Milliler hokeyde şampiyon

Edirne'de gerçekleştirilen 20 Yaş Altı Erkekler Salon Hokeyi 1'inci Balkan Şampiyonası'nda birincilik kupası Türk Milli Takımı'nın oldu.

22.12.2011 19:49:00 0
Milliler hokeyde şampiyon
Trakya Üniversitesi 75'inci Yıl Spor Salonu'nda yapılan 20 Yaş Altı Erkekler Salon Hokeyi 1. Balkan Kupası'nı namağlup tamamlayan Milli Takım rakiplerini ezdi geçti. Balkan Şampiyonası'nın ilk maçında  Bulgaristan'ı 7 -1 yenen milliler, ikinci maçında Makedonya ile oynadı. Milliler, Makedonya’ya da acımadı ve ilk yarıyı 13-0, maçı ise 25-0 gibi inanılmaz bir skorla tamamlayarak grubunda liderliğe yükseldi. 
 
MİLLİLER ŞAMPİYON OLDU
Pazar günü müsabakalarına Sırbistan maçı ile başlayan milliler, ilk günün rahatlığının aksine bu kez karşısında zor bir rakip buldu ve ilk yarıyı 2-1’lik bir skorla tamamladı. Karşılaşmada ilk yarıdaki ba-şarısını devam ettiren milliler maçtan 4-2 galibiyet ile ayrıldı. 
Şampiyonadaki son maçını güçlü rakibi Yunanistan’a karşı oynayan milliler, şampiyonluk  maçını 5-2 kazanarak 20 Yaş Altı Erkekler Salon Hokeyi 1'inci Balkan Kupası'nda şampiyon oldu. 
 
TEBRİK ETTİ
Müsabakaların ardından yapılan ödül töreninde  şampiyonluk kupasını alan Milli Takım oyuncularını ilk kutlayan isim ise  Edirne ili Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner oldu.

Şampiyonadan sonra hatıra fotoğrafları çektiren tüm sporcular, dostluk, barış ve centilmenlik içerisinde tamamladıkları turnuvanın haklı gururunu yaşadı. Türkiye Hokey Federasyonu Başkanlığı da, “U20 Milli Takımımızı başarısından dolayı tebrik ediyor ve bu başarılarını Avrupa Şampiyonaların’ da da göstererek Hokey branşında ülkemizin adını üst seviyelere çıkarmasını temenni ediyoruz” dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10