Koçak’tan Fransa’ya “Soykırım’ tepkisi

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Fransa’nın sözde ermeni soykırımı ile ilgili çıkarmayı düşündüğü yasa tasarÄ?

Çerkezköy 21.12.2011 18:47:00 0
Koçak’tan Fransa’ya “Soykırım’ tepkisi
AVRUPA İŞÇİLERİ SESSİZ KALMAMALI
“Düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan ve yaşanmış gerçekleri bir kenara bırakarak tarihi, siyasi amaçlarına göre şekillendirmek arzusunda olanlara karşı Avrupa işçi sınıfının sessiz kalmayacağına, tepkisini göstereceğine inanıyoruz” diyen Koçak  “Uluslararası tarihçileri ve araştırmacıları bir araya getirerek sözde Ermeni soykırımı iddialarının incelenmesi ve aydınlatılması yönünde Türk Hükümeti bugüne kadar pek çok öneride bulunmuştur” dedi.
 
”BU NASIL BİR ANLAYIŞ”
Türkiye işçi hareketinin tarihin objektif bir şekilde değerlendirilmesinden yana olduğunu ve tarihin politik hesaplarla şekillendirilmeye çalışılmasından son derece rahatsızlık duyduğunu ifade eden Koçak “Türk Hükümetinin tarihi tarihçilere bırakma düşüncesine katılmakta ve bu konuda bütün ülkelerin destek vermesini beklemektedir. Türkiye İşçi Hareketi, konunun uluslararası tarihçi ve araştırmacıları bir araya getirerek incelenmesini kabul etmeyenlerin farklı amaçlar taşıdıklarına veya söz konusu dönemde kendi suç ve hatalarını gizlemek istediklerine inanmaktadır. Ayrıca, Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan bir yasayı kabul eden veya tartışan ülkelerin demokrasi ve insan hakları anlayışlarının sakat olduğuna inanmaktadır” dedi. 
 
“BİZİ YIPRATMAK İSTEYENLER HER ZAMAN OLMUŞTUR”
Yüzünü tarih boyunca Avrupa’ya dönmüş olan Türkiye’yi asılsız iddia ve anlamsız taleplerle yıpratmak isteyenlerin her zaman olduğunu ifade eden Koçak “Ancak inandığı doğruları söylediği için kendisini veya bir ulusu haksız bir şekilde soykırımla itham edenlere karşı çıktığı için bir insanı suçlu görmek hatta bu uygulamayı yasalaştırmak nasıl bir bakış açısıdır, anlamak mümkün değildir. Düşünce ve ifade özgürlüğünü yasayla kısıtlamak bu yüzyılın ya da Avrupa Birliği’nin değerleri olmadığı gibi; 22 Aralık günü, aydınlanma çağının beşiği olan ve söz konusu dönemde yaşananları gayet iyi bilen Fransa’nın Milli Meclis’inde görüşülecek olması ise içler acısı bir durumdur” dedi.
 

Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10