PERYÖN’de ‘Çetin’ dönemi

Türkiye Personel Yönetim Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı önceki gün yapıldı. Kongrede iki liste ile seçimlere gidilirken, kullanılan geçerli oyların 85’ini al

Çerkezköy 7.01.2012 19:12:00 0
PERYÖN’de ‘Çetin’ dönemi

 

Türkiye Personel Yönetim Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı önceki gün saat 12.00’da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.
 
7. OĞALAN GENEL KURUL YAPILDI
Açılış, yoklama, saygı duruşu ve PERYÖN Trakya Şube Başkanı Ercan Gülseren’in açılış konuşması ile başlayan kongrenin bir sonraki gündem maddesinde başkanlık divanının seçimine geçildi. Avukat Levent Gülez başkanlığında oluşturulan Divan Kurulu’nun ardından 2010-2011 dönemi yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali tabloların okunmasına geçildi. Faaliyet raporu ve mali tabloların okunmasının ardından 2010-2011 dönemi denetim kurulu raporunun okunmasına geçildi. Yönetim ve denetim kurullarının ibrasının ardından kongre 2010-2011 dönemi tahmini bütçenin görüşülmesi, müzakeresi ve onaylanması ile devam etti.
 
HEP BİRDİK, BİR OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Özber Çetin, yaşadığımız ülkenin değerlerine bağlı, bölgeye ve meslektaşlarına fayda sağlamak adına yapmış olduğu birçok çalışmalar ve girişimleri, bundan böyle her biri konusunda uzman, şirketlerinde etkin ve yetkin, işverenin stratejik ortağı olan genç, dinamik, aktif, yenilikçi yepyeni bir ekip ile birlikte daha da artırarak, PERYÖN Trakya bünyesinde gerçekleştirmek için yönetime talip olduğunu ifade ederek “PERYÖN Trakya olarak biz zaten hep birdik, bir olmaya da devam edeceğiz. Şahsım ve arkadaşlarımla hayatımızın hiçbir döneminde ayrımcılık ve bölücülük yapmadık, yapmayacağız” dedi.
 
PROJELERİNİ ANLATTI
Hayata geçirmeyi planladıkları projelerinden de bahseden Çetin, üyelerle daha sık bir araya gelmeyi hedeflediklerini belirterek “Toplantılarımız yalnızca bilgi paylaşmaya yönelik değil, aynı zamanda üyelerimiz arasında diyaloğu, paylaşımı artırıcı, ortak problemlere çözüm bulma amacını taşıyan, farklı konularda görüşleri paylaşmaya yönelik olacak. Web sitemizin içeriği zenginleştirilecek, web sitemiz daha aktif olarak üyelerimizin yararına kullanılacaktır. Web sitemizde forum kısmı oluşturulacak, tüm üyelerimiz gönül rahatlığıyla deneyimlerini paylaşabilecek, sormak istediği sorular var ise deneyimli kişilerden sorularının cevaplarını alabilecek. Üyelerimiz arasında iletişimi sağladığımız e-posta zinciri ile ilgili yeni kurallar getirmeyi, üyelerimiz dışındaki kişilerin bu iletişim ağından yararlanmalarının önüne geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
ÜYELERİN İŞ BULMASINA ÖNCELİK VERİLECEK
Özgeçmiş paylaşımı ve eleman arayışı ile ilgili olarak da, daha sistematik bir çalışma yapılacağını, iş arayan kişilerin özgeçmişleri veritabanında toplanacağını ve eleman ihtiyacı olan üyelerin ilgili birimden ihtiyaç duyduğu elemana rahatlıkla ulaşabileceğini ifade eden Özber Çetin özellikle iş arayışı içinde olan üyelerin iş bulmasına öncelik vereceklerini belirtti.
 
ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK
Yönetim kurulu bünyesinde çalışma grupları da oluşturulacağını söyleyen Çetin “Her ay ihtiyaç duyulan konularda eğitim etkinlikleri düzenlenecek, eğitimler üyelerimize en uygun maliyetlerle, kaliteden ödün vermeden sağlanacak. İnsan Kaynakları ile ilgili konularda eğitim almamış dernek üyemiz kalmayacak, tüm üyelerimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı İnsan Kaynakları Sertifika Programına katılabilecek. İnsan Kaynakları eğitimlerinin yanı sıra, kişisel gelişim alanında, konusunun uzmanı değerli konuşmacılarımızın katılacağı seminer ve eğitimler düzenlenecek” dedi.
 
İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK
Üyelerini dinleyen, onların şikâyet ve önerilerini dikkate alan bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını söyleyen Çetin “Çeşitli sebeplerden dolayı üyelikten istifa eden ya da üyelikten çıkartılan tüm meslektaşlarımız bizzat ziyaret edilerek tekrar derneğimize katılmaları sağlanacak. Bölgemizde bulunan SGK, İş-Kur, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri ile yakın iletişim kurularak, iş birliği güçlendirilecek” ifadesini kullandı.
Tüm Trakya’yı kucaklayan bir yönetim anlayışıyla, Bölgemizde bulunan yaklaşık 1300 İşletmenin İnsan Kaynakları yöneticileri ile irtibata geçerek derneğe üye olmalarını sağlayacaklarını belirten Çetin, bölgenin sorunlarına da duyarsız kalmayacaklarını ve sorunların giderilmesi için sosyal sorumluluk bilinci içerisinde her şeyi yapacaklarını söyledi.
 
