“Kerbela, Müslüman ile kafirin savaşıdır”

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından Aşura Günü etkinliği kapsamında İmam Hüseyin (a.s.) ve Kerbela Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, birli

Çerkezköy 19.12.2011 17:16:00 0
“Kerbela, Müslüman ile kafirin savaşıdır”
Hz. Muhammed’in torunu ve Hz. Ali’nin oğlu olan Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi dolayısıyla anma programı düzenlendi.
 
“ONU ANMAMIZIN NEDENİ PEYGAMBERDEN GEÇİYOR”
Suat Gözütok’un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda dernek yönetim kurulu üyesi Tarık Çimen katılımcılara Kerbela olayıyla ilgili bilgi verdi. Kadar Tarık Çimen “Hz. Hüseyin Yezid’e biat etmiş olsaydı bugün Yezid’in anladığı bir İslam olacaktı Bizim Hz. Hüseyin’i bu kadar anmamız, yas tutmamız Hz. Peygamber’den geçer. Çünkü Hz. Peygamber, torunu Hz. Hüseyin’e ağlamıştır. Hz. Peygamber, Hz. Hüseyin’e değer verdiği için o değerlidir. Onu anmamızın nedeni Peygamberden geçiyor” dedi.
 
“ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN GÜZELLİĞİDİR”
Aşura Günü programında konuşan Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe de ehlibeyt dergahı ile ilgili bilgi verdi. Dergahın temelini atılmasından bu yana destek veren herkese teşekkür eden Boztepe, “Binayı bugüne yetiştiremedik Ama önemli olan binanın güzelliği değil, içine gelen insanların güzelliğidir” dedi.
 
“KERBELA MÜSLÜMAN İLE KAFİRİN SAVAŞIDIR”
“Ahrette yaş dökmeyecek iki göz vardır. Bunlar ibadet ederken samimiyetle ağlayanlar ve Hz. Hüseyin’e muhabbet gözyaşı dökenlerdir” diyen Boztepe, Türkiye’de “Sünniler Kerbela’da Hz. Hüseyin’i katletmiştir” havası estirilmeye çalışıldığını belirterek “Kerbela Müslüman ile kafirin savaşıdır. Ne Yezid ne de onu destekleyenler ne İslam’dı ne de Müslümandı. Kerbala’yı mezheplere yaslamak doğru değil” dedi.
 
“PEYGAMBERİMİZİN 2 AĞIR MİRASINA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Hz. Muhammed’in Kuran’ı ve peygamber soyu olan Ehl-i Beyt’i miras bıraktığını söyleyen Boztepe, Müslüman olan ve Müslüman olduğunu söyleyen herkesin bu iki mirasa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Kimilerinin “Kuran yeter” diyerek Ehlibeyt’i bir kenara indirdiğini, kimilerinin de “Ehlibeyt yeter” diyerek Kuran’ı bir tarafa indirdiğini ifade eden Alevi Dedesi Boztepe “Kuran ve Ehlibeyt güvercinin kanatları gibi bir kanadı eksik olan güvercin havalanamaz. Hepimiz Peygamberimizin iki ağır emanetine gereken önemi vermek zorundayız” ifadesini kullandı.
 
“EHLİBEYT KURAN’I, KURAN EHLİBEYT’İ KORUDU”
“Ehlibeyt olmasaydı bugün minarelerde ezan sesi yükselmeyecekti, Kuran diğer kitaplar gibi tahrip edilecekti” diyen Boztepe, Ehlibeyt’in Kuran’ı, Kuran’ın da Ehlibeyt’i koruduğunu söyledi. Peygamberlerin emanetine sahip çıkılması ve Kerbela’da verilen dersin çok iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Boztepe, “Kerbela bir olmanın, kenetlenmenin, zalime karşı mücadele etmenin dersiydi. Ama Kerbela bir kenara bırakıldı, bu millete yeni yeni Kerbelalar yaşattırıldı. Ama toplum giderek bilinçleniyor. Halk kenetlenip Kerbela’yı anacak ve kimse birbirine Kerbela yaşatmayacak” dedi.
 
