Hasan Erkan son yolculuğuna dualarla uğurlandı

29 Mart seçimlerinde DSP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Halil İbrahim Erkan’ın babası 87 yaşındaki Hasan Erkan, önceki akşam geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Çerkezköy 28.12.2011 17:57:00 0
Hasan Erkan son yolculuğuna dualarla uğurlandı
HAYATINI KAYBETTİ
Çerkezköy eski Belediye Başkan Adaylarından Halil İbrahim Erkan’ın babası Hasan Erkan önceki akşam saat 22.00 sıralarında Güneşler Otel yanındaki otoparkta kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından 87 yaşındaki Hasan Erkan Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaklaşık yarım saat boyunca yapılan kalp masajının ardından hayata tekrar tutunan Hasan Erkan bir kez daha kalp krizi geçirdi. Hastanede yapılan ikinci müdahaleye cevap veremeyen Hasan Erkan yaşamını yitirdi.
 
 
 
 
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hasan Erkan, dün son yolculuğuna uğurlandı. Hasan Erkan için Merkez Osmanlı Cami’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze namazına Halil İbrahim Erkan ve Erkan ailesinin yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ayhan Arslan, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Türker, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy’ün duayen sanayicilerinden Ömer Kılınç, Mühendisler Odası Çerkezköy Temsilcisi Cengiz Yıldırım, AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Çerkezköyspor yönetimi, Kapaklı Belediyesi çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İSTASYON MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ
Merkez Osmanlı Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Hasan Erkan’ın cenazesi dualar eşlinde İstasyon Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Halil İbrahim Erkan ve Erkan ailesi taziyeleri kabul etti.
 
 
ÇERKEZKÖY ONU BU SÖZLERLE HATIRLAYACAK
Çerkezköy ve bürokrasi Hasan Erkan’ı 18 Ocak 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Yüksek Hakimler Kurulu Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği ve Çerkezköy’deki kurumlara yazdığı dilekçede yer alan, bu ifadeleri ile hatırlayacak:
“Ben Hüseyin oğlu Hasan Erkan. Çerkezköy’ün kurucularının torunlarından olmakla 1924 tarihinde Çerkezköy’de doğdum. 87 yaşım, talihsiz başım, mevlam yarattı beni çileli seçti. 1947 tarihinden bugüne ömrüm adliye koridorunda geçti. Kimsenin ocağını yıkmadım, hakim ve savcı karşısına hiç davalı ve sanık olarak çıkmadım. Artık daraldı canım, birçok paramı mahkemelerde harcadım. 87 yaşım vücudum ölgün gibi. Ruhum hayata küskün, içim bir kıvılcım gibi. 87 yaşım geçti 87 saat gibi. 87 yıl boyunca neler geldi, neler geçti. Felekten ben un elerken deve geçti elekten. Gözlerim acıyor bilmem uykusuz muyum. Kalbim yanıyor acap duygusuz muyum. Ne kapım açıldı ne de pencerem. Sazımın teli ediyor feryat, celse günleri adliye koridorları avdet ediyor serhat. Bu ülfi misale ben nasıl erem, adliye koridorunda bekleye bekleye oldum kalp hastası kerem. Güllerim solmakta bozuldu bağım, söyleyin dostlar hoşnut değiller benden. Söyleyin dostlar bu kabahat bende mi. Bende ise söyleyin neden. Yeter yaratan Mevla çektirme artık bitsin bu davalar, hergün duyduğum acı diğerinden besbeter. Yaşlandım artık ne gerim kaldı ne ilerim. Kalp kırıcı olduysam saygı ile makamınızdan özür dilerim. Ve meclisinizden halkımızın keline kanunlar çıkarmanızı dilerim. 18/01/2011”

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10