Kent Konseyi yılın ilk toplantısını yaptı

Kızılpınar Kent Konseyi 2012 yılının ilk toplantısını dün saat 13.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirdi Kızılpınar’da yapılab

Çerkezköy 3.01.2012 18:43:00 0
Kent Konseyi yılın ilk toplantısını yaptı
Kızılpınar Kent Konseyi Ocak Ayı toplantısı dün saat 13.30’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kent Konseyi toplantısına, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da katıldı.
 
‘KIZILPINAR’A OLUMLU KATKILARI OLDU’
Kızılıpınar Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ikinci maddesinde Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ergun Hamzalı, 2011 yılı Kent Konseyi toplantılarının genel değerlendirmesini yaptı. Kızılpınar Belediyesi’nin beldeden daha çok kent konumunda olduğunu ve çok göç aldığını ifade eden Hamzalı, “Kızılpınar’ın mevcut durumunu ve göç almasını da göze alarak, 2011 yılında kent konseyi olarak beldede neler yapılabilir diye üyeler ile aramızda fikir alışverişi bulunduk” dedi. Çiftlik yolları ve dolmuş hatları ile ilgili meselelerin büyük oranda çözüme kavuşturulduğunu belirten Hamzalı, “Kızılpınar’ın yolları onarıldı. 2011’de Kızılpınar doğalgaza kavuştu. Kızılpınar’daki okullarda, ikili öğretime geçildi” diyerek Kent Konseyi’nin 2011 yılında beldeye olumlu katkıları olduğunu belirtti.
 
ÜYELER FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU
Kızılpınar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ergun Hamzalı’nın değerlendirmesinin ardından, gündemin bir diğer maddesi olan 2012 yılında belediyeden hizmet olarak öncelikli beklentilerin görüşülmesine geçildi. Kızılpınar Kent Konseyi üyelerinden şu fikirler geldi: “Kum ocağına, dışarıdan gelerek çöp dökenlerin önüne geçilmesi, Kızılpınar’a dördüncü bir ilköğretim okulunun yapılması, Kent Konseyi içerisinde çalışma gruplarının oluşturulması, Merkez Camii’nin çevre düzenlemesinin yapılması, Bağ Evlerine giden yoldaki çöken köprünün onarılması, Kum Ocağı’na giden kamyonların yollara verdiği zararın önüne geçilmesi”.
 
KONSEY HER AY TOPLANACAK
2012 yılı içerisinde, belediyeden hizmet olarak öncelikli beklentilerin görüşülmesinin ardından, 2012 yılı içerisinde yapılacak olan Kent Konseyi toplantılarının düzenlenme tarihi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Kimi üyeler toplantıların üç ayda bir yapılmasını önerirken, kimilerinden ise daha sık yapılması fikri geldi. 2011 yılında her ayın ilk Salı günü yapılan toplantıların, 2012 yılı içerisinde de aynı şekilde her ayın ilk Salı günü yapılmasına karar verildi.
 
‘KIZILPINAR’IN UFKU AÇILDI’
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da hem 2011 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı hem de Kent Konseyi üyelerinden gelen önerileri değerlendirdi. 2011 yılında Kızılpınar’ın çok şeyler kazandığını ve 2011’de büyük projelere imza attıklarını belirten Başkan Faruk Korkmaz, yaptıkları çalışmaları işaret ederek, ‘Büyük oynuyoruz’ dedi. Korkmaz, “Kızılpınar’da gecekonduda oturanlar artık apartmanlarda oturuyor. Yol sorunumuz da kalmadı. Kızılıpınar’da eğitim üst seviyeye getirildi. Kızılpınar, doğalgaza kavuştu. Ayrıca, Kızılpınar’daki futbol sahası çevre beldelerde yok” diyerek, 2011 yılı içerisinde Kültür Merkezi’nin de halkın hizmetine açıldığını belirtti. Su deposunun ihalesinin de yapıldığını kaydeden Korkmaz, beş bin tonluk su deposunda, çalışmaların önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisini verdi. ‘Kızılpınar’ın ufku açıldı’ diyen Korkmaz, belediyenin çalışmalara tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.
 
KIZILPINAR’IN İLÇE OLMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğini ve Kızılpınar’ın ilçe olması için çalışmalara başladığını belirten Başkan Korkmaz, “Kızılpınar’ın ilçe olması için ilk adımı attık. En kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Tekirdağ’da ilçe olmaya aday sekiz belde daha var” dedi. 2012 yılında yapacakları projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Korkmaz, Kızılpınar’a İmam Hatip Lisesi yapımı için hazırlıklara başladıklarını kaydetti. “Polis noktası için müracaat yaptık. Ardından, beldeye kuyumcular ve bankalar gelecek. Yatırım yapanların yatırımları değer kazanacak” diyen Faruk Korkmaz, Kum ocağının 11 yıllığına, Kocameşe Mevkiinin ise 49 yıllığına alındığı bilgisini verdi. Kent Konseyi üyelerine seslenen Korkmaz, “Projelerde her zaman yanınızdayım. Yeter ki, Kızılpınar’ın büyümesi ve gelişmesi için projeler üretin” dedi. Başkan Korkmaz’ın konuşmasının ardından Kent Konseyi Ocak Ayı toplantısı sona erdi.
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10