Veliköy’e ‘Ankara’ desteği

Ankara’ya giderek, irtibatlarda bulunan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, hali hazır çalışmalar için İller Bankası’ndan, 500 Bin TL destek alacaklarını belirtti. 2012 yılında yapılması planla

Çerkezköy 18.12.2011 10:13:00 0
Veliköy’e ‘Ankara’ desteği
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, belediye çalışmaları ve 2012 projeleri ile ilgili bilgi verdi.
 
İLLER BANKASI’NDAN 500 BİN TL’LİK DESTEK
Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, İller Bankası ile yapılan ihale sayesinde hali hazır çalışmaların sonuçlandığını, Ocak ayında yapılacak olan sözleşme sonunda da çalışmalara başlanacağını dile getirdi. Hali hazır çalışmalar için İller Bankası’ndan 500 bin TL ödenek alacaklarını belirten Belindir, “Veliköy’de hali hazır çalışmalarla ilgili eksiklerin hepsini tamamlayacağız. Mevcut hali hazır bölgeler ise yenilenecek. Ayrıntılı bir şekilde bölge sınırları belli olarak, Veliköy’ün haritası yeniden çizilecek” dedi.
MEYDAN PROJESİ’NE DESTEK BEKLİYOR
Ankara’da Tekirdağ AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile görüşen Belindir, Veliköy Meydan Projesi ile ilgili bilgi alışverişi yaptığını ve projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a teslim ettiklerini belirtti. Proje yapımı için bakanlıktan destek beklediklerini ifade eden Belindir, Meydan Projesi’nin Veliköy’e yeni bir görünüm kazandıracağını belirtti.
 
YÜKSEKOKUL İÇİN OLUMLU GELİŞMELER VAR
AK Parti Veliköy Belde Kongresi’nde, belediye binası olarak inşa ettikleri 10 bin metrekarelik binayı, fakülte ya da yüksekokul olarak değerlendirmek istediklerini açıklayan Başkan Belindir, konu ile ilgili yaşanan olumlu gelişmelerden söz etti. Geçtiğimiz günlerde, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek’in söz konusu binayı incelemek için Veliköy’e geldiğini belirten Belindir, “Ay sonunda Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek’ten randevu alarak, konu ile ilgili detaylı bir şekilde görüşeceğiz. Binanın tamamını, eğitimde kullanılması için vermeye hazırız” dedi. Fakülte ya da yüksekokulun, Veliköy’ün kültür seviyesinin artmasına ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını söyleyen Belindir, konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu, konu ile ilgili görüşmelerin olumlu yönde olduğunu ve bunun Veliköy’ün geleceği için de önemli bir adım olduğunu kaydetti.
 
2012 PROJELERİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
2012 yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Başkan Hanifi Belindir, Meydan Projesi’ne ve yüksekokula ağırlık verdiklerini belirterek, Çorlu-Çerkezköy Yolu üzerinde temeli atılan üstgeçidin, 2012’nin ilk aylarında yapımının tamamlanacağını, yapımı devam eden ilköğretim okulunun hizmete açılacağını, imara açılacak alanların çalışmalarının yapılması ve yapımı devam eden 35 bin metrekare yol çalışmalarının tamamlanacağını belirtti. Yeni yollar için de ihaleye giderek beton yol çalışması başlatacaklarını kaydeden Belindir, 2012’de Kent Konseyi oluşturmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 
 
‘BEYAZ BAYRAK’ VELİKÖY’DE DE DALGALANACAK
Çerkezköy Belediyesi’nde Ocak ayında başlayacak olan ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasını Veliköy’de de başlatmak istediklerini dile getiren Başkan Belindir, “Beyaz Bayrak ile ilgili bilgi almak için Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ile görüştüm. Beyaz Bayrak, Veliköy halkının, işyerlerindeki kaliteyi ayırt edebilmesi için önemli bir uygulama” dedi.
 
BELİNDİR, SAĞLIK OCAĞI’NA EL ATTI
Geçtiğimiz ay, Veliköy Sağlık Ocağı’nda, bir ay boyunca kalorifer kazanları yanmamış, vatandaşların şifa kapısı olarak gördükleri belde sağlık ocağında, soğuk bir bekleyiş yaşanmıştı. Çerkezköy Sağlık Grup Başkanlığı’nın konu ile ilgilenmemesi sonunca, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir konuya el attı. Sağlık Ocağı’nın kalorifer kazan arızasının giderilerek, kömür ihtiyacının karşılandığını belirten Belindir, Sağlık Ocağı’nda düzenlemeye gideceklerinin de müjdesini verdi.
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10