Cinayetle ilgili sır perdesi aralandı

Kapaklı’da 2008 yılı Temmuz ayında toprağa gömülmüş olarak bulunan cesetle ilgili sır perdesi aralandı. Cesedin, Çorlu’da 3 yıldır kendisinden haber alınamayan 42 yaşındaki Mustafa Hazır’a

Çerkezköy 19.12.2011 18:35:00 0
Cinayetle ilgili sır perdesi aralandı
Kapaklı’da 2008 yılı Temmuz ayında çocuklar tarafından boş bir arazide gömülmüş olarak bulunan ve kimliği belirlenemeyen cesetle ilgili sır perdesi aralandı. 3 yıl önce bulunan cesedin Mustafa Hazır’a ait olduğu, Mustafa Hazır’ın boğularak öldürülüp gömüldüğü ortaya çıktı.
 
SIR PERDESİ ARALANDI
2008 yılının Haziran ayında Mustafa Hazır aniden ortadan kayboldu. Üç gün eve gelmemesi üzerine ailesi, yaptığı tüm aramalara rağmen Mustafa Hazır’ı bulamadı.  arama yapmasına rağmen bulamadı. Bunun üzerine baba Mehmet Hazır, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı’na giderek kayıp müracaatında bulundu. Ancak bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine baba 2010 yılında tekrar Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt’un yanına giderek oğlunun dosyasının tekrar açılmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Cinayet Masası ekipleriyle birlikte dosyayı yeniden incelemeye aldı.
 
TAKILDIĞI MEKANLAR TESPİT EDİLDİ
Polis ekipleri, ilk olarak Mustafa Hazır’ın sıklıkla uğradığı mekanları tespit etti. Yapılan çalışmalarda olay günü Mustafa Hazır’ın Cafer C, Ramazan G, ve Arif O ile birlikte olduklarının tespit edilmesinin ardından operasyon başladı. Sağlık Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınan Ramazan G. suçunu itiraf ederek Arif O. ve askerde olan Cafer C. ile birlikte cinayeti işlediklerini söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından Nusratiye Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınan Arif O., da suçu itiraf etti. Askerde olan Cafer C. De Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alındı.
 
İPLE BOĞUP GÖMMÜŞER
Gözaltına alındıktan sonra sorgulanmak üzere emniyete götürülen Ramazan G. ve Arif O.’nun ifadeleri tüyler ürpertti. Ramazan G.’nin ifadesinde, Mustafa Hazır ile aralarında bir olaydan dolayı husumet olduğunu belirterek “Olay günü Cafer Mustafa’yı arayarak Cumhuriyet meydanında belediyenin önünde buluştular. Daha sonra Arif’in kullandığı araba ile Marmaracık beldesinde bir restauranta gidip alkol aldık. Bir süre alkol aldıktan sonra tekrar aynı araç ile yola çıktık. Mustafa önce oturuyordu. Bu sırada Cafer Mustafa’nın boğazına çamaşır ipini geçirip boğdu. Mustafa ölünce onu gömmek için evden kazma ve küreği alarak Çerkezköy Kapaklı’da boş bir araziye gömdük ” değdiği öğrenildi.
 
GÖMÜLEN CESETİN YERİ ARANDI
Polis ekipleri, zanlıların verdiği bilgilerle önceki gün Kapaklı beldesinde bulunan benzin istasyonunun arkasındaki arazide Ramazan G, Arif O’ya yer göstermesi yaptırdı. Burada Ramazan G.’nin “Araç ile buraya geldik. Cafer ile ikimiz cesedi indirdikten sonra Arif’in arabasının dikkat çekmemesi için buradan uzaklaşıp bizi benzinlikte beklemesini söyledim. Küçük bir çukur açarak Mustafa Hazır’ı gömüp oradan uzaklaştırdık” dediği öğrenildi.
 
BEN NEREYE GÖMDÜKLERİNİ BİLMİYORUM.
Arif O.’nun ise ifadesinde arabayla araziye kadar geldiklerini ve Cafer ile Ramazan’ın Mustafa Hazır’ı araçtan indirmeleriyle olay yerinden uzaklaştığını söyleyerek “Boş bir araziye geldik ben arabadan inmedim Ramazan ile Cafer cesedi araçtan aldıktan sonra ben onları beklemek için benzinliğe gittim. Nereye gömdüklerini bilmiyorum” dediği öğrenildi.
 
CESET 3 YIL ÖNCE BULUNMUŞTU
Zanlıların gösterdiği yerde jandarma ekipleri 2008 yılının Temmuz ayında tarla sahibinin yaptığı ihbar sonucu bir ceset bulmuştu. Ancak havaların sıcak olmasından dolayı tanınamayacak halde olan ceset İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiş, daha sonra kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Polis Çerkezköy adliyesinde o tarihte olay ile ilgili dosyayı incelemeye almıştı.
 
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Alınan ifadelerinin ardından Ramazan G. ve Arif  O., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından yaklaşık 3 saat sorgulanan zanlılar tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. İki zanlı “kasten adam öldürmek” suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10