Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmadılar

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İlçe Başkanı Vahap Akay, İl Başkan Yardımcıları Veysel Kaplan, Abidin Diril, İlçe K

Çerkezköy 10.01.2012 18:48:00 0
Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmadılar
İLÇE KONGRESİ 22 NİSAN’DA
Gazetecilerin zor süreçte önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Albayrak, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Kongre öncesi yaşanan süreçle ilgili de bilgiler veren Albayrak Çerkezköy İlçe Kongresi’nin de 22 Nisan’da yapılacağını açıkladı. Delege tespitlerinin devam ettiğini söyleyen Akbayrak “Çerkezköy, belde ve köylerinde 3 bine yakın üyemiz var. Delegelerimizi, mahalle mahalle sandık kurarak tüm üyelerimizin katılacağı bir seçimle belirleyeceğiz” dedi.
 
“SONUÇLARI GÜZEL OLDU”
26 sene sonra ilk defa 12 Haziran sürecinde CHP’den Tekirdağ milletvekili adaylarının önseçimle belirlendiğini ve bunun güzel sonuçlarının olduğunu belirten İl Başkanı Albayrak Bundan sonra 81 ilde tüm milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi gibi tüm adaylar önseçim ile belirlenecek. Demokrasi tam manasıyla tecelli edecek” ifadesini kullandı. İl ve ilçe kongrelerinde adayları genel merkezin belirlemesi durumunda yapılacak olan kongrenin anlamsız olacağını söyleyen Kadir Albayrak “CHP’deki sistem en güzeli” dedi.
 
ORDU YIPRATILMAMALI
Türkiye gündemine ilişkin de konuşan Albayrak, Uludere Kaymakamına yapılan saldırının da kendisini çok üzdüğünü belirtti. Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını da değerlendiren Albayrak “Türk ordusunun yıpranmaması, yıpratılmaması lazım. Bundan rahatsızım. Bdp başkanının ordu eski genelkurmay başkanı için sarf ettiği sözler de çok acı” dedi.
 
“SUNİ GÜNDEM YARATILIYOR”
Türkiye’nin asıl gündeminin işsizlik, yoksuzluk ve yolsuzluk olduğunu belirten Albayrak, suni gündemlerle insanların asıl gündemden uzaklaştırıldığını savunarak “Amerika’dan sonra en fazla cari açığı olan ülke Türkiye. İşsizlik ciddi boyutta. Ama gerçek gündem görüşülmüyor” ifadesini kullandı. Ziyaretten dolayı Kadir Albayrak ve beraberindeki partililere teşekkür eden Şaban Kardeş de, CHP’ye kongre sürecinde başarılar diledi.
 
SAKATLAR DERNEĞİ DE ZİYARET ETTİ
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya da Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla dernek üyeleri ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazeteciliğin kutsal bir görev olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Çerkezköy’ün nabzını sizin haberleriniz sayesinde takip ediyoruz” dedi.
 
DÜŞÜNCE ENGELLİLER İÇİN DE ÇABA SARF EDİYORUZ
Hiçbir insan yarın engelli olmayacağının garantisini veremez. Bizler engelli vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştırarak engelleri aşabiliriz. Gazete çıkarmanın da meşakkatli yönleri var. Bu bağlamda biz de kendi içimizde engellerle karşı karşıyayız. Yalnızca engelli vatandaşlar için değil engeli olmayan düşünce engelliler için de çaba sarf etmeye çalışıyoruz” dedi. Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Ferhat Ersayın, Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı recep Vuran, Özel Çerkezköy Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Leyla Alkan da Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek çalışan gazeteciler gününü kutladı.
 
MİLLETVEKİLLERİNİN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Öztrak “İlkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde halkımızın haber alma hakkına katkıda bulunan yerel ve ulusal basınımızın ve basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
 
“BASIN MİLLERİN MÜŞTEREK SESİDİR”
Atatürk’ün daha cumhuriyet kurulmadan önce basına verdiği önemi “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözleri ile anlattığını belirten Köprülü “Bir ülkenin ne kadar demokratik olduğu, o ülkedeki basın özgürlüğüne bakılarak anlaşılabilir” dedi.
 
