Ertem’e taziye ziyaretleri devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde babası Yusuf Ertem’i kaybeden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e taziye ziyaretleri devam ediyor. Dün de AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Ertem’e taziye ziyaretinde

Çerkezköy 28.12.2011 18:04:00 0
Ertem’e taziye ziyaretleri devam ediyor
Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, babası Yusuf Ertem’i kaybeden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, dün taziye ziyaretinde bulundu.
 
ERTEM BABASININ SON GÜNLERİNİ ANLATTI
Milletvekili Özlem Yemişçi, Ali Ertem’e başsağlığı dileklerini iletirken, Ertem de “Babam, vefatından iki hafta önce, karaciğeriyle alakalı sarılık hastalığı geçirdi. Serum ve ilaçlarla tedavisi yapıldı. Doktorlar iyi olduğunu söylüyordu. Bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilecek durumdaydı. Normal yaşantısını sürdürebiliyor, namazını da kılabiliyordu. Hiçbir şey yokken birden komaya girdi. Bir gün komada kaldı ve sonra vefat etti” dedi.
 
‘MUHALEFET İNSANLIK GÖREVİNİ YAPTI’
Başkan Ertem’e, taziyede bulunmasının ardından güncel konulara da değinen Milletvekili Özlem Yemişçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumu ile de bilgi vererek “Bütçenin kapanış konuşmasını Başbakan Erdoğan yaptı. Sağlığına kavuşması, onu fiziken ayakta görmek bizi çok mutlu etti. Ameliyat durumu tüm ülkeyi çok üzmüştü. Sağlığına kavuşmasını, muhalefet partiler bile sevinçle karşıladı” derken, Başkan Ertem de “Eğer ortada bir acı varsa, her şey bir kenara çekilir görev yapılır. Muhalefet de insanlık görevini yaptı. Zaten böyle olmalıydı, umarım bundan sonra da böyle olur” ifadesini kullandı.
 
‘FRANSA İÇİN ‘BASİRETSİZ’ VE ‘GARİP’ KARAR’
Fransa’nın ‘Ermeni Soykırımı’ ile ilgili koyduğu yasaya da değinen Milletvekili Yemişçi, “Fransa parlamentosunun aldığı karar üzücü. Basiretsiz bir karar olarak görüyorum” dedi. Ertem de, özgürlüğün olduğu bir ülkede böyle bir yasa çıkmasının ‘garip’ olduğunu belirterek, ileride, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bu yasadan dolayı büyük eleştiriler alacağını söyledi.
 
‘HERKES 2023’E ODAKLANDI’
Amerika’nın günü kurtarmaya çalıştığını savunan Yemişçi “Amerika gününü kurtarmaya çalışırken, biz 2023’de neler olacağını konuşuyoruz. Hayalini bile kuramadığımız şeyler gerçek oldu. Şuan cari açığımız var ama riskli bir durum yok. Herkes de bunu öne sürüyor. Muhalefetten cari açık var diyenler, aslında neyi söylediklerini bilmiyorlar” dedi. Cari açık konusunda, Türkiye’nin birçok ülkeden daha az cari açığı olduğunu ifade eden Başkan Ali Ertem, de ‘Bir de Japonya’nın cari açığına baksınlar. 2023 hedefi herkese güven veriyor. Gerek yurtiçi, gerekse de yurtdışındaki şirketler, stratejisini 2023’e göre planladı. Türkiye, dünyanın ekonomik durumunda kesinlikle olumsuz etkilenmiyor. 2023 hedefleri şüphesiz gerçekleşecek” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN DURUMUNU SORDU
AK Parti Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, ‘Çerkezköy’ün durumunu’ sordu. Bir ay sonra yapılacak olan kongreye heyecanla hazırlandıklarını belirten Ertem, “Hizmetler noktasında, şuan iyi bir konumdayız. Alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Şuan kaldırımlar tamamlanıyor. 2012 yılı içerisinde de tüm caddeleri asfaltlayarak, yenileyeceğiz. 2012’de ulaşım ve yollarla ilgili Çerkezköy’de hiçbir sorun kalmayacak” dedi. Ertem, yolların asfaltlanması için İller Bankası’ndan ödenek almayı düşündüklerini belirterek, Vekil Yemişçi’den destek beklediğini ifade etti.
 
‘SIĞINMA EVİNE İHTİYAÇ OLMAMASI GÜZEL BİRŞEY’
Çerkezköy’deki en büyük eksikliklerin Gençlik Merkezi, Fen Lisesi ve kadın sığınma evi olduğunu ifade eden Milletvekili Yemişçi, Ertem’e bu konularda herhangi bir çalışma yapıp yapmadıklarını sordu. Ertem de Gençlik Merkezi açma konusunda arsa problemleri olduğunu belirterek, “Sığınma evi ile ilgili görüşmelerimizi yaptık. Hali hazırda bir huzur evi de var. Ama talep olmuyor. Vatandaşlardan bu konularda istekler gelmiyor. Herkes anne babasına sahip çıkıyor. Sığınma için yardım isteyen kimse de olmadı. Bu bizim için sevindirici bir şey. Bu tarz kurumlara ihtiyaç olmaması Çerkezköy için güzel bir durum” dedi.

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10