“KURAN VE EHLİBEYT’TE BİRLEŞELİM”
Dersim, Maraş, Malatya ve Madımak olaylarının da Alevi-Sünni savaşı değil, Alevi ve Sünniler arasında bulunan akılsızların savaşı olduğunu ve bu olayların faturasının mazluma kesildiğini ifade eden Seyyid Sinan Boztepe “Aramızı bozanları seçmemiz ve dışarı atmamız lazım. Aşura bizler için büyük bir ders. Bu dersten bir sonuç çıkaralım ve mezhebimiz ne olursa olsun Kuran ve Ehlibeyt’te birleşelim” çağrısında bulundu.
 
“BİR DAHA MEZHEP OYUNLARI OYNATILMASIN”
Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk kez Aşura Günü etkinliği düzenlediğini ve bunun çok anlamlı olduğunu söyleyen Boztepe, “İnşallah bir daha mezhep oyunları oynatılmaz. Hangi cemiyetin içinde bir Yezid varsa 1372 yıl önceki Yezid’e de bugünkü Yezid’e de lanet olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan da yapımı devam eden Ehl-i Beyt Dergahı’nın biran önce tamamlanmasını temenni ederek, yıllık izin dolayısıyla yurt dışında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in mesajını okudu.
 
“2 BÜYÜK MİRASA SARILDIĞIMIZ ZAMAN İSLAM’I DOĞRU ANLARIZ”
CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hamit Turan da Hz. Muhammed’in rahmet güneşi olduğunu söyledi. Onun Ehlibeyt’inden de herkesin yararlanması gerektiğini ifade eden Turan, “Ülkemizde farklı mezhep ve inançların olmasına rağmen Ehlibeyt sevdası herkesi kaynaştırıyor. Peygamberimiz Hz Hüseyin’e ‘Ben hikmet şehriyim, sen de onun kapısısın. Şehre ancak kapıdan girilir. Ben sendenim, sen bendensin. Senin yaşamın benim yaşamımdır. Sen ümmetimin imamısın. Sana itaat eden saadeti yakalamıştır. Sana karşı gelen bedbaht olmuştur’ buyurmuştur. Kuran’a ve Ehlibeyt’e ikisine birden sarıldığımız zaman İslam’ı doğru anlarız” dedi.
 
“İNSANLAR BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Programda konuşan Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen de Aşura’nın güzellikleri bir araya getirdiğini belirterek “Bu millet Ehlibeyt ruhunu yüzüne süre süre, onların aşkıyla yetişen bir millettir. Bizi millet yapan ve bizi ayakta tutan Ehlibeyt aşkı ve sevgisidir. Türk Milleti topyekun Alevidir” ifadesini kullandı. Bugün bazı dış güçler tarafından vatan evlatlarının birbirine düşürülmeye çalışıldığını belirten Müftü Gürlen, “Bir tarafta güzellikler, Hasalar, Hüseyinler, iyilikler var. Diğer tarafta da Hasanların, Hüseyinlerin, iyiliklerin düşmanı bir lanetler ve onlarla birlikte olan ümmet var. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok” ifadesini kullandı.
 
GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR
Konuşmaların ardından Hz. Hüseyin’in kardeşi Hz. Zeyneb’in ağzından Kerbela olayı ve Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi anlatılırken, salondakiler de gözyaşlarına boğuldu. Programın sonunda katılımcılara aşura ikram edildi.
 
AŞURA’DA BİR ARAYA GELDİLER
Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından önceki gün saat 13.00’da yapımı devam eden Ehl-i Beyt Derganhı’nda düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce, Habib Bilgin, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Vahap Akay, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Faruk Bal, Hasan İşcan, CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hamit Turan, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti İlçe Eski Başkanı Sait Yazı, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, dernek yönetimi ve üyeleri, Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Çakan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkan kaşarcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10