Tekirdağ “e-TR”de Türkiye 2’ncisi oldu

Tekirdağ Belediyesi e-Devlet uygulamalarında yüzlerce belediye arasında finale kalarak büyük bir başarıya imza attı. eTR Ödülleri ile Devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoy

Tekirdağ 25.12.2011 22:11:00 0
Tekirdağ “e-TR”de Türkiye 2’ncisi oldu
“BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI”
Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın ekonomide ve toplumsal yaşamda kalitenin, verimliliğin ve rekabet gücünün artırılmasına; şeffaf ve etkin kamu yönetiminin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla birer sivil toplum örgütü olarak 2003 yılında 'eTR Ödülleri'ni başlattıklarını belirterek, "eTR Ödülleri ile Devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesi ile bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Kurmuş olduğumuz Bilgi İşlem Müdürlüğü'nde çok kısa sürede faaliyete geçirdiğimiz Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) Projesi kapsamında Gelir Yönetim Sistemi ile yarışmaya müracaat ettik ve finale kaldık. 19 Aralık'ta TBMM'de gerçekleştirilen elektronik oylama sonucunda 2. Olduk. Böyle bir yarışmada finale kalmak bizim için büyük bir gurur kaynağı" dedi. Tekirdağ Belediyesi ayrıca finale kalma başarısından dolayı plaket verildi.
 
2’NCİ OLDU
Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler de, belediyelerdeki e-Devlet uygulamaları ile şeffaf yönetim anlayışıyla vatandaşların karar alma mekanizmalarında yer alarak yönetime katıldıklarını, hızlı ve kolay bir şekilde hizmetlere erişmelerini sağlayarak, yaşam kalitelerini yükseltmede büyük rol oynadığını dile getirerek, "Bütün bunlara ek olarak e-Belediyecilik uygulamalarının belediyelerin maliyetlerini azaltarak daha verimli çalışmalarını sağlamaktadır. Bu yıl 9.'su yapılan yarışma için yerel yönetimler kategorisinde orta ölçekli belediyeler arasında yarışmaya müracaat ettik ve sonucunda finale kaldık. 22 Kasım’da finalistler açıklandı ve 19 Aralık’ta TBMM'de ödül töreni yapıldı” dedi. Tekirdağ Belediyesi’nin 2’nci olduğunu ifade eden Güler, “Tekirdağ Belediyesi artık çağ atlamıştır" ifadesini kullandı.
 

Çerkezköy Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10