TUTUKLU GAZETECİLERİ UNUTMADI
Tutuklu gazetecileri de unutmayan Köprülü, bugün tek suçları haber yapmak, gerçekleri ortaya çıkarmak olan onlarca gazetecinin cezaevinde yattığını, yüzlercesinin hapis istemiyle yargılandığını belirterek “Tek tip basın yaratma baskısı altında sesi kısılmaya çalışılan gazeteciler, yeri geldiğinde hayatlarını tehlikeye atarken, bir yandan sınırlı maddi koşullar altında ekonomik güçlüklerle boğuşurken bir yandan da hükümet baskısına maruz kalmaktadır” dedi.
 
 “BASIN ÖZGÜR OLMALI”
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının düşünce ve ifade özgürlüğü olduğunu belirterek “Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden de söz etmek mümkün değildir. Basının özgür olması; yurttaşlarımızın olan bitenden doğru şekilde haberdar olabilmesi ve toplumun gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için birçok unsurun yanı sıra, gazetecilik mesleğinin daha özgür ortamlarda sürdürülmesi ve bu mesleği icra edenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor” dedi. Ülkemizde Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte gazeteciliğin özgür bir ortamda yerine getirilebilmesi için önemli adımlar atıldığını belirten Yüceer “Gazetecilik son dönemlerde siyasi iktidarların en çok müdahale ettiği, baskı altına alarak susturmaya çalıştığı bir meslek haline getirildi. Son dönemde cezaevlerinde sebepsiz yere tutulan gazeteciler bunun en açık örneği” dedi. MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belende bir açıklama yaparken çalışan gazeteciler gününü kutladı.
 
EN DİNAMİK MESLEKLERDEN BİRİ
Türkiye'de gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı kanunun, gazeteciler için önemli bir mana taşıdığını belirten Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de gazeteciliğin en dinamik mesleklerden biri olduğunu söyledi. Yerel basının da, Tekirdağ'da olan gelişmeler konusunda halkı bilgilendirdiğini, vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi yaparak, Tekirdağ'ın kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlendiğini belirten Vali Kemelek “Basın mensupları, görevlerini yaparken kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalılar. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalı” diyerek gazetecilerin gününü kutladı.
 
VAZGEÇİLMEZ BİR YERE SAHİP
Basının, demokrasinin gelişip güçlenmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu ifade eden Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da “Kamuoyu oluşturmada, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamada çok önemli bir görev üstlenen basın çalışanlarının büyük sorumluluk ve görevleri vardır” dedi. Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasının, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olduğunu belirten Emniyet Müdürü Yılmaz “Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir” ifadesini kullandı.
 
“ÇALIŞMA ŞARTLARINI KOLAYLAŞTIRMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Gazetecilik mesleğinin, özellikle fedakârlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Ali Yılmaz “Türk basınının önemli ilerlemeler gösterip, bugün geldiği seviyeye ulaşmasında basın çalışanlarının büyük katkısı vardır. Bu nedenle; fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir” dedi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da açıklama yaparak başta Çerkezköy olmak üzere yurdun değişik yerlerinde görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü’nü kutladı.
 
YEREL BASININ ÖNEMİ
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da yazılı bir açıklama yaparak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Yerel gazeteciliğin önemine dikkat çeken Koçak tekelleşmenin doğal sonucu olarak ulusal gazetelerin güç kazandığını belirterek “Oysaki yerel medya, bulunduğu yörenin veya bölgenin halkının haber almasının, bilgilenmesini ve çevrede olan bitenlerden haberdar olmasını sağlayan en önemli unsurdur” dedi. Beyazköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan da gazeteciliğin var olabilmesinin temel şartının özgür habercilik olduğunu belirterek basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
CEZAEVİNDEN MESAJ GÖNDERDİ
Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Karaağaç Belediyesine düzenlenen operasyon kapsamında önce gözaltına alınan, sonra da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Karaağaç Belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek de gazeteciler gününü unutmadı. Cezaevinden bir mesaj gönderen Şimşek, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL-Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10