Kadın Meclisi seminerlere ağırlık verecek

Kısa bir süre önce yeni yönetimini oluşturan Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, ikinci toplantısını dün saat 12.00’da Aynur Düzgünel başkanlığında yaptı. Toplantıda konuşan Kadın Me

Çerkezköy 23.12.2011 18:28:00 0
Kadın Meclisi seminerlere ağırlık verecek
Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısı dün saat 12.00’da Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda Aynur Düzgünel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya kadın meclisi üyelerinin yanı sıra Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli de katıldı.
 
“WEB SİTESİ KURULACAK”
Toplantıda konuşan Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel, önceki toplantının değerlendirilmesini yaptı. Değerlendirmenin ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, meclis üyelerinin birbiriyle olan iletişimleri ve yapılacak olan projelerin yayınlanması için web site kurulmasının önemli olduğunu belirten Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, “Web sitesi kurumu ile ilgili ön görüşmeler yapıldı. Kent Konseyi adına gelişmeleri ben takip edeceğim. En kısa zamanda hizmete sokacağız” dedi.
 
‘ÜYE SAYIMIZI ARTTIRALIM’
Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel de, ‘Kent Konseyi Kadın Meclisi’ adı altında sosyal paylaşım sitelerinde, sayfa açtıklarını belirterek, meclis üyelerinin bu sayfalara katılımını istedi. Meclis üye sayısının azlığından yakınan Düzgünel, ‘Ne kadar çok üyemiz olursa, o kadar çok fikir olur. Çerkezköy’ün gelişimi için herkesin katkısı olsun” dedi.
 
ÖNCELİK SEMİNERLERE VERİLDİ
Önceki dönem Kent Konseyi’nde önerilerek Belediye Meclisi’nde kabul edilen projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Aynur Düzgünel, “Önceki mecliste, ‘Anne baba eğitimi ve aile içi iletişim semineri’ düzenlenmesi kararlaştırıldı. Öncelikli olarak bunların üzerinde durmalıyız” dedi. ‘Anne baba eğitimi ve aile içi iletişim semineri’ projesinin detaylı bir şekilde görüşüldüğü toplantıda, bir sonraki toplantıya, Çerkezköy’de bulunan okullardaki rehber öğretmenlerin de davet edilmesi kararlaştırıldı. “Hedef kitlenin ne olması gerektiği, hangi konularda eğitim verilmesi daha yararlı olur diye rehber öğretmenlerimize danışarak, projenin kapsamıyla ilgili bilgi edindikten sonra hayat geçireceğiz” diyen Düzgünel, meclis üyelerinden, kimlerin konferans verebileceğini, o kişilere nasıl ulaşılabileceğini ve daha önce yapılan örnek projeleri araştırmalarını istedi. 
 
DELEGE SEÇİMİNE GEÇİLDİ
Verilebilecek seminerlerle ilgili fikir alışverişinin yapılmasının ardından, bir sonraki gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Kent Konseyi’nde dört çalışma grubu olduğunu, her bir gruptan da bir delege seçilmesi gerektiğini belirten Başkan Ahmet Gayretli, “Kadın Meclisi üyeleri arasından seçeceğimiz bir kişi, Kent Konseyi’nin en üst organı olan Kent Konseyi delegasyonunda, Kadın Meclisi’ni temsil ederek, yılda iki defa yapılan toplantıya katılacak” dedi. Gayretli, konseyin toplamında 62 üye olduğunu, bu üyelerin arasından da sekiz delege seçileceğini belirtti.
 
KADIN MECLİSİNİ TEMSİL EDECEK
Kent Konseyi’nde, Kadın Meclisi’ni delege olarak temsil etmek için üç üye gönüllü aday oldu. Nurhan Altıntaş, Ayşenur Taş ve Hülya Taşkın’ın adaylığını açıklamasının ardından yapılan seçimde, delegeliğe Hülya Taşkın seçildi. Delege seçimlerinin ardından toplantı sona erdi.
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10