan kontör dolandırıcılığına karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yırtar, “Polis ve adli makamlar hiçbir zaman vatandaştan para istemez” diyerek, vatandaşların telefonla arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıtan kişilere kontör göndermemesini, ‘size hediye çıktı’ şeklinde arayan ve kapıya gelerek kendilerini Tredaş veya Gazdaş görevlisi olarak tanıtarak faturayı elden almaya geldiğini söyleyen kişilere inanmamalarını, böyle bir durumla karşılaşıldığında 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulunmalarını istedi.  
 
“ÇOCUKLARI İNTERNET KAFELERDEN UZAK TUTUN” 
Vatandaşlardan, kapısına gelip ‘evinizde büyü var ben bu büyüyü yok ederim’ diyerek içeri girdikten sonra altın ve değerli eşyaları çalanlara karşı da dikkatli olmalarını isteyen Emniyet Müdürü Yırtar, anne babalara da “Çocuklarınızı okula giderken trafik kurallarına uyması konusunda eğitin. Çocuklarınızı internet ortamından uzak tutun. Okul içerisinde veya dışında sağlıklı yiyecekler tüketip tüketmediklerini takip edin” uyarılarında bulundu.  
 
“BÖYLE İLÇELERDE MOBİL TERÖR ÖRGÜTLERİ VAR”
Son dönemlerde ülke genelinde meydana gelen terör olaylarına karşı, vatandaşlardan tanımadığı veya durumundan şüphelendikleri kişilerin elinde çanta, paket poşet gördüklerinde polise haber vermelerini isteyen Yırtar, “Çok şükür ilçemizde terör olayları yok, ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Kastamonu’da olduğu gibi böyle yerlerde de mobil terör örgütlerinin faaliyetleri vardır. Bu konuda şüphenizi çeken şahıslar olduğu zaman mümkün olduğunca 155’i arayarak bilgi verin” dedi.
 
“TRAFİK BİR KÜLTÜR MESELESİ”
Düzenlemiş oldukları toplantıdan dolayı emniyet teşkilatına teşekkür eden Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar da, Çerkezköy Toplum Destekli Polis Büro Amirliği kurulduğundan itibaren Muhtarlıklara el ilanı ve broşürler vererek vatandaşlara ulaştığını belirtti.  Muhtarların, trafiğin önemli bir sorun olduğunu dile getirmesi üzerine konuşan Kadir Yırtar, “İnsanlarımız yürümeye alışsa bu sıkıntı ortadan kalkacak. Vatandaşlarımız her yere arabaları ile gidiyor ve bu durum sıkıntı yaratıyor. Ben Tekirdağ’da görev yaparken arabamı park ettikten sonra gideceğim yere yürüyerek gidiyordum. Trafik eğitim ve kültür meselesidir” dedi. Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz de, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanmasında vatandaşlara da büyük görevlerin düştüğünü belirterek, vatandaşların bildiklerini polisler ile paylaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı. 
 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10