Önce açıklama yaptılar, sonra basına çattılar

Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de Sağlık ve kamu emekçileri 663 Sayılı Kanun hükmünde kararnamenin geri çekilmesi için dün bir günlük iş bırakma eyleme yaptı.

Çerkezköy 21.12.2011 19:31:00 0
Önce açıklama yaptılar, sonra basına çattılar
“YAŞAMIMIZI CEHENNEME ÇEVİRDİLER”
Çerkezköy Eğitim-Sen üyeleri dün bir günlük iş bırakma eylemi çerçevesinde Belediye Meydanında toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Çerkezköy Şubesi üyesi Ercan Erdem eğitim ve bilim emekçileri olarak, bugün Türkiye’nin dört bir yanında haklarına sahip çıkmak ve baskılara boyun eğmeyeceklerini göstermek için grevde olduklarını belirterek “AK Parti hükümeti sermayenin bütün ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyor. Patronların taleplerini karşılamak için peş peşe yasal düzenlemeler yapılırken, kamu emekçilerini sefalet ücretlerine mahkum etmekten, kazanılmış haklarımızı elimizden almaktan çekinmiyorlar. Yaşadığımız sorunlara çözüm üretmek bir yana, sürekli yeni sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Kamu emekçilerinin çalışma ve yaşam koşulları giderek kötüleşiyor. Angarya çalışma, performans değerlendirme ve benzeri çok uygulama ile yaşamımızı cehenneme çevirdiler” dedi.
 
“PARASI OLMAYAN  EĞİTİM VE SAĞLIK HAKKINDA YARARLANAMIYOR”
9 yıllık AK Parti iktidarında, kamu hizmetlerinin adım adım ticarileştirildiğini ifade eden Erdem “Bugün parası olmayanlar eğitim ve sağlık hakkından tam anlamıyla yararlanamıyorlar. Parasız eğitim, parasız sağlık isteyenler ya polis şiddeti ile karşı karşıya kalıyor ya da tutuklanarak cezaevine konuyor. AKP döneminde, kamuda esnek, güvencesiz ve performansa dayalı çalıştırma daha da yaygınlaştı. Taşeronlaştırma ve özelleştirme uygulamaları ile kamu hizmetleri sermayenin sınırsız talanına açıldı. Esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma tüm kamu istihdamını ve yaşam alanlarımızı kuşatmış durumdadır. Hükümetin kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi için çıkardığı yasalar yetmezmiş gibi, şimdi de kanun hükmünde kararnameler ile sermayeye hizmette sınır tanımadıklarını gösteriyorlar. Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi, piyasa mantığıyla yürütülmesi süreci KHK düzenlemeleri ile son aşamaya gelmiştir. GATS anlaşması hükümleri doğrultusunda çıkarılan 35 adet KHK ile gerçekleştirilen değişikliklere baktığımızda kamu hizmetlerinin yürütülmesinde tamamen piyasa dilinin ve özel sektör mantığının egemen kılınmaya çalışıldığı görülmektedir. KHK düzenlemeleri ile eğitim, sağlık gibi geniş kamu hizmeti alanları tamamen piyasaya açılırken, “eşit işe eşit ücret” kandırmacası  ile sadece üst düzey yöneticilerin ücretlerinde iyileştirmeler yapılmış, başta eğitim emekçileri olmak üzere, kamu emekçilerinin büyük bir bölümünün mali haklarında herhangi bir değişiklik olmamış, hatta bazı kurum personeli gelir kaybı yaşamıştır” ifadesini kullandı.
 
“CESARETİ NEREDEN ALIYORLAR?”
“AK Parti hükümeti, pek çok konuda olduğu gibi, “eşit işe eşit ücret” konusunda da kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş, mevcut eşitsizlikleri gidermek yerine, “KHK düzenlemeleri ile yeni eşitsizlikler ve adaletsizlikler yaratmıştır” diyen Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devletin anayasal sorumlulukları arasında yer alan yeni istihdam alanları yaratma, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ile ilgili görevler yerine getirilmiyor. Yurttaşı müşteriye, kamu hizmeti vermesi gereken kurumları ticarethaneye, kamu emekçilerini performansa dayalı çalışan işletme görevlilerine çevirmeye çalışıyorlar. Çalışma bakanı, 657 sayılı kanunu kaldırarak kamu emekçilerinin iş güvencesini yok etmeyi hedefleyen demeçler verme cesaretini nereden alıyor? Kimsenin iş güvencemize, kazanılmış haklarımıza göz dikmesine izin vermeyeceğiz”
 
“AK PARTİ GELECEĞİMİZİ KARARTIYOR”
Kamuya yönelik kapsamlı saldırıların sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da yakından ilgilendirdiğini söyleyen Erdem “Bu noktada KESK ve KESK’e bağlı sendikalar olarak kamu hizmetlerinin herkese eşit ve parasız olarak ulaştırılması için kamu hizmetini yürütenlerin ve bu hizmetten yararlananların ortak tepkisini göstermek önemlidir.AKP hükümeti geleceğimizi karartmayı amaçlayan emek düşmanı politikalarla, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye yönelik hesaplar peşinde koşmaya devam ettikçe, çalışma ve yaşam koşullarımızın daha da kötüleşmesi kaçınılmazdır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, kamu emekçileri bu oyunu bozmaya kararlıdır” dedi.
 
“EMEK DÜŞMANI POLİTİKALARDAN VAZGEÇİN”
AK Parti hükümetini son kez uyardıklarını ve emek düşmanı politikalardan vazgeçmesi gerektiğini savunan Erdem” Kamu emekçilerinin ulular arası sözleşmelerle sahip olduğu grevi toplu sözleşme hakkını tanımak zorundasınız. Eğer taleplerimize olumlu bir yanıt alamazsak, eylemlerimizin artarak ve daha da güçlenerek devam edeceğini buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Bizler bu topraklarda haklarımız için; insanca yaşam ve daha iyi çalışma koşulları için; parasız eğitim ve sağlık hakkımız için; eşit, özgür ve demokratik bir ülke için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Ancak hiçbir güç, hiçbir tehdit, bizleri yürüdüğümüz yoldan ve savunduğumuz ilkelerden asla geri döndüremeyecektir” diyerek açıklamasını tamamladı.
 
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HİÇE SAYMALARI GÖZDEN KAÇMADI

Eylem kapsamında KESK’E bağlı Eğitim-Sen üyesi bir grup da dün saat 13.30’da Çerkezköy Belediye Meydanına yürüyerek bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından grup içerisinde bazı kamu çalışanlarının gazetemizi kast ederek, okunan metni vermeyeceklerini ve gazetemizin konuları çarpıttığını söylemesi üzerine, grup içinde bulunan bazı şahısların da açıklamayı takip eden muhabirimize karşı giriştikleri akıl almaz tutum ve davranışlarının ardından ise olayın büyümesini Çerkezköy polisinin sağduyulu tutumu önledi. Çerkezköy’de asli görevleri eğitim gibi kutsal bir görev olan Öğretmeler Aydın Aktaş ve Yelda Yavuz’un hırçın ve kışkırtıcı davranışları dikkat çekerken, açıklama sonrası şehir eşkıyalarını aratmayan  tutumları ile, her defasında “sözde özgürlükten” bahseden öğretmenlerin basın özgürlüğünü hiçe saymaları da gözden kaçmadı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10