“İş hayatında ben de varım” diyecekler

Tekirdağ'da, 'İş Hayatında Ben de Varım' projesi kapsamında Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okulu'ndan mezun olacak engellilerin iş bulmakta zorluk çekmeyeceği bildirildi.

Tekirdağ 1.01.2012 19:12:00 0
“İş hayatında ben de varım” diyecekler
İŞ BULMAKTA ZORLANMAYACAKLAR
Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okul Müdürü Beytullah Gacal, okulda eğitsel gelişiminde sınırlı desteğe ihtiyaç duyan bireylerin profesyonel yaklaşımlarla eğitimden azami yararlanmalarını sağlamak, eğitim ortamlarını çağdaş düzeye getirmek, çevrenin ve toplumun algılarını olumlu yönde değiştirmek üzere çalıştıklarını belirtti.  Gelişimsel farklılıklara sahip bireylerin eğitim performanslarını bilimsel yaklaşımlarla en üst düzeye çıkarmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten Gacal, “İş Okulu öğrencilerinin iş hayatına daha iyi hazırlanmaları, toplumsal kabul seviyelerinin arttırılması, öz güvenlerinin yükseltilmesi ve ailelerin de geleceğe umutla bakabilmeleri amacıyla atölyelerin geliştirilmesi için Trakya Kalkınma Ajansı'na 'İş Hayatında Ben de Varım' projesi hazırlandı ve proje destek almaya hak kazandı. Bu proje kapsamında geliştirilen okulumuz atölyelerinde üretilen ürünlerin halkımızla paylaşımı, teşhir ve satışı amacıyla da sergi açıldı. Çocukların sorunları tüm toplum tarafından doğru empati ile doğru algılandığında daha gerçekçi çözüm yolları üretilerek çözülebilir" dedi. 
 
EL İŞİ ATÖLYELERİ KURULDU
Okul Müdür Yardımcısı Umut Arslan da, proje kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi'nden aldıkları destekle okula çeşitli makine ve malzeme alarak el işi atölyeleri kurduklarını ve engelli öğrencilerin bu atölyelerde çeşitli el işi çalışmaları yaptıklarını belirterek bu şekilde öğrencilerin bu işleri yapmayı öğrenerek meslek edindiğini vurguladı.
 
İŞ HAYATINA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Engelli öğrencileri çalışma hayatına kazandırmayı hedeflediklerini belirten Arslan, "Engelli öğrenciler, okuldan mezun olduktan sonra iş bulmakta sıkıntı çekiyorlardı. Biz de bu projeyi hayata geçirerek, engellileri iş hayatına kazandırmayı hedefliyoruz. Okula kurduğumuz atölyede, mum, keçe, ahşap gibi malzemelerden süs eşyaları yapılıyor. Bu eşyaları da açtığımız sergilerde satışa sunuyoruz. Engelli öğrenciler, burada kazandığı mesleki becerileri, mezun olduktan sonra, iş hayatında uygulayabilecek” dedi.
 

Çerkezköy Haber / Ahmet KILAVUZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10