PERYÖN’E DAHA FAZLA SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Çetin en büyük hedeflerinin, derneği kira ödemekten kurtarıp mülk sahibi yapmak olduğu söyledi. Aday Ebru Gökçe Selek de bir konuşma yaptı. PERYÖN gönüllüleri olarak Türkiye’de insan yönetimi anlayışının yaygınlaştırılması ve gelişmesine liderlik etmek için yola çıktıklarını belirten Selek,  “Günümüzün değişen şartlarında, Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve konusunda lider olan PERYÖN’e daha fazla sorumluluk ve görev düşüyor. Çünkü globalleşen dünyanın en önem verdiği sermaye artık İnsan ve bizler de bu yüzden insanı işimizin merkezine koyarak ilerliyoruz” dedi.
 
HER ŞEYİN MERKEZİ İNSAN
İŞ bırakacak, başarılı işler yapmak istediklerini belirten Selek, “Bu başarılı işleri Çerkezköy, Lüleburgaz ve Çorlu’yu kucaklayarak, her birinin katılımını arttırarak, farklı yüzleri de aramıza katarak yapmak en büyük arzumuz” diye konuştu. İnsanın artık her şeyin merkezinde yer aldığını ifade eden Ebru Gökçe Selek “Artık bilgi çağından öğrenme çağına yumuşak bir geçiş yaptık. Çok iyi biliyoruz ki işin içinde öğrenme varsa insan değeri daha da artmaya devam edecek” diyerek projelerinden de bahsetti. Görev almaları durumunda insanı gündemin birinci maddesinde tutarak, her ay bir araya gelip aktif eğitimlerle insana daha fazla yatırım yapmak istediklerini ifade eden Selek “Ülkemizin ve üyelerimizin gelişimi ve katkısıyla istihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimi destekleyen platformlarda öncülüğümüzü sürdürüp iş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici rolümüzü sürdüreceğiz. Tecrübeleriyle güçlenen ekibimiz ve aramıza katılan taze kanlarla birlikte amacımız, merkezimizin de stratejileri doğrultusunda, İnsan yönetimi konusunda lider bir Sivil Toplum Kuruluşu olmak için yapıcı, iyimser ve pozitif bir şekilde çalışmalara liderlik etmek için adayız” dedi.
 
KENT KONSEYİNDE YER ALIN
Genel Kurulda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli de sivil toplum kuruşlarının önemine dikkat çekti. Fabrikaların çevre bilinci ve çevre sorumluluğu ile hareket eden insan kaynakları yöneticilerinin kent konseylerinde ve çalışma gruplarında da yer alması gerektiğini belirten Gayretli “İnsan kaynakları yöneticileri fabrika içinde yer alan çevre bilincini kente yaymalı. Bunun hem fabrikalar için hem de hem de yaşadıkları kente olan borçları açısından faydalı olacağ*ını düşünüyorum” dedi. 
 
İKİ LİSTE YARIŞTI
Konuşmaların ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Mevcut başkan Ercan Gülseren’in aday olmadığı kongrede seçimlere Özber Çetin ve Ebru Gökçe Selek’in listeleri ile gidildi. 219 delegenin 158’inin oy kullandığı seçimlere oy verme işlemi akşam saatlerine kadar devam etti.
 
BAŞKANLIĞA ÖZBER ÇETİN SEÇİLDİ
Kullanılan geçerli oyların 85’ini alan Özber Çetin, Peryön Trakya Şubesi’nin başkanlığına seçilirken, diğer aday Ebru Gökçe Selek de 70 oy aldı. Seçimlerde kullanılan 2 oy da geçersiz sayıldı. Özber Çetin başkanlığındaki yeni yönetimde Cansu Fidan, Binnur Dönmez, Aytaç Cin, İkbal Akyol, Özlem Bıltır, Atilla Vardar, Nazan İğdeli, Kader Kahraman ve Mehmet Ali Doğan yer alırken, denetleme kurulunda da Eda Çelenk Özden, Rüstem Tuna, Harun Pehlivan, Sevinç Yıldız, Hülya Ceylan ve Murat Bülent Özkan yer aldı.
 
ÜST KURUL DELEGELERİ
Yapılan seçimlere üst kurul delegeliğine de Hasan Demir, Tayfun Telci, Tamer Yok, Akın Yılmaz, Hakan İlhan, Sabri Çelik, Bircan Çelen, Burçin Nergis Adsız ve Ebru Alp Eroğlu yer aldı. Ebru Gökçe Selek başkanlığındaki yönetim listesinde ise “Gökhan Ermiş, Metin Telli, Aysun Şirincan ve Umut Gül” yer alıyordu.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10