ÇTSO’da yılın son toplantısı yapıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık Ayı Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Kasım ayı giderinin 138 bin 436 TL, gelirinin de 99 bin 202 TL olarak açıklandığı toplantıda,

Çerkezköy 27.12.2011 15:54:00 0
ÇTSO’da yılın son toplantısı yapıldı
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısı önceki gün saat 17.00’da ÇTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
TEVER ÖNCEKİ TOPLANTININ DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI
Meclis Başkanı İsmail Akın yönetiminde gerçekleştirilen Aralık Ayı Meclis Toplantısı, saygı duruşu ile başladı. Ardından, önceki toplantıya katılamayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever konuşma yaptı. Önceki toplantıda, konuşulan konulara değinen Tever, “Geçen ayki toplantıda öne çıkan bir konu biriken paranın bir yerlere harcanma konusuydu. Yönetim adına olmadan, oda adına bol kesenden bağışlar, yardım sözleri havada dolaştı. Bu dolaşan sözlerle yönetime doğrudan talepler geliyor. Sanki ortada paylaşmayı bekleyen bir para varmış gibi herkes konuşuyor. Harcamalar yönetim kurulu sorumluluğundadır. Her kuruşun hesabı başkan olarak bana ve yönetim kurulunda imza yetkisi olan arkadaşlara aittir” dedi.
 
‘EKSİK BAKİYE İLE BAŞLADIK, ÇOK İŞ YAPTIK’
Yardım ve bağışlarla ilgili sadece Bakanlığın talimatları olduğunu ifade eden Tever, “Bakanlığın uygun görmediği hiçbir yere destek veremeyiz. Bakanlıktan, yardımlardan önce odanın eksikliklerini giderme talimatı var. Odaya geldiğimizde eksik bakiye ile odayı teslim aldık. Şimdi baktığınızda bütçemizde paramız var. Parayı biriktirirken sanki yönetim bir şey yapmamış izlenimi verildi. Ticaret odası lisesinin ödenmeyen parasını verdik. Saray’a söz verilen kapalı spor salonu mini konferans salonu yapıldı kamera ile donatıldı. Bilgisayar aygıtları alındı, bunları aşağı yukarı topladığınızda da yaklaşık 1 milyon TL yapıyor. Demek ki bir şeyler yapmışız” ifadesini kullandı. 
 
BORÇLARINI ÖDEMEYENLER İCRAYA VERİLDİ
Öncelikli olarak odanın fiziki eksiklerini tamamlamak istediklerini dile getiren Başkan Tever, “Odamızı ziyaret için Bakanlar geliyor, protokolü ağırlayacak protokol odası olması gerekiyor. Önceliği buna vermeliyiz” dedi. Disiplin Kurulu ile ilgili konuya da değinen Tever, bazı kişilerin bu kurulu önemsememesine sitemini dile getirerek, disiplin kurulunun odanın en önemli kurullarından biri olduğunu, disiplin kurulunu oluşturan kişilerin de Çerkezköy’de sayılan ve sevilen kişilerden oluştuğunu belirtti. Tever, oda üyelerinden mağdur olanlar varsa durumlarını dilekçe ile yönetim kuruluna bildirmelerini istedi. 800 kişinin birikmiş aidat borcu olduğunu belirten Tever, “Devlet hiç kimseye alacağını bırakmaz. Borçlarını, ödeyenle ödemeyeni bir tutmuyoruz. Bu kişiler, avukatlara bildirildi. En kısa zamanda, icra işlemine başlanacak. İleride, beş sene geriye gidip bunların tahsilini, yönetim kuruluna sorarlar. Bunun sorumluluğunu alamayız, bu konunun takipçisi olacağız” dedi.
 
GELİR 99 BİN, GİDER 138 BİN
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in konuşmasının ardından, gündemin ikinci maddesi olan, 14.11.2011 tarihli ve 33 sayılı meclis toplantı tutanağının okunmasına geçildi. Söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2011 yılı Kasım ayı, gelir-gider, banka cetveli ve mizanı görüşülmesi ve ibra edilmesine geçildi. Odanın Kasım ayı giderinin 138 bin 436 TL, gelirinin ise 99 bin 202 TL olduğu belirtilirken, odanın banka hesabında da 99 bin 202 TL’sinin bulunduğu açıklandı. Kasım ayı, gelir-gider ve banka cetveli ile ilgili gündem maddesi, mecliste oy birliği ile kabul edildi.
 
‘ZAM OLMAMASINA RAĞMEN FİYATLAR YÜKSEK’
Bir sonraki gündem maddesinde de 2012 yılı için hazırlanan hizmet karşılığı alınacak ücret tarifesi ile kayıt ücreti ve yıllık aidat cetvelleri görüşüldü. Geçen seneki fiyatlara artış yapılmayarak, aynı fiyatların geçerli olması, sadece geçen sene 150 TL olan saatlik iş makine ücretinin 100 TL’ye düşürülmesine oy birliği ile karar verildi. Söz alan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Hizmet karşılığı alınacak ücret tariflerinde, Çorlu Ticaret Odası’ndan yüzde 35 daha pahalıyız. Zam yapmamamıza rağmen, diğer firmalardan da yüzde 25 daha pahalıyız. Zam yapılmamasını doğru buluyorum” dedi.
 
2012 BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde 2012 yılı için hazırlanan tahmini gelir-gider bütçesi ve bütçe eklerinin görüşülmesine geçildi. 2012 yılı bütçesi bir milyon 816 bin 818 TL olarak öngörülürken, tahmini bütçe, Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, red oyu vermesinin gerekçesini “Yurtdışı ve yurtiçi seyahat giderlerinin ve dizgi, baskı, katalog giderlerinin değişik kalemler adı altında yaklaşık 400 bin TL gibi bir rakamı ortaya çıkıyor. Bizim bütçemize göre bu çok fazla bir miktar. Yaklaşık 175 bin TL, geçmiş yıla alacak tahsis etmek için avukat ve icra masrafları konulması ve personel maaşlarının 500 bin TL olması gerekçesiyle ve adaletli dağılmadığı için vicdanen uygun bulmayarak bütçeyi reddediyorum” sözleri ile açıkladı.
 
TEVER, YILMAZ’A CEVAP VERDİ
Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’a cevap veren Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Fuarlara kataloglarla katıldığımız zaman muhakkak geri talep geliyor. Katalogları gördüklerinde diğer odalar bize imreniyorlar. Ne işler yaptığımızı o kataloglarla insanlara gösteriyoruz. Ben fuarlara katılmayı ve katalogla tanıtım yapmayı önemsiyorum. Personel maaşları da sadece yüzde 13 arttı” dedi.
 
DİLEK VE TEMMNİLER GÖRÜŞÜLDÜ
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından söz alan Meclis Üyesi Gürdal Adal, çalışanlar için kurs açılarak sertifika verilmesini ve anaokulu yapılmasını önererek “Ağaç dikimi ve orman oluşturulması ile ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor. Çerkezköy’e kalıcı bir eser verelim. Buraya gelmemizin amacı budur” dedi. Toplantının ardından, ÇTSO’nun katkıları ile “Trakya Manevraları’nda Ata’dan Kalan İzler” isimli son kitabı okuyucuyla buluşan gazeteci yazar Selman Akı, katkılarından dolayı oda yönetimine ve üyelere teşekkür etti. Yemekli düzenlenen son toplantı yazar Selman Akı’nın kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10