‘Mavi Kapak’lar sevindirmeye devam ediyor

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu ve toplanan pet şişe kapaklarının engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye olarak döndüğü ‘Mavi Kapak’ kampanyasına bir destek de Çerkezköy Fevzipaşa İlköÄ

Çerkezköy 23.12.2011 18:52:00 0
‘Mavi Kapak’lar sevindirmeye devam ediyor
Çerkezköy Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin başlattığı ‘Mavi Kapak’ kampanyasına destek verdi
 
38 KİLOGRAM KAPAK TOPLADILAR
‘Mavi Kapak’ kampanyasına 38 kilogram kapak ile destek olan öğrencilere teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, toplanan kapak miktarından ziyade öğrencilerin bu kampanyaya duyarlı olmasının, engelli bilincinin aşılanmasının daha önemli olduğunu belirtti. 16, 18, 20 ve 22 olmak üzere dört sınıf tekerlekli sandalye olduğunu ve bu sandalyelerin yaş sınıfına göre ayarlandığını ifade eden Çetinkaya, “Toplanan kapakları, geri dönüşüm firmasını vererek, makbuzuyla birlikte karşılığı gelen miktarı alıyoruz. Ardından, engeli bir vatandaşımızın, ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alıyoruz” dedi.
 
‘ENGELLİLERE KAYITSIZ KALMADIKLARINI GÖRDÜK’
Kampanya kapsamında, plastik kapakları toplayarak, engellilere katkı sağlamanın yanında, çevre temizliğine de büyük katkı sağlandığını vurgulayan Başkan Çetinkaya, “Çerkezköy’deki tüm okulların, engellilere karşı duyarlı olduklarını, kayıtsız kalmadıklarını gördük. En çok kapak toplayan sınıfa, futbol ya da voleybol topu hediye edeceğiz. Duyarlılıkları ile onlar bizi sevindirdi, biz de onlara küçük de olsa bir katkı sağlamak isteriz” dedi.
 
‘KAPAK TOPLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Kapak toplayarak, öğrencilerin duyarlılıklarının arttığını ve engellilere sahip çıkmayı öğrendiklerini belirten Fevzipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Musa Dinç, de öğrencilerin, evlerinde topladıkları, plastik kapakları, öğretmenlere teslim ettiklerini söyledi. Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda 900 öğrencinin eğitim gördüğünü ve okuldaki tüm öğrencilerin, kampanyaya destek olduğunu ifade eden Dinç, “Öğrencilerimiz, Eylül ayından beri büyük bir hevesle kapak topladılar. Bundan sonra da toplamaya devam edecekler” dedi. 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10