Ordu’dan senaryolu açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, CHP İlçe Başkanı Vahap Akay’ın geçtiğimiz haftalarda Belediyenin Öztrak Caddesi’ndeki çalışmalarına ilişkin yaptığ?

Çerkezköy 27.12.2011 17:24:00 0
Ordu’dan senaryolu açıklama
“ALTERNATİF POLİTİKA ÜRETMEKTEN UZAK”
 

Akay’ın yaptığı eleştirilerinde doğruluk payının olduğunu söyleyen Ordu, “Ancak asıl üzerinde durularak seçmenlerin çok önemli dersler çıkarması gereken konu; ilçe başkanının eleştirilerinden çok CHP ilçe yönetimi ile belediye meclis üyelerinin sergilediği ikiyüzlü davranış biçimidir” dedi.  CHP’nin Çerkezköy’de alternatif bir politika üretmekten uzak olduğunu savunan Ordu “Bu eksikliği gidermek için ilçe yönetimi belediye çalışmalarına muhalefet ediyor görüntüsü verme çabasındadır. Tam da bu noktada CHP ilçe yönetimi belediye meclisindeki partili üyelerini gözlerden kaçırarak unutturmak istemektedir. Oysa Çerkezköy Belediye Meclisi’nde özellikle imar konusunda kararlar yüzde 90 oybirliği ile alınmaktadır. Eleştirilen kavşak düzenlemeleri revizyon imar planında yer almaktadır. Zaten imar planında olmayan bir kavşak yapımı mümkün değildir. Belediye yönetimi revizyon planda olmayan bir düzenleme yaptıysa vahim bir suç işlemiştir. Başkan ve ilgili bürokratlar hakkında derhal suç duyurusunda bulunulmalıdır. Revizyon imar planı onayında ise CHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile desteği vardır. Planlar onaylanırken hiçbir CHP’li meclis üyesi olumsuz bir eleştiri getirmemiştir” ifadesini kullandı. CHP ilçe yönetiminin revizyon imar planına itirazı olsaydı, itirazını meclis üyeleri aracılığıyla da dile getirebileceğini ve varsa düzeltilmesini sağlayabileceğini ifade eden MHP İlçe Başkanı Ordu,  “Böyle bir itiraz olmadı. Belki ilçe yönetimi itirazını meclis üyelerine aktardı. Meclis üyeleri itirazı dikkate almaya değer bulmadı ve belediye meclisinde dile getirmedi. Bu da olabilir. O zaman da ilçe yönetimi ilgili meclis üyeleri hakkında disiplin işlemi başlatırdı ki böyle bir işlem başlatıldığına dair bir açıklama olmadı” dedi.

 

“CHP, MUHALEFET YAPIYOR GÖRÜNTÜSÜ VERMEYE ÇALIŞIYOR”

 

CHP İlçe yönetiminin yaptığı eleştirilerin “seçmenlere CHP belediye yönetimine muhalefet ediyor mesajı vermeye yönelik” olduğunu savunan Ordu “Ne yazık ki bunlar samimi ve gerçek değil. Samimi ve tek gerçek ise; Çerkezköy’de belediyenin yanlış uygulamalarına karşı yalnız kalsa da MHP muhalefet görevini yapıyor. Bundan sonra da tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için muhalefet yapmaya devam edecek” ifadesini kullandı. 

 

“TRAJİKOMİK OYUN”

 

Son yıllarda siyaset sahnesinde oyun oynandığını savunan Ordu “Teşbihte hata olmazsa bize göre oynanan oyun üç perdelik trajikomik bir oyundur. Oyunun senaryolarını yazanlar imar rantçılarıdır. Oyunun yönetmeni belediye başkanı ve aynı zamanda başrol oyuncusudur. Yardımcı yönetmenler mecliste üyesi bulunan siyasi parti ilçe başkanlarıdır. Yardımcı oyuncular imar komisyonu üyeleri ve imarla ilgili belediye bürokratları; figüranlar ise belediye meclis üyeleridir” dedi. Senaryosunu yazdığı oyundan bahseden Ordu “İlk perdede parsel bazında imar planı tadilatı isteyen imar rantçıları taleplerini belediye yetkililerine bildirir. İkinci perdede talep başrol oyuncusu belediye başkanı tarafından ikna edici bir üslupla figüran rolü oynayan meclis üyelerine anlatılır. Figüranlar konuyu imar komisyonuna havale eder ve bir sonraki meclis toplantısında da imar rantı figüranların oybirliği ile imar komisyonu raporu doğrultusunda kabul edilir. Son perdede de meclisteki sözde muhalif üyelerin başkanları, belediyede olan bitenden haberleri yokmuş, kendi partisinin meclis üyeleri belediyenin yarattığı tüm rantlarda oy birliği ile parmak kaldırmamış gibi basın toplantısı yaparak belediye yönetimini eleştirir ve perde iner” dedi.

 

“SEÇMENİN DE BÜYÜK SORUMLULUĞU VAR”

 

Seçmenlerin kendilerine hizmet olarak dönmesi gereken ödediği vergileri kullanacak yöneticileri seçerken dikkatli davranmadığını da savunan Ordu “Seçmenler pazardan domates, biber alırken gösterdiği seçiciliği ve titizliği, yöneticilerini seçerken göstermezler. Bunun sonucunda rantçısı, tefecisi, ihale komisyoncusu, kısacası terlemeden para kazanmayı yaşam tarzı haline getirmiş haramiler belediye yönetimlerine gelerek ‘uzman’ oldukları alanlarda faaliyetlerini yürütme imkanı bulur ve belediyenin kaynaklarıyla hızla zenginleşirler. Rantiyecilerin tezgahladığı ibretlik oyunda yanlış tercih yapan seçmenlerin de ciddi boyutta sorumluluğu vardır. Seçim döneminde yapılan yanlış tercihlerin bedelini yine seçmen ödemektedir. Seçmenlerin bir daha tuzaklara düşmemesini diliyoruz” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10