Yüceer’in ödenek tepkisi

2005’ten beri uygulanan KÖYDES ödeneklerinin bu yılki dağılımında adaletsizlik olduğunu öne süren Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’ın hızla büyüyen ve sanayileşen bir şehir

Çerkezköy 9.01.2012 18:18:00 0
Yüceer’in ödenek tepkisi
Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından cevaplanması istemiyle TBMM başkanlığına bir soru önergesi sundu.
 
‘ÖDENEKLER YETERSİZ’
Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, 2005 yılından beri uygulanan köylerin altyapısının desteklenmesi (KÖYDES) projesi ödeneğinin iller bazında bu yılki dağılımının gerçekleştirildiğini belirtti. Yüceer ayrıca, köy muhtarlıkları ve bağlı yerleşimlerin içme suyu projelerinin, yolların kalite ve standartlarının yükseltilmesine yönelik yol projelerinin, küçük ölçekli sulama projeleri ve tüm bunların bakım ve onarımı ile ilgili projelerin desteklendiği ödeneğin dağılımında iller arasında büyük uçurumların bulunduğu ileri sürdü. Sanayileşmeye bağlı olarak nüfusu her geçen gün artmakta olan Tekirdağ’ın da ödenekten az pay alan iller arasında olduğunu söyleyen Candan Yüceer, “Bu ödeneklerden yeterli payı alamaması göçle paralel olarak ilimizin diğer alanlarda da sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır” dedi.
 
BAKAN ŞAHİN’E SORU YAĞMURU
Tekirdağ’ın çok fazla göç aldığı ve nüfus açısından birçok ilden daha hızlı büyümekte olduğunu ifade eden Yüceer, buna rağmen 2005 yılından bugüne kadar Tekirdağ’ın aldığı ödeneklerde hep alt sıralarda yer almasının düşündürücü olduğunu belirtti. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Dr. Candan Yüceer, şu soruları yöneltti: “KÖYDES ödeneklerinin dağılımı hangi kriterlere göre yapılmaktadır? Dağılımın yapıldığı iller arasındaki büyük ödenek farklılıklarının nedenleri nelerdir? 2011 yılında Tekirdağ için kaç proje yapılması planlanmıştı? Planlanan bu projelerden kaçı bitirilerek hayata geçirilmiştir? Tekirdağ’da 2012 yılında yapılması planlanan projeler nelerdir?” 
 

Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10