“Çorlu’da angus kokusuna tepki”

Çorlu’nun son günlerde angus kokusuyla boğuştuğunu belirten Çorlu Kent Konseyi yetkilileri, “Yakuplu Köyü yakınlarında ve yurtdışından getirilen Angusların bulunduğu çiftlikten yayılan pis kokul

Çorlu 3.01.2012 18:34:00 0
“Çorlu’da angus kokusuna tepki”
“SORUN DERHAL ÇÖZÜLMELİ”
Hiç bir kurumdan açıklama gelmemesinden dolayı çiftlik ile ilgili şüphelerin her geçen gün artığını belirten Kent Konseyi Yetkilileri, “Çiftliğin izinsiz bir şekilde faaliyette bulunduğu belirtildi. Kurumlardan resmi açıklama gelmemesi de halkımızın kuşkularını artırıyor. Konu ile ilgili derhal resmi bir açıklama yapılmalı ve sorunun çözümüyle ilgili uygulamalara girişilmelidir. Kış aylarında olmamıza rağmen kokunun şiddeti oldukça fazla, sorun yaz aylarına kadar çözülmediği takdirde, hem Çorlu halkı, hem de Yeniçiftlik gibi tatil beldelerimizin bu çiftlik nedeniyle büyük sıkıntılar çekeceği aşikâr” açıklamasını yaptı.
 
“ÇİFTLİK, ŞARTI YERİNE GETİRMİYOR”
2872 sayılı Çevre Kanunu Ek Madde 9)’de yer alan ”Kokuya sebep olanlar, koku emisyonlarının önlenmesine ilişkin tedbirleri almakla yükümlüdür” ifadesini hatırlatan konsey yetkilileri, Yakuplu Köyü yakınlarındaki çiftliğin belirtilen bu şartı yerine getirmemesine rağmen, yetkililerin, olayın çözümüyle ilgili çiftliğe herhangi bir yaptırımın uygulandığına dair bir açıklama yapmadığını ifade etti.
 
HERKES KATKIDA BULUNMALIDIR
Anayasa’nın 56. Maddesinde yer alan “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir” ifadelerini de hatırlatan Çorlu Kent Konseyi yetkilileri, “Çorlu Kent Konseyi-Sivil Toplum Kuruluşları olarak vatandaşlık ödevimizin yerine getirilmesi adına, halkımızı konu ile ilgili tepkilerini koymaya davet ediyoruz.  Vatandaşlarımız en doğal haklarından biri olan temiz ve sağlıklı çevre için tepkilerini göstermeli ve bu sürecin hızlanmasına katkıda bulunmalıdır” dedi.
 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Çorlu Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak  “Angus kokusu istemiyoruz” sloganıyla imza kampanyası başlattıklarını ifade eden konsey yetkilileri, 7 Ocak Cumartesi gününe kadar devam edecek olan imza kampanyasının bitiminde;  Cumartesi günü, saat 11.00’de Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapılacağını belirterek tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Çerkezköy Haber / Emrah CIRIT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10