Köprülü, ‘245 milyon TL israf mı oldu?’

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Millet Vekili Emre Köprülü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanmak üzere TBMM’ye bir soru önergesi sundu.

Tekirdağ 28.12.2011 18:45:00 0
Köprülü, ‘245 milyon TL israf mı oldu?’
‘VATANDAŞ HİZMETTEN YOKSUN KALACAK’
Referandum öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 245 Milyon TL yatırım yapılarak açılan Muratlı-Tekirdağ Demiryolu seferlerinin, 22 Aralık’tan itibaren süresiz olarak iptal edildiğini belirten CHP Tekirdağ Millet Vekili Emre Köprülü,  “Türkiye’yi demir ağlarla ördüklerini savunan Başbakan Erdoğan tarafından şaşaalı bir törenle açılan demiryolu hattı, meydana gelen arızalar sebebiyle bugüne kadar birçok kez iptal edilmesinin ardından tamamen kapatıldığı söylenmektedir. Muratlı-Tekirdağ demiryolu seferlerinin iptali vatandaşlarımızın bu hizmetlerden yoksun kalmasını doğuracaktır” dedi. Emre Köprülü, ihtiyaç olmadığı ve halkın bu hattı tercih etmediği değerlendiriliyorsa kamuoyu yoklaması yapılmadan, bir ihtiyaç olup olmadığı araştırılmadan 245 milyon TL harcanarak yapılan bu yatırım büyük bir kamu zararını ortaya çıkaracağını savundu.
 
‘245 MİLYON TL İSRAF MI OLDU?’
Tekirdağ Millet Vekili Emre Köprülü, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde; Muratlı-Tekirdağ Demiryolu seferlerinin ne zaman tarifeli bir şekilde başlatılacağını, bu seferlere ihtiyaç olmadığı ve halkın bu hattı tercih etmediği değerlendiriliyorsa 245 milyon TL (trilyon) harcanarak yapılan Tekirdağ-Muratlı hattının bir kamu israfı olarak mı görüleceğini sordu. Milyonlar harcanıp daha sonra iptal edilen kaç demiryolu seferi olduğunu merak ettiğini söyleyen Köprülü, Tekirdağ- Muratlı Demiryolu hattını inşa eden firmanın Fransız menşeli olduğu iddialarının ne derece doğru olduğunu ve şu anda Fransızlar tarafından yapılan ve yapımı süren kaç demiryolu hattı inşaatı bulunduğunu sordu.